[Kalender] 100 mil "Över trädgränsen"

Petert

Aktiv medlem
[Kalender] 100 mil "Över trädgränsen"
Peter L kom tillbaka till Köping kl 11. Summa 50 timmar.
Innan start var han nyfiken på hur det skulle gå att ta sig uppför de brantare backarna med hans relativt nyinköpta liggcykel. De brantaste här är Gamla Sälenvägen och Siggebobacken utanför Lindesberg med mer än 15% som mest. Jag vet inte hur han tog sig upp men hoppas få reda på det. Det vore trevligt med en RR så vi får hoppas att det dyker upp en sådan.
 

NotReallyGunde

Aktiv medlem
[Kalender] 100 mil "Över trädgränsen"
Men jösses. Kan man få stanna lite längre här
15969870524484610880965267660325.jpg
 

GoranS

Aktiv medlem
[Kalender] 100 mil "Över trädgränsen"
Vackert!

Jag misstänker att den enda polisen som möjligen tar dig om du stannar för länge är tidspolisen (=Petert).
 

mzi

Aktiv medlem
[Kalender] 100 mil "Över trädgränsen"
Det där ser ut lite som Malingarna, men det känns som en omväg mellan Malung och Hällefors.
 

NotReallyGunde

Aktiv medlem
[Kalender] 100 mil "Över trädgränsen"
Efter lilla sträckan Malung-Hällefors 150 km där det inte fanns mycket att tillgodose energi och dryck, ja om man var lite sen och inte fick Våffla och glass i Lessjöfors som Per. satt jag och funderade lite på en till drickaflaska. Kanske lite overkill... ( RR kommer ikväll)
1597137332064.png
1597137332064.png
 

Petert

Aktiv medlem
[Kalender] 100 mil "Över trädgränsen"
Sture lämnade kortet till mig igår och jag tyckte han såg superfräsch ut trots en runda på 73 timmar. (OK med tredjeperson, Sture?) Väldisponerat lopp. Det gick ordentligt fort från början men han klev av innan allt var kört.

En korrigering vad gäller den första tiden. Jag räknade fel, strax under 49 timmar blev det för Peter L.

Nu väntar vi på Stures RR.
 

NotReallyGunde

Aktiv medlem
[Kalender] 100 mil "Över trädgränsen"
RR (RaceRapport)
Köping 1000 km – Över trädgränsen.

Egentligen börjar detta 2019 då det var planen inför PBP, men jag fick ställa in på grund av antibiotika och allergi mot den.
Fick en falsk stroke i juni vilket sabbade träningen en bit, sedan fasadmålning osv så jag var ju inte i form för detta och borde väl inte startat. Men finns ju tåg å buss :)
Men nu vart det så att jag kl 09:00 rullade in framför Stenungsbageriet i Köping.
Mulade i mig det mesta av obligatoriska pannkakan med nutella och sedan drog vi iväg.

Glad i hågen med strålande väder började det rätt snart gå kanske en aning snabbt. Jag hade redan sagt att de andra får dra iväg när de känner för det. Varje gång Per tog förning och gick ner i tempoställning ökade farten. Efter ca 50 km vid ett vägskäl hamnade jag några meter bakom och även om jag försökte öka lite insåg jag att nu skiljs våra vägar. De andra två förstod vad som hände och rullade glatt iväg.
Någon mil senare stod de vid kanten och hade teknikstopp, slängde lite ord och drog iväg men de var snabbt ikapp och flög förbi.

Infart till Smedjebacken klockade jag 68,4 km/h, väl på kontroll mötte jag de andra i dörren, trodde det var sista gången jag skulle se dem. Snabbt stopp ändå och iväg. Det började bli varmt, kroppen kändes ändå rätt bra men ville inte riktigt acceptera aerobarsen.
Vid infarten mot Borlänge tog jag cykelbana och missade en avfart, men cykeldatorn visade ingen annan väg så jag antog ngt gpsstrul, men kom in på banan strax igen. Köpte glass i Borlänge och fyllde flaskorna, tempen var nu 32 grader.
Efter ett tag började jag fundera på att ta ett dopp eller plaska lite i en sjö men bestämde mig för att den måste ligga typ på vägen, 166 km kom tillfället, Edstjärnen vid Gagnef fick äran och löjligt vad skönt det var.

