Roslagsleden. Är det hojbart? Hittar man?

Oggler

Aktiv medlem
Roslagsleden. Är det hojbart? Hittar man?
Som rubriken lyder. Är roslagsleden hojbar? Är den lätt att hitta? Om man startat i Danderyd, är det bara att hoja efter markeringarna?
 

Doctor C

Medlem
Roslagsleden. Är det hojbart? Hittar man?
I Danderyd går Roslagsleden utmed elljusspåret på ett ställe och där är det cykelförbud. Så antingen struntar man i det eller så leder man cykeln eller hittar en alternativ väg.
 

Öskar1

Ny medlem
Roslagsleden. Är det hojbart? Hittar man?
Tävlingen jättelångt mtb går på roslagsleden från Älmsta (väddökanal) till Norrtälje. Fina cykelvägar och stigar. Inte så teknisk men ok.

Tävlingen startar i Öregrund och sista biten är alltså på roslagsleden.
 
Roslagsleden. Är det hojbart? Hittar man?
Första kilometrarna från Danderyd är lite sådär... Några eljusspår. Men går fort att passera.
Från Skarpäng/Rösjön till Kyrkbyn är det ok, delvis mycket rötter, och skippa sen delen vid södra Vallentunasjön mot Kyrkbyn (inte bra som jag minns det).
https://www.trailforks.com/trails/roslagsleden-rosjon-karby/

Från Kyrkbyn (egentligen skogarna vid Löttingekullen) och sen hela vägen upp mot Angarn är det riktigt schysst, går även att kombinera med Rydboskogarnas grusvägar om man kör via Ullna golfbana och under motorvägen.
https://www.trailforks.com/trails/roslagsleden-arningevagen-gavsjovagen/
https://www.trailforks.com/trails/roslagsleden-gavsjovagen-ravsta/

För några år sen körde jag även Roslagsleden från Domarudden till Vira bruk. Minns det som ok, men viss partier fick man dra cykeln över allt för steniga och knixiga partier
 

ejma

Aktiv medlem
Roslagsleden. Är det hojbart? Hittar man?
Oggler sa:
är det bara att hoja efter markeringarna?
I terorin ja, men verkigheten är att träd med markeringar försvinner och ibland är det svårt att avgöra om man missat att svänga. Tex tror jag att passagen runt Roslagsbanans nya dubbelspår inte är uppmärkt med markeringar. En GPS med spåren nerladdade tycker jag spar tid. Trailfork är hyggligt bra uppdaterad.
Typ 60% av stigarna från Danderyd upp till Domarudden är i dag grusade. Bitarna som är naturstig är i mitt tycke riktigt roliga med MTB.
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer