Nytt externt styrlager 36

SafeSurfer

Aktiv medlem
Nytt externt styrlager 36
Hej,
Behöver lite hjälp med köp av styrlager inför byte av gaffel. Jag vet inte exakt vilket styrlager jag har nu men tror att det är ett standard ahead 1 1/8 extern lager (möjligen från cane creak men texten är bortskavd nu). Jag hade planerat att installera FSA Orbit MX (1 1/8 tum 36*36 dgrees) vilket jag tror ska passa. På detta lager står det "36 degree angular bearings" och jag vet inte vad jag har nu. Behöver jag veta detta för att veta om det nya lagret kommer passa ramen/gaffeln?

Jag har läst att det är viktigt att köpa lager med rätt vinkel på lagerbanorna men jag uppfattar det som att på ett traditionella externa pressfit-lager så påverkar detta inte passform eller funktion eftersom lagren ligger i en extern kopp.
Tacksam för hjälp,
Per
 

skier

Aktiv medlem
Nytt externt styrlager 36
Om det är ett externt 1 1/8" lager så att själva lagret sitter i en aluminiumkopp ovanför och under styrröret och lagret inte är inuti styrröret spelar vinkeln ingen roll.

Cane creek har en utmärkt guide för att välja lager på sin hemsida.
 

SafeSurfer

Aktiv medlem
Nytt externt styrlager 36
Tack för hjälpen! Jag har läst massa guider men lätt att missförstå så skönt att få det bekräftat. Vill inte ta isär cykeln och vänta en vecka på nytt lager.
 

Köp & Sälj

Topp