Frisk i hågen vankades det matstopp i Leksand. Vid infart kom en trevlig kille på MTB och meddelade att Peter på liggcykeln var ca 1 timme före mig. Körde igenom byn till Circle K och mådde lite illa, fick svårt att få i mig mat, hade ändå druckit och fåt salt och energi så fattade inte riktigt varför. Insåg nu att jag behöver ta stopp några timmar i Älvdalen och lyckades få tag i ett rum på Hotellet och ok med att komma mitt i natten, mitt mål var ca kl 23. Nästa sikte Mora, men hade glömt fylla på vatttenflaskan så redan efter 20 km fick jag hjälp att fylla på i ett hus. Där stod ett par och berättade om deras son som tydligen tävlat i MTB :)

In i mora på hyfsat utsatt tid och in på ICA. Apelsinjuice bananer mm inhandlades och inmundigades, stannade i utfarten och drog på lite lätta förstärkningsplagg. Har lärt mig att hellre lite för varm än för kall funkar jag bäst. Det skulle vara en liten backe innan Älvdalen, haha kul kille den där Petert. Upp till Evertsberg på bilväg är inte lika kul som utför på skidor i Vasaloppsspåret. Klockan var typ 22 och nu vart det ju bara utför till Älvdalen och vila. Vart lite kallt i utförslöpan men bara å bita ihop. Tände upp bägge B+M IQ lamporna så vart det kalasbra ljus.

In i Älvdalen och det är som Lützen. Gummiröken ligger tät, massa ungdommar mm och bilar, som raggarträff typ. Hittar hotellet och rullar in bakom gigantiska uteserveringen. Får en påse i handen med mitt namn på och rumsnyckel i. Och då kommer ju Martin fram. Han och Per hade precis ätit dagens andra pizza och skulle vidare ut i natten, han såg oförskämt pigg ut.

Hotellet fixade en sista måltid då köket egentligen hade stängt, planen var att sticka runt 5-6 men frukost kl 7 lät ju bra så det fick bli så. Natten sov jag dåligt men kunde glädjas lite åt bilcruising och dunka dunka :). Från frukosten tog jag med några mackor, bra tänkt där. Men jösses kroppen ville inte alls cykla iväg. Inte ens nedför hände något, började våndas backen som skulle komma. Garmin hade lagt av så den första biten finns inte bevarad, fick i gång Garmin och sedan började det gå upp…upp…upp det kändes dock ok uppför i 7%arn och kroppen började faktiskt vakna till liv igen. Väl uppe och det började gå utför hittade jag lite möjliga justeringsmöjligheter för aerobaren. Kom fram till lillhärdal och köpte mig en glass, en banan och hade det rätt ok i solen. Rullade vidare mot Sveg, där jag fick bistå en kvinna att pumpa cykeln. Hon berättade om ungdommar som pajjat en annan cykel utanför ICA så jag handlade lite extra på macken och siktade på Lofsdalen. Per hade varit trevlig och meddelat att det var motvind mot Lofsdalen, jag stannade i utkanten av Sveg och justerade aerobaren och fann en mycket behagligare position, vilket jag vart otroligt glad över för det tog i ordentligt efter Linsell. Upp och motvind är sådärkul tycker mina ben. Till råga på allt började växlarna bråka lite.

Väl i Lofsdalen vart det buffé utanför Ica, Men vart bara Juice och risgrynsgröt resten fick följa med på vidare färd, slumrade några minuter i halvskuggan utan för turistinfohuset. Sedan var ju målet att komma till högsta punkten, 854 möh det var ju liksom vitsen med hela cyklandet. Väl uppe efter tung tung cykling vart det kort, banan och på med lite kläder. Klockan var runt 18 och det kom tunga moln in från Norge, säkert Corona. Det kunde koma regn så jag jagade på mot Särna allt jag kunde. Molnen kom närmre och närmre, hade redan insett att regnjacka låg kvar i bilen så ville gärna inte hamna i regnet. Men 70 km från toppen rullade jag in i Särna och till Särna Camping, köpte mig en läsk och började mecka med nattkläder. Molnen var nu väldigt nära och tankarna på blöt kall utan ngn stans att bo i Sälen kl 01 eller så lockade föga. Campingen kunde bistå med ett rum så det vart tidig sömn.

Var uppe och ute igen kl 03:15 med sikte på sälen, ur Särna går det uppför, det vaknar man av, molnen hade vikit av inåt landet så det var torr fin väg och härliga 11 grader. Körde på i de fina urförslöporna och några timmar senare var jag nedanför gamla Sälenvägen. Pysslade lite med växlarna, den ville inte gå upp på största klingan bak och näststörsta kuggade betänkligt. Fick lite bättre ordning på det och trampadu uppåt. Man vaknar av den backen med :) fick ta teknikstopp halvvägs och fick lite bättre ordning på det. Någonstans på vägen efter detta kom jag på att axeln till bakhjulet stack ut lite och efter åtdragning och omjustering av vajerspänningen vart det normalt igen.

