MTB-coach och kurs-tråden

Fundadores

Aktiv medlem
MTB-coach och kurs-tråden
Tänker att det kan vara bra med en tråd med info om coacher och kurser. Tänker att jag börjar med de två jag testat så kan man väl fylla på. Lägg gärna till dina favoriter eller givetvis om något varit dåligt så är det ju relevant info det med.

Jag kan verkligen rekommendera att ta lektioner. Särskilt om man som jag som medelålders börjat om med MTB men säkert nyttigt för alla.

Better MTB
Tog lektion med Lina och Steve förra året. Hade lyxen att ha med båda på mitt lektionspass (tror inte de kör så längre). Givetvis fokus på parkåkning eftersom de håller till i Järvsö men fick med mig en hel del matnyttigt som kunde appliceras på andra delar av MTB-cykling. Kunniga och bra pedagoger. Kändes som de kunde läsa av och lägga ribban på rätt nivå. Bra pris med tanke på den uppmärksamhet jag fick. Rekommenderas, särskilt om man vill bli bättre på park/DH.

Trailfit MTB
Tog ett individuellt lektionspass med Johan. Redan innan lektionen fick jag lite förberedande info vilket var nyttigt. Det här var oerhört bra. Deras "Back to basic riding" är just det. För mig var det väldigt givande att jobba med grundposition på cykeln och hur den används för att möte hinder på banan. Johan har en väldigt tydlig idé och filosofi som genomsyrar coachningen, vilket för mig var mycket bra. För någon annan som har bestämda idéer och redan hittat "sin" grundposition kanske det kan bli en liten clash kan jag tänka mig. Den info jag fick med mig kan användas från trail- till park-cykling även om vi höll till i Källviken i mer enduroaktiga spår. Vi var som sagt i Falun men nu flyttar de och kommer hålla till i/på Isaberg. Jag tog en individuell lektion men de har också kurser där det är få deltagare, så jag tror att man får samma uppmärksamhet även där. Rekommenderas!
 

hermannjoh

Aktiv medlem
MTB-coach och kurs-tråden
Körde privatlektion med Mattias hos Bikemaestro, det var otroligt bra och jag kan varmt rekommendera honom.
Har även tipsat några kompisar som är nya på mtb att köra grundkurserna hos honom. De tyckte att det var otroligt bra!
 

Delux

Medlem
MTB-coach och kurs-tråden
Jag gav min fru 4-timmars PT tid med Johan/Trailfit som 10-årig bröllopspresent 😀.
Hon har tidigare varit på en gruppkurs för nybörjare i Falun med honom och tyckte att det var väldigt givande.
Nu har hon använt 2 av PT timmarna på Tjärnaberget i Borlänge. Det gav henne väldigt mycket och han var väldigt pedagogisk.
Johans sambo Anna-Karin var också med och filmade/tog kort. Hon skickade sedan en Dropbox länk till alla filmer och kort.
Han var väldigt flexibel när första bokade datumet behövdes ändras.
Han hjälpte även till att justera frugans sadelposition, dämpartryck mm.
 

alidhojd

Medlem
MTB-coach och kurs-tråden
Jag skulle inte välja trailfit efter vad flera bekanta har berättat, skulle nog bli "liten clash" som Fundadores beskriver. Tror personligen inte på deras tankar kring position på cykel.
Tror det skulle vara kul mer Better MTB!? Lina och Steve verkar ha bra tankar kring cykling, mycket erfarenhet och det är ganska solklart att dom vet vad dom pratar om när man ser dom cykla.
Finns det några fler?
Tror Wallner håller privata kurser?
 

manneblask

Aktiv medlem
MTB-coach och kurs-tråden
Körde kurs med BetterMTB och Steve i tisdags. Kan verkligen rekommendera! Känns som jag fått lära mig att cykla på nytt dock 😅

Hoppande har äntligen börjat lossna för mig nu, all cred till kursen.
 
Topp