Mtb till 13-åring, storlek?

Mtb till 13-åring, storlek?
Hej!

Har via kommunen möjlighet till "förmånshyra" diverse hojar. Grabben behöver ny och denna tilltalar honom.

https://www.cykelkraft.se/crescent-rask-r60-29-matt-svart

I "hyran" ingår diverse krimskrams som hjälm, lås och belysning och någon försäkring jag inte läst på om än...
Han är snart 170cm lång och har i dagsläget en Scott 26:a i strl s. Är 29 funkis överhuvudtaget? Vilken storlek isåfall? Jag har ingen koll på ergonomi på cyklar utan hoppas på er hjälp! Finns det något motsvarande för mindre pengar att beställa från tyskland eller så tar jag tacksamt emot tips! Enklare stigar kommer cyklas och lite allmän konditionsträning så ingen elitsatsning!
 

Spindelbenen

Aktiv medlem
Mtb till 13-åring, storlek?
A. Bengtsson sa:
Han är snart 170cm lång och har i dagsläget en Scott 26:a i strl s. Är 29 funkis överhuvudtaget? Vilken storlek isåfall?
Halloj! Min grabb som är knappt 160cm lång har en 29er och visst, den kanske är liiiiiite stor men han hojar utan problem på tekniska stigar i Hellas med den. Han har en Stumpjumper LT Small.
 

kogoyo

Medlem
Mtb till 13-åring, storlek?
Jag e vuxen på 168 cm o sitter bra på min 29" i M. vitus sentier. Jag tror att min styrstam e lite för kort eller sitter för högt upp (sitter två spacer under) för jag får en en knepig vinkel i handlederna. Har inte haft tid att åtgärda än.
 

A-N

Medlem
Mtb till 13-åring, storlek?
Vitus Rapide VR för en tusenlapp mindre. Den "vanliga" verkar det vara snålt med storlekar till. Men den ligger som "mest sålda" så det kanske gäller att bestämma sig snabbt då.

https://www.wiggle.se/vitus-rapide-vr-mountainbike-nx-eagle-1x12-2019/

Redan tipsad om av jonte men likväl. När jag var 13 så var antalet växlar viktigt. Rapide har 12 och det är mer än 11. Sedan så står det Nukeproof på sadeln, det är coolt.
 

Köp & Sälj

Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer