Nybörjare söker köpråd

D3EP

Ny medlem
Nybörjare söker köpråd
Hej!

Jag har precis fått upp intresset för mountainbike och står nu inför mitt första köp. Jag är 192cm lång, långa ben och kortare överkropp, jag väger 83kg (påverkar vikten ens vilken typ av cykel man kan välja?). Användningsområdet på cykeln kommer framförallt att vara inom göteborgsområdet och jag anser själv att trail-kategorin är den som passar mig. Då jag gillar både tekniska utmaningar såväl som fartfyllt äventyr nerför. Jag tänker också att cykeln ska kunna användas till cykelvasan.

Jag har fastnat för Merida One-Twenty 600 som just nu ligger ute på cykelkraft för en billigare peng
https://www.cykelkraft.se/merida-one-twenty-600-29-svart-silver

Har också varit inne på Canyon (då min sambo vill ha en Canyon och vi då vara otroligt lika i skogen :) )
Canyon Neuron 6.0
https://www.canyon.com/sv-se/aluminium/neuron-al-6.0/50000233.html

alt. Canyon Neuron 7.0
https://www.canyon.com/sv-se/mounta...hmenfarbe=RD/OG&dwvar_2067_pv_rahmengroesse=M

Det som bland annat skiljer Canyon från Merida är att Canyon har en slaglängd på 130/mm både fram och bak medans Merida har 120/130mm. Mitt användningsområde är ju allsidigt och kommer att cykla utför, stigar, uppför, asfalt ja you name it.
Canyon verkar också vara en lättare cykel. Hos Canyon verkar jag också med min storlek precis hamna på storlek XL. Några tips och råd kring hur jag ska tänka på storlek och kunna räkna på hur jag kommer sitta utan att faktiskt sitta på cykeln?

Hjälp mig gärna reda ut det här. Tacksam för alla typer av tips och tar gärna emot förslag på andra typer av cyklar om det finns någon annan ni anser passar bättre.

//D3EP
 
Senast ändrad:

moros

Aktiv medlem
Nybörjare söker köpråd
Båda är bra. 120 bak är nog inget reelt problem, Meridan har fått bra betyg för väl uppbyggd dämpning som man sällan slår igenom. Ligger bla en recension här på happyride, kan vara 800 modellen men de har samma dämpare men 800 har lite kralligare framgaffel.
 
Topp