[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad

Mike å

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Vet inte riktigt varför jag anmälde mig till att börja med då jag inte kört några liknande grejer tidigare eller ens cyklat särskilt mycket de senaste åren.
Kanske var det just därför som jag högg som en kobra när jag såg det här och anmälde mig direkt som nr2 på anmälningslistan.
Nu var jag bara tvungen att komma ut och cykla lite längre sträckor för att bara överleva detta.
Lyckades lura med en jobbarkompis som skulle köra Vättern på en 20 mila från Tumba som gick förvånansvärt bra på en bit över 9 timmar.
Kollade över brevetkalendern och gjorde ett snyggt schema över vilka lopp som gick i närheten med distans och datum med lämpliga lopp utmärkta i fina färger. Några alternativa planer markerades också ut i andra färger.
Tiden gick och det ena datumet efter det andra rödmarkerades i schemat då det inte blev av. Helt plötsligt var det inte många veckor kvar och lämpliga alternativ i schemat var slut.
Hängde med på en nattlig tur av lilla Mälaren runt för att känna på lite nattcykling. Jag fick släppa de övriga en bit före Strängnäs då det gick för fort för mig i backarna. Med det var helt enligt plan så jag fortsatte i natten och tog mig runt överraskande bra efter ett godisstop i Bålsta.
Nästa sväng blev en repris av den lilla Mälarrundan fast dagtid och med sällskap där jag kände mig bra och rätt stark hela tiden, var hur pigg som helst när jag kom hem.
När halva cykelsverige körde runt Vättern passade jag på att ta en ensamrunda runt Mälaren på riktigt med nytt personbästa med 325km. Rejält ont i nacke/axlar så jag inte ens kunde få av mig undertröjan samt smärtande knän och röv började få mig att fundera på vad fan jag gett mig in på.
Vilade mig i form de två sista veckorna och koncentrerade mig på att äta och dricka i stället för att förråden av B-vitamin och antioxidanter skulle vara välfyllda.

Klockan ett på D-Day så rullade jag ner till starten och anmälde mig i 26 timmarsgruppen med inställningen att om vädret håller sig hyfsat, kroppen håller och jag hittar en passande grupp så ska det funka utan att jag behöver ta ut mig fullständigt. Plan B var att släppa direkt om det började gå för snabbt och köra själv eller vänta in en annan grupp. Målet var att ta mig ner till Göteborg, om det gick under 30 timmar så skulle det vara bättre och allt bättre än det ren bonus.
IMG_14131.JPG


IMG_14141.JPG


Redan på väg ut ur stan hände det första missödet då jag körde ner i något som gjorde att ena vattenflaskan hoppade ur och så körde jag över den med bakhjulet.
Som tur var gick det bra och det ända som hände var att locket lossnade men det var bara att trycka fast igen. Men nu var gruppen på väg bort i fjärran så det blev att jaga en stund innan jag han i fatt dom vid rödljuset i Skärholmen.
Den gruppen hängde jag med till krokarna runt Nyköping där jag släppte för att farten i backarna var lite utanför min komfortzon, då tror jag vi var fem stycken kvar av ca femton vid starten.
Vid stämplingen i Stigtomta vände jag och körde en liten extrasväng ut ur samhället innan jag insåg att det inte var GPS’n som bråkade utan jag som missat att det skilde fem km mellan värdet på GPS’n och nötterna.
Gruppen jag åkt med var så gott som färdiga att ge sig av och uppmanade mig att ta en snabbfika och hänga med men jag kände att våfflor och kaffe lockade mer.
Medans jag fikade i lugn och ro kom nästa kålmårdsgänget som tydligen haft otur med en massa punkteringar.
När jag började känna mig redo för avfärd kom några glada gubbar som var med i min grupp från början och även dom erbjöd mig att hänga med, men nu tyckte jag att det var färdigvilat så jag fortsatte själv.
Utsikten över Stavsjön var så vacker att jag var tvungen att vända och ta ett kort trots att det gick uppför.

IMG_14161.JPG


I Norrköping blev det ett litet stopp vid Statoil för att köpa en cola och fylla vattenflaskor. Det började bli lite svalare så arm och benvärmare åkte på.

Efter ungefär 195 km i slutet på backen upp till Berg så händer det, plötsligt hugger det till som om någon kört en skruvmejsel under knäskålen i högerbenet och det går inte att ta ett enda tramptag till. Bara att stanna direkt och vila en liten stund.
Va fan ska jag göra nu?
Ja här kan jag ju inte stå så det är bara att sätta sig på cykeln och sakta å försiktigt försöka trampa vidare. Det gör ont så in i helvete när jag trycker till minsta lilla och jag lyckas inte ens klicka i pedalen utan trampar vidare med foten liggandes löst på.
Tar en Ipren och efter ett tag minskar smärtan lite. Så länge man håller benet i rörelse går det ganska bra men det går fruktansvärt långsamt i backarna då det i stort sätt bara är vänsterbenet som tillför någon kraft.