KL 07:00 står jag vid rondellen vid Lindvallen och börjar ringa hotell för att se om det finns frukost. Olarsgården kunde bistå tidigast och kl 08:00 så jag drog dit. Rullade in strax före halv och pysslade lite, gick in i värmen och inväntade men bara någon minut i värmen så släpptes jag och ett Danskt par in lite tidigare. Försökte mula i mig mat, satte mig sen och sov i en soffa i 30 minuter. Drog sedan vidare.

Uppe vid Högis hade Ica precis öppnat sa skylten och i bakhuvudet kom det upp att i Rörbäcksnäs fans inget, tvärstopp på vägen och lite singeltrack ner på parkeringen. Handlade på mig lite och drog vidare. I backen utanför Hundfjället tappade jag mina två nyförvärvade bananer. Den ena förpassades till roadkill då den vart helt mjuk, den andra hade klarat fallet lite bättre så halva fick bistå magen. Grejar inte mosig banan.
Underbar nyasfalterade väg bort mot flygplatsen men detta med grus som vägverket börjat med utefter asfalten är ju helt idiotiskt, en hel del sten på körbanan så fort ngn varit av lite. I Rörbäcksnäs fanns en ICA, de hade inte öppnat ännu men bildbevis med öppettider finns.

Trampade vidare och värmen höll sig effektivt borta, 14 grader. Men efter långa sköna utförsllöpan nedåt älven började det sakta bli lite varmare. Stannade vid ett bageri som hade stängt till 2021 på g av broreparation.. jaja trampade vidare och 1 km senare stannade jag på en grusväg och bytte lite kläder, varför jag inte gjorde det vid bageriet och deras bänkar förstår jag inte.
Siktet var nu att njuta av vädret och komma fram till Malung och mat. Men först vart det lite grusvägskörning som var lite intressant på några ställen men gick bra och relativt fort.

I Malung vart det Sibylla, och till våran glädje som satt på uteserveringen körde en kille förbi med ”Lena Conradsson - Jag Har Aldrig Blivit Kysst”, på högsta volym. Fram och tillbaka fram och tillbaka typ 10 ggr. Killen hade hörselkåpor på sig.

Laddade upp på ICA inför kommande 150 km till Hällefors och Macken som stänger vid midnatt, en Norsk herre kom fram utanför och språkade lite, han hade cyklat omkring sedan April. Rullsnitt på 20km/h skulle ge mig bra marginal. Först lite grusväg och sedan vart det vackert och upp å ner men väldigt ödsligt. Fotokontroll mitt i blåbärsriset gav lite annat än energisaker. GÖTT GÖTT! Per hade skickat bild på Våffla och glass i Lessjöförs, men det var ju stängt nu. Lyllos han!

Fick tag på kompis i Sikfors direkt efter Hällefors som lovade mig en soffa för att vila några timmar. Rullade in i Hällefors runt 22:30 så det var helt ok marginal. Lämnade Kompisen kl 03:15 och det var rätt ok 14 grader. Det började dock med en fin uppförsbacke men det var tuuuunga ben. Efter att ha svängt av i hjulsjö vart det kallare och som kallast vart det 11. Började förbereda mig inför den lilla schöna Siggebobacken och sina 10% så sa det klonk och växelvajen var av.

Service medans kossor i ena hagen och hästar i andra roat tittade på. Buntband fick hålla i så det var ok växlar, väl nedanför backen spännde jag åt och drog ett till så jag hade lättaste att klättra med och det funkade fint. Men väl på toppen vart det ju löjligt, fick rulla helt enkelt hela vägen till Lindesberg. In på macken och fick låna en sax, satte nytt buntband med lite bättre växel, fick i mig frukost och siktade på målgång.

Hade önskat komma in på SUB72 men det gick ju inte med växlarna. Så frustrerande och mentalt utmattande, intervallträning för benen gjorde inte sitt bättre.

Hade kontakt med Per som skulle röra sig hemmåt Kungälv men plötsligt med 15 km kvar stannar en bil en bit fram och ÄNGELN uppenbarar sig. Vart en go pratstund och gav lite boost inför avslutningen. Rullade till slut in på Mac D exakt kl 11:14 och inne i kassan 1 min senare.

Jag trodde faktiskt inte jag skulle klara av denna runda nu och hade många tankar på bryta men det gick. Nästa gång går det snabbare.
Bara för att utmana lite var det ju nya Aerobars och ny testsadel :) barsen vart kalasbra efter justeringen och sadeln bättre än tidigare men fortfarande skaver det, det där köttiga stycket framför sittbenen mosar jag omkring på. Väldigt oschönt.
Lugn bilkörning hem från köping med sovstopp och sedan vart det middag och tårta, fyllde 47 samma dag :)
 

Köp & Sälj

Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer