[RR] Invalido-sommar i Västerbotn

Jackson

Ny medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Jahopp, jag hade ju tänkt att 2014 skulle bli det mest episka nånsin och att jag skulle få skriva hjältedikte-RR:s on mass. Det kändes liksom som att det var upplagt för det, men sen gick jag och klantade mig och bröt båda underbenen, ett revben och slet sönt ledbanden i fotlederna. Å Marero som jag brukar cykla runt i Norge med klantade sig och bröt av lårbenet. Så det bidde liksom inte riktigt som jag hade tänkt mig.

IMG_2870.jpg


Först trodde jag att det bara var skidsäsongen som gått åt fanders (eller, nej, egentligen var jag så dum att jag först trodde att jag skulle kunna åka lite sen vårskidåkning också…. Nej, du behöver inte vara smart för att jobba på universitetet)., men att cykelsäsongen iaf var säkrad. Efter tre månader utan nästan några framsteg alls började dock till och med jag känna svår panik för att sommaren skulle bli ett enda stort jävla magplask. Dessutom fick jag träffa Dr Doom som meddelade att jag inte skulle förvänta mig att gå utan kryckor innan augusti och att jag kanske inte nånsin skulle kunna åka skidor och cykla igen, samtidigt som min sjukgymnast mest tittade på sig själv i spegeln.

IMG_3336.jpg

Värdelösa ben.

Bah!

Jag reagerade med att, innerligt och antagligen helt utan grund, hata Dr Doom, samt med att byta sjukgymnast. Min nya sjukgymnast tittade på mina ben istället för på sig själv i spegeln. Sen förkastade han mitt gamla rehab-schema och gav mig ett nytt. Det schemat kortade ned rehaben till 30 min per dag istället för 3 h. Dessutom blev jag ordinerad att cykla minst 60 minuter varannan dag. My kind of sjukgymnast. Två veckor senare (i början på juni) kunde jag kasta bort kryckorna och ta en liten smygstur på stigen i I20-skogen. Tji fick Dr Doom.

10390364_10152486132303748_6179110704095568221_n.jpg

Tjoho en höna på stigen!

När jag väl kunde stå på bena tyckte sjukgymnast-Lars att det var dags för boot camp. Mer cykling! Mer benböj! Mer exakt tyckte mirakel-Lars att jag skulle göra 3x15 enbenta benböj på bosuboll, varje dag. Jag trodde först att det var min dövhet och allmänna sinnesslöhet som gjort att jag hört fel, men det hade jag visst inte. Efter idogt stånk och stön kan jag meddela att 3x15 enbenta benböj är ett helvete, att jag fortfarande bara nästan kommer ned till 90 grader men att låren ändå vuxit exponentiellt. Jag vill slå ihjäl nån varje dag jag står där på den där jävla bollen, men satan så mäktigt det är att ta backarna som jag inte klarade innan olyckan! Tjo-diddeli-do!

P1020561.jpg

Känslan efter bosu-bollen och efter att ha tagit sig upp på Hässingberget på storklingan.

Jamen! Det var ju en RR jag skulle skriva, inte en berättelse om mitt liv. Kom till saken Frau Mannberg! Det blev ju faktiskt några cukelturer på fjälle. Inte på de episka fjällen i Norge och UVSA, men på hemmakullarna i Västerbotn.

Först åkte jag och marero + två andra kompisar och cyklade från Stekenjokk till Klimpfjäll x 2. Det var väldans våckert, och nåsåjävulskt jobbigt, för vi hade ingen kondis och så trodde att vi var smarta och att det skulle vara mest utför mellan Steken och Klimpfjäll, men det visade sig att de där 25 kilometrarna var rätt så mycket uppför också.

IMG_6173.jpg

Marero på Norgefararleden från Tjåkkele till Klimpfjäll.

IMG_6190.jpg

Matte med Dorronpiken i bakgrunden.

IMG_6213.jpg

Sjukt jäkla fin stig på Norgefararleden sistbiten mot Klimpfjäll.

IMG_6210.jpg

Död marero.

Som recension måste jag säga att Norgefararleden var finare än jeep-vägen, och jeepvägen bör köras när det är lite mindre blött. Men sistbiten på jeepvägen är väldigt fint eroderad. Där kan man köra hur fort som helst. Man bör dock inte wheela upp på sista bron. Eller iaf bör man se efter var man sätter ned framhjulet om man inte riktigt kan wheela. Det gjorde inte jag. Som tack fick jag göra en kullerbytta och nästan trilla ned i älva.

IMG_6254.jpg

Jeep-vägen mellan Steken och Klimpen.

IMG_6258.jpg

Viss erosion och blötma.

IMG_6263.jpg

Mer blötma.

Vi botade vår totala tröttma med att dricka mycket och bra öl och gona oss åt utsikten.

IMG_6241.jpg

Ölen

IMG_6246.jpg

Gonandet och utsikten.

Efter eskapaderna i Steken blev det stiltje ett tag, för det var ju så infernaliskt varmt! Och så for marran åkte till Norge och Marero till södern och jag satt mest och trampade vatten.

IMG_6388.jpg

Uttråkad på stranden får titta på djur, eller insekter. Jag måste lära mig skilja på vad som är djur och vad som är annat.

Men sen blev det augusti och marran kom hem och då fick jag åka och titta på brottsplatsen i Kittelfjäll och trampa genom Grantoskalet baki Grönfjäll.

IMG_6537.jpg

marran cyklar åt ett håll i Granton-skalet.

IMG_6569.jpg

marran cyklar åt andra hållet i Granton-skalet.

IMG_6586.jpg

samma håll.

P1220876.jpg

Ett annat håll.

Det var väldigt trampvänligt å gu-så-vackert, och jag var helt värdelös på att cykla eftersom jag var så rädd för att mina jävla leder skulle gå av och föll av cykelen hela tiden. Dessutom gick typ mina fotleder av så vi fick bara en tur den helgen.

P1220918.jpgVi kompenserade med att dricka mycket och god öl och gona oss åt utsikten.

IMG_6678.jpg

Ölen, och marran

IMG_6683.jpg

Utsikten

Forts följer snarast.
 

silverman834

Ny medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Wow, härlig vändning i historien! Riktigt, riktigt bra kämpat av dig! Underbara bilder!

Känner du för att berätta om hur det kom sig att du bröt båda benen?
 

Hasse#7

Aktiv medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Fan vilken cool RR. Massor med oväntade händelser och fina bilder. Bra att du hittade expertis som förstod att du är gjord av annat virke än genomsnittet. Hoppas på fler kvalitets-RR från din sida.
 

Peter_K

Aktiv medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
marran skrev:
-------------------------------------------------------
> Mycket bra! Typ allt liksom.

+1

Håller tummarna för att fortsatt rehab går bra och att kommande skidsäsongen blir episk.
 

H.

Aktiv medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Härligt att du är tillbaka på cykeln! Det ser ju rätt trevligt ut det där!

silverman834 skrev:
-------------------------------------------------------
> Känner du för att berätta om hur det kom sig
> att du bröt båda benen?

Jag rekommenderar starkt hennes blogg, där finns väldigt mycket läsvärt!
 

Jackson

Ny medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Oj jäklar vilken pepp! Tack och bock!! Så sjukt kul!!

FORTSÄTTNINGEN:

För det går ju int att bara cykla en tur och hålla på och sjåpa sig och trilla av stigen, så jag var ju tvungen att få revansch! Så helgen efter åkte jag och marran till Borgafjäll och cyklade för allt vad fötterna höll. Vi gjorde vårt bästa för att återskapa iaf lite av misären från förra året då vi var där (och vi först vadade genom monsunen och sen festade till med en plingplongtaxi till Vilhelmina och Lycksele efter att marran fått ett styre i magen på vägen utför Borgahällan). Men det gick åt helvete. Vi lyckades bara vada genom en myr, och den var nästan helt torr. Dessutom sken solen både upp mot klöverstugan.

IMG_6691.jpg

Total brist på misär.

P1030026.jpg

Här också.

P1020975.jpg

För att inte tala om här vid Klöverstugan.

P1030002.jpg

nope, int här heller.

IMG_6753.jpg

eller här.

IMG_6762.jpg

Nej.


Och solen sken på leden som går till Saxnäs också.

IMG_6787.jpg

Sjukt lite misär här.

P1030038.jpg

Och här.

IMG_6910.jpg

För att inte tala om den här jäkla o-misären.

P1030108.jpg

...

Som tur var fick vi iaf lite misärväder sista dagen då vi for upp mot klövern igen.

IMG_6928.jpg

Äntligen!

Men det hjälpte inte, de där stigarna är så infernaliskt roliga. Det får regna hur mycket det vill, man måste skratta sig hela vägen utför fjället ändå.

IMG_6954.jpg

Flams-och-trams-roligt.

P1220989.jpg

Här också.

Dessutom kryllar Borgafjällen av ren. Ah, klövdjur.

IMG_6816.jpgVi fick helt enkelt kompensera bristen på misär med att dricka mycket och god öl och gona oss åt utsikten.

IMG_4003.jpg

Ölen och utsikten.

Men Borga bjö inte på nå toppar, och det är ju trots allt lite misär, så jag var tvungen att få revansch! Så helgen efter packade jag och marran in Jon_f_b, marero, och Emma i Ralfen och körde upp till Hemavan. Där firade vi 6-månadersjubileum efter olyckan med att bestiga lilla Murtsertoppen, frysa som satan och skratta oss hela vägen ned till byn.

IMG_4056.jpg

Invalider på en topp!

IMG_7008.jpg

Jon_f_b och marran festade till och cyklade ut för dräparbacken ned mot murtserbäcken. Det gjorde INTE jag. Next time Gadget, eller så int.

Eller ja, mina bättre femtedelar i gruppen skrattade hela vägen ned iaf, jag skrattade bara övre hälften för sen fick jag sockerdipp och knäckte min jäkla fotled igen och ville kasta cykeln i forsen. Men sen fick jag en folkis och blev som folk igen.

IMG_3895.jpg

Ah, min kära folkis, vad du är gooo!

Sen var jag glad som en lärka och knöt ihop foten igen. Men det går ju inte att vara sur på fjället, så jag måste ju få revansch! Så dagen efter knatade vi upp på Ryfjället. Marran cyklade sin traditionsenliga tur i blockstensterräng medan vi andra åt kex och tittade på. Sen skrattade vi oss hela vägen ned till sjön.

P1030189.jpg

marran i sin favoritterräng.

IMG_4069.jpg

Jon_f_b, marran och Emma på väg mot sjön.

P1030255.jpg

Wohoo, invalider får bränna broms!

Vi firade med att dricka mycket och god öl och gona oss åt utsikten.

IMG_4079.jpg

Inte så mkt utsikt eller öl, men desto mer gonande.

Det blev visst en rätt bra sommar trots allt.

Over and out, klart å betart. Hej hopp!
 
Senast ändrad:

Jackson

Ny medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
silverman834 skrev:
-------------------------------------------------------
> Wow, härlig vändning i historien! Riktigt,
> riktigt bra kämpat av dig! Underbara bilder!
>
> Känner du för att berätta om hur det kom sig
> att du bröt båda benen?

Tänkjo!! Jo, jag å marran och marero klantade oss och drog en lavin i vintras. Jag bröt båda underbenen och marero bröt lårbenet. marran är gjord av sjukt hård mesost och sträckte ljumsken.
 

marran

Aktiv medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Jepp, Orange Five, skojig, skramlig och farligt snygg. Grejen med Orange är att de får de flesta andra hojar att se ut som trams och leksaker i jämförelse.

I övrigt så säger jag bara Wohoo, heja invaliderna!
 

Vernersson

Aktiv medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
marran skrev:
-------------------------------------------------------
> Jepp, Orange Five, skojig, skramlig och farligt
> snygg. Grejen med Orange är att de får de flesta
> andra hojar att se ut som trams och leksaker i
> jämförelse.
>


Jag var lite rädd för just det....
Fivens sving liksom "tilltalar" mig ;)
 

silverman834

Ny medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Jackson skrev:
-------------------------------------------------------
> silverman834 skrev:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Wow, härlig vändning i historien! Riktigt,
> > riktigt bra kämpat av dig! Underbara bilder!
> >
> > Känner du för att berätta om hur det kom sig
> > att du bröt båda benen?
>
> Tänkjo!! Jo, jag å marran och marero klantade
> oss och drog en lavin i vintras. Jag bröt båda
> underbenen och marero bröt lårbenet. marran är
> gjord av sjukt hård mesost och sträckte
> ljumsken.


Åh fan, var det du?! Jag läste din blogg om händelsen och ryser fortfarande då jag tänker på det. Jäklar va bra comeback du gjort!
 

Peter_K

Aktiv medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Nu såhär 2 timmar senare har jag plöjt diverse blogginlägg och tänkte bara säga tack för att ni delar med er. Svenska fjällen må vara små i jämförelse med en del annat men det behövs inte mycket snö som rasar på fel ställe för att det ska bli jobbigt.

/ en till hemmablind, men vi slapp rehab
 

quid

Aktiv medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Wohoo, sugande bilder! Tänkte först bli skitavis, men så kom jag på var jag är och då gick det över. Jag vill bli med när backen ner mot Murtserbäcken ska knäckas, har en och annan rot där som måste sättas på plats!
Sensommarn har knappt börjat, jag väntar mig nästan en fortsättning på det här...?!
 

mikipedia_

Aktiv medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
theBrand skrev:
-------------------------------------------------------
> Woho RRarnas härskarinna är tillbaka!
>
> Heja, heja! Mera mera!


+1 bra underhållning och fina omisäriga bilder som vanligt.
 

Gemon

Medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Jäklars så fint! Himla kul att du börjat läka ihop på riktigt och åter är uppe och härjar i finfjällen våra!

Mycket trevlig RR! Jag längtar upp.

/H
 

Atlas

Aktiv medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Fantastisk RR! Och rätta takter i övrigt, det borde ju sitta en Lex Maria på både doktor och sjukgymnast som ville att du skulle rodelträna dig i form.

I övrigt: hur fuckar man upp sig i sån misär från start? 10m Dr0p titt platt?
 

Jackson

Ny medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Ha Ha! Men så jävulskt vad mkt pepp jag fick att göra benböjen nu! Jag måste fasen he mig upp till fjälls igen bara för att ha nåt mer att skriva om :D. Tusen tack för peppen!!
 

thomalin

Aktiv medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
moenia skrev:
-------------------------------------------------------
> Älskar ditt ordförråd! Gona, blötma... I like!

+1!
 
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Grümt!

Kul att se att du är tillbaka på hojpan efter vinterns äventyr (för övrigt är ju såna där som Dr Doom som gjorda för att sättas på plats. Det kanske var hans plan till och med?)
 

TBy

Medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Fliken skrev:
-------------------------------------------------------
> Jag ger tummen upp åt stavningen i trådens titel

+1

Naturligtvis stora tummar upp till sommar-RR!
 
Senast ändrad:

JojjeM

Aktiv medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
Fliken skrev:
-------------------------------------------------------
> Jag ger tummen upp åt stavningen i trådens titel

+1

Däremot tveksam till "cykelen". Är det marrans skånska som smittat av sig :)

/Johan
 

Jackson

Ny medlem
[RR] Invalido-sommar i Västerbotn
JojjeM skrev:
-------------------------------------------------------
> Däremot tveksam till "cykelen". Är det marrans
> skånska som smittat av sig :)
>
> /Johan


Men HUVVA, skrev jag så? Jag måste ha hamnat på det sluttande skånska planet. Hu. Enda rätta stavningen på det ordet är ju cykeln, cukeln eller kanske allra helst Sykkeln. Jag vill stava norskt! Mer norskt åt folket!
 
Topp