Vid halv två rullar jag in på Statoil i Mantorp och ser fram emot att få äta lite och framförallt värma mig då det är svårt att hålla värmen när det inte går att ta i nått.
Som en lite glad överraskning så är det bara nattlucka som gäller så det där med att värma sig var bara att glömma
Nu kom även gubbarna inrullande och vi stämplar och fikar lite tillsammans.
En varmkorv och en kaffe gjorde i alla fall att det kändes lite bättre.
Köper en tub Voltaren och kladdar på massor under knävärmarna och hoppas att det ska hjälpa.
Jag hänger med de andra och vi rullar vidare i natten i ett lagom tempo, det är rätt platt så då går det bra att hänga med. Men vi kommer inte så långt innan det smäller till och börjar låta konstigt från en av hojarna. När vi stannar och kollar så saknas det en eker och bakhjulet är alldeles snett så det går inte runt ordentligt.
Efter några desperata försök att släppa spänningen på motsatta ekrar så slutar det med några fler avklippta ekrar så att det i alla fall ska gå att sakta rulla till bebyggda trakter. När vi tittar lite noggrannare visar det sig att ekern inte har gått av utan det är fälgen som spruckit. Det är inte särskilt långt till Mantorp eller Mjölby så vi lämnar han åt de vilda djuren och trampar vidare.
Någon stans efter Mjölby säger jag åt de andra att fortsätta utan mig för backarna sänker mitt tempo så mycket.
Stannar till och vilar en stund i en busskur för att få lite skydd och behålla så mycket värme som möjligt. När jag sitter det ser jag att det kommer en reflexväst cyklandes och tror att det är någon från grupperna bakom men kan knappt tro mina ögon när jag ser att det är killen med fälgen som vägrar ge upp.
Plågar mig vidare i natten och när jag börjar närma mig Frinnaryd rinner minuterna iväg och kontrollen stänger kl7. Tänker att kommer det en ända backe till så hinner jag aldrig men otroligt nog så är det plötsligt bara nedför och jag står på så mycket det bara går. Slår en snabb kik på noterna för att inte missa stämplingsplatsen och ser att det står ”hö e viadukt, Bygdegården” så med full fart svänger jag direkt in på vägen till höger efter viadukten för att bara finna en lanthandel som är stängd.
Vänder och trampar ut till vägen igen och ser bygdegården 30m längre fram, var så koncentrerad på att behålla farten och klara svängen att jag helt missade den
Stämplar in på 6.55 och roffar snabbt åt mig några bullar, banan och en kopp kaffe.
Pastasalladen har de precis burit ut men inte hunnits packats ner så en talrik trollas snabbt fram.
Här är gubbarna kvar och ligger på golvet å vilar/sover, gud va det skulle vara skönt att ta en liten tupplur.
En kille från startgruppen har givit upp här och någon annan från någon av dom snabbare grupperna väntar visst på att bli hämtad på vägen mot Borås.
Här skulle varit ett lämpligt ställe att bryta på då knät inte visar några tecken på att bli bättre utan bara sämre. Men dum som jag är så bestämmer jag mig för att fortsätta.
När jag är på gång att ge mig av kommer fälgkillen igen, en felkörning på tre bonusmil gjorde att jag lyckades ta mig förbi.

Nu börjar det ännu ondare och det går bara långsammare och långsammare. Kan inte förstå hur det kan finnas så många och så långa backar. Får stanna oftare och ta korta pauser trots att det gör så fruktansvärt ont att börja trampa efter ett stopp.
När solen har kommit upp och äntligen börjar värma lite måste jag ta ett litet längre stopp och lägger mig i gräset bredvid vägen och vilar en stund, har ingen riktig koll på hur länge men mellan 15-30 minuter blev det i alla fall.
Vet inte om det var vilan eller att solen äntligen värmer lite som gör att det återvänder lite krafter och tempot höjs lite igen.
Men glädjen över solen varade inte länge för snart börjar det regna och då blir det kallt på riktigt vilket knät naturligtvis inte gillade.
Nu är det dags att gå över på Citodon i stället men det hjälper inte.
Nu vill jag bara komma fram till Borås så jag kan bryta och ta in på ett hotell.
Jag har satt fast en lite fusklapp med stämplinsställena med km i locket på styrväskan för att enkelt hålla koll men av någon konstig anledning så har jag skrivit upp Borås vid 457 km vilket inte stämde då det skulle vara 493 km.
När jag efter att de senaste 5 milen riktigt plågat mig fram varje meter håller jag på att bryta ihop när jag inser att Borås inte ligger mitt i skogen utan det fortfarande är 65 km kvar. Nu börjar jag på alvar tvivla på att jag ens ska lyckas ta mig till Borås, tanken på Göteborg är helt borta.
Regnet bara fortsätter att pissa på mig och jag fryser rejält, vänstra skon är helt dyngsur efter att en bil körde i en stor vattenpöl och sköljde ner mig fullständigt.
Nu är det bara elände hela tiden.
Stannar i en busskur en bit utanför Borås för att slippa regnet som verkligen öser ner nu. Bokar om hotellet och ringer tjejen för att höra om hon kan komma och hämta mig då jag inte har någon koll alls på hur jag ska ta mig hem annars.
När regnet slutat så ger jag mig av igen, nu fryser jag så att tänderna skakar så kraftigt att jag blir orolig att det ska sluta i tandläkarbesök. Plötsligt tittar solen fram och jag är framme i Borås.
Har bara 1% batteri kvar i GPS’n så jag stänger av den för att det inte ska hända nått konstigt som gör att rundan försvinner när den dör.
Siktar på centrum med tanken att Statoilmacken och Scandic säkert ligger där någon stans och jag vill gärna få stämpeln innan jag far till hotellet.
Nu vet jag inte riktigt vad som händer men jag lyckas inte tyda noterna och tror att jag missat avfarten mot Karlskrona så trots att jag nästan är framme vid centrum så vänder jag och cyklar upp för backen mot Shellmacken igen. Med några hundra meter kvar till Shellmacken orkar jag inte mer och bestämmer mig för att antingen är korsningen längre ner än där jag vände eller så skiter jag i stämpeln.
Hittar ingen korsning som går mot Karlskrona och börjar i stället trampa vidare mot centrum för att hitta hotellet. Letar upp det i telefