[OT] Köpläge på börsen?

ooms

Aktiv medlem
[OT] Köpläge på börsen?
90% är ändå anmärkningsvärt givet branschen vi pratar om och att läget snarare blivit sämre än bättre. Spännande hur psykologin påverkar så mycket kortsiktigt.
Har det inte annonserats en hel del stöd fr staten nu också, vilket kanske enbart är en jackpot för dem givet situationen de befann sig i?
 

Erik O

Aktiv medlem
[OT] Köpläge på börsen?
Det finns 17 miljarder anledningar till uppgången.

"The Senate package includes a $17 billion federal loan program for businesses deemed “critical to maintaining national security.” The provision does not mention Boeing by name but was crafted largely for the company’s benefit, two of the people said."
17 miljarder dollars, en hiskelig massa pengar.

Tycker summorna det bollas med i den här krisen är helt obegripliga och det blir liksom tydligt att pengarna egentligen inte finns på riktigt.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Köpläge på börsen?
Lagreglerna är i princip helt kopplade till kassaflöde och inte till andra tillgångar. Säkerheten för lånet utgörs ju i grunden av bostaden och det går därför inte att direkt pantsätta ytterligare tillgångar som säkerhet för lånet. Om en person har stora likvida tillgångar kan man göra undantag från grundreglerna om de bedöms räcka för att täcka upp(under en längre tid) för ett eventuellt underskott i kassaflödet, men då är det ju som sagt ett undantag. Ej spärrade medel på konto/aktier, fonder etc kan ju de facto användas av låntagaren till annat. Personen kanske köper en vräkig båt/bil och vips så är pengarna borta.
Tack, då har jag lärt mig något idag. 😀
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer