Hardtaildrömmar - buskul bröt stigcykel, inspirationstråd

robwrnr

Aktiv medlem
Hardtaildrömmar - buskul bröt stigcykel, inspirationstråd
kör också Big Wig å inte är den lätt närmare 15kg men rullar ändå om tycker jag, gäller få upp farten å sen behålla momentet då är den som en brittisk stridsvagn (ostoppbar) 😄

Inte den hoj jag väljer när jag ska cykla snabbt uppför men annars så rullar det på rätt fint tycker jag. Kör med Bontrager xr4 fram 29x2.6 å maxxis rekon+ 27,5x2.8 bak (med anaconda korv)
Jag som kör på en 16.1kg hoj 😂 allt från xc till dh med min Marino. Dock har jag då dubbla inlägg och däck med grövre casing 😄 och fan blir ibland lite sugen på en lättare hoj upptill för mer snabb åkning i skogen.
Vågar/vill inte väga min men den ligger nog också över 16-kilosgränsen 😊. Tycker ändå den är förvånansvärt rapp.
 

Berk

Aktiv medlem
Hardtaildrömmar - buskul bröt stigcykel, inspirationstråd
Och jag som tyckte min Bardino är (relativt) tyng ... Jag bryr mig inte mycket om vikten, så har ingen våg. Men vikten av delarna summerad är 13.5 kg.
 

Purchaser

Medlem
Hardtaildrömmar - buskul bröt stigcykel, inspirationstråd
Äntligen har det hänt, jag har efter månader och åter månader av velande, letande, ångest och väntande fått tag i en hoj!
Valet föll till slut på en Orbea Laufey H10 i Gulfblue/organge :)

Efter att fått leveranstider på bortåt maj i vissa fall lyckades jag nosa fram en handlare som otroligt nog skulle få en leverans av denna hoj i oktober! Nu inväntar jag bara leverans men sett till tiden som gått och övriga alternativ känns dessa veckor uthärdliga trots allt. Som vanligt blev ju budgeten sprängd så det står härliga till då jag i övrigt tittat på Big Al och standard Sentier osv. men men så blir det ibland och nu ska jag nog inte kunna klaga på materialet i varje fall om/när det går dåligt :LOL:

Tvungen att skriva av mig lite...
 

VanGarg

Aktiv medlem
Hardtaildrömmar - buskul bröt stigcykel, inspirationstråd
Dääär ja, då har ragley-ramen anlännt och blivit ihoptuffsad med de gamla komponterna som redan känner varandra!

40mm mer reach och en grad flackare vinkel flyttade verkligen framhjulet märkbart längre fram. Slutslarvat med dåligt tryck på styret med andra ord(;
Nödgades använda dmr defy 35mm stam med rekordlåga 27mm stack för att använda befintliga gaffeln. Kanske får bli en helplatt dustcap till styrlagret sen för att fylla ut de sista 2mm i stamen.

Kort testrunda avsöjjade att reachen känns spot on, i allafall med 35stam. Lite klurigare att hålla balansen vid långsamt stök, o lite omställning med den längre reachen. Men det blir nog kanon detta!
20200924_133835.jpg
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer