[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien

marr

Moderator
Forumvärd
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
Blev inte alls dumt. Liten korsning.

IMG_20191020_160950.jpg
 

ooms

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
Hehe, tänk på att "cooking fat" i Ungern ofta innebär ister. Det lär ju också göra sitt för smaken.
 

Elhojtok

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
ooms sa:
Hehe, tänk på att "cooking fat" i Ungern ofta innebär ister. Det lär ju också göra sitt för smaken.

Ingen fara, jag har det tyska receptet också:
IMG_20191020_204538.jpg

Jag vet att det är ett turistfällerecept, men om jag interpolerar "cooking fat" och "öl" så kanske jag hamnar på ister. ?

"Hursomhelst blev det jäkligt gott"
 
Senast ändrad:

ooms

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
rln sa:
ooms sa:
Hehe, tänk på att "cooking fat" i Ungern ofta innebär ister. Det lär ju också göra sitt för smaken.
Det kan väl även betyda späck (lite hårdare än ister) från gris?
Mycket möjligt. Det jag såg i mängder i saluhallarna i Budapest var dock främst isterstockar (de istersjok i vilka grisarnas njurar ligger inbäddade i bukhålan), som mycket riktigt är lite mjukare än späck. Men både ock verkar vara gångbart för matlagning:
https://www.svensktkott.se/om-kott/styckdetaljer/gris/spack/
 

gabbeon

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
ooms sa:
rln sa:
ooms sa:
Hehe, tänk på att "cooking fat" i Ungern ofta innebär ister. Det lär ju också göra sitt för smaken.
Det kan väl även betyda späck (lite hårdare än ister) från gris?
Mycket möjligt. Det jag såg i mängder i saluhallarna i Budapest var dock främst isterstockar (de istersjok i vilka grisarnas njurar ligger inbäddade i bukhålan), som mycket riktigt är lite mjukare än späck. Men både ock verkar vara gångbart för matlagning:
https://www.svensktkott.se/om-kott/styckdetaljer/gris/spack/

Det får gärna vara rökt också: https://www.ungerskmat.se/rokt-spack
 

kaj a

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
Tjena
1 1/2 kg älghögrev. Varför inte göra en gulasch på en ledig dag?

Tack för receptet!
 

rekrevs

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
Elhojtok sa:
Det här receptet fick jag när jag köpte paprikapulver i Budapest 2014.

Testade detta nu ikväll, körde med ryggbiff. Istället för "Goulash cream" använde jag en "lagom" blandning av grädde, oxfond och tomatpuré.
Blev bättre än förväntat :)

IMG_20191027_173912.jpg
 
Senast ändrad:

Tomcat1

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
Jag hade i saffran i min. Det smakade bra men bättre faktiskt dagen efter och åt man det svalt till ljummet så kunde man ha yoghurt i som blev riktigt bra.
 

gabbeon

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
wukkaN sa:
Blev nyfiken på vad gulyaskrem var för något så googlade och såg att man kan köpa det på ebay (!). Verkar vara paprika, tomat och lök som görs till någon paste. Nån som vågar köpa och prova?

https://www.ebay.com/itm/Goulash-Cr...noa=0&pg=2047675&_trksid=p2047675.c100623.m-1

Det går att köpa över disk på Göteborgs Orientvaruhus i Gamlestan (Gbg), lämpligt nog. Jag har vågat och kan rekommendera. Både den milda och den hetare varianten är oundgängliga i mitt kök.
 

Miss Lycka 2.0

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
Dags att göra en kastrull imorgon. Nu med nyköpt gulaschcreame. Det blir troligtvis bättre än den vanliga sörjan.
 
D

Deleted member 43681

Guest
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
 

Ramos

Medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
bigmollo skrev:
-------------------------------------------------------
> Kanske en liten trådkapning, men jag gjorde
> några stentroll i helgen.

det var väl ett jävla tjat. jag vet hur fantastisk du och många andra tycker att stentroll är, men nu var min fråga inte vilket stentroll som är det bästa, utan om någon hade något bra recept på gulasch.

Ibland "är stentrollen inte vad dom verkar vara" kanske du finner svaret där peace yo
 

Belse

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
Så, vilket recept ska man köra efter, nån som har provat lite olika och hittat en favorit?
 

Belse

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
Fick bli snålvarianten med köttfärs idag, hade i några morötter också som fick koka med, vitlöksbröd och naturell kvarg till serveringen, blev helt ok.

20210228_212801.jpg
20210228_205339.jpg
 

marr

Moderator
Forumvärd
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
Skriv receptet!
Återvänder alltid till den här tråden på hösten för att kolla potentiella recept.
Nu är ju inte min nån specifik gulasch. Jag glömmer alltid av mina recept med.

Men idag var det ungefär.
Start 0700,
Fräs nötköttsbitar i olja.
Fräs några lökar, med lite chili och 2 paprika i smör.
Hacka 4tomater grovt.
Blanda i crockpoten med paprikapulver liten skvätt vatten och kalvfond.

Koka på låg i crocken i 8-9h. Tärna i några potatisar, en paprika till, mejram och låt stå en timme till.

Servera med matyohhurt toppad med gremolata av alla saker :)
 

ostrand

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
Nu är ju inte min nån specifik gulasch. Jag glömmer alltid av mina recept med.

Men idag var det ungefär.
Start 0700,
Fräs nötköttsbitar i olja.
Fräs några lökar, med lite chili och 2 paprika i smör.
Hacka 4tomater grovt.
Blanda i crockpoten med paprikapulver liten skvätt vatten och kalvfond.

Koka på låg i crocken i 8-9h. Tärna i några potatisar, en paprika till, mejram och låt stå en timme till.

Servera med matyohhurt toppad med gremolata av alla saker :)
Du behöver väl ha i kummin också...
 

mikaeljc

Aktiv medlem
[OT] Någon som har ett recept på gulasch, som det smakar i Tjeckien
Nu är ju inte min nån specifik gulasch. Jag glömmer alltid av mina recept med.

Men idag var det ungefär.
Start 0700,
Fräs nötköttsbitar i olja.
Fräs några lökar, med lite chili och 2 paprika i smör.
Hacka 4tomater grovt.
Blanda i crockpoten med paprikapulver liten skvätt vatten och kalvfond.

Koka på låg i crocken i 8-9h. Tärna i några potatisar, en paprika till, mejram och låt stå en timme till.

Servera med matyohhurt toppad med gremolata av alla saker :)
Jag kör tryckkokare så för mej är Gulasch snabbmat.
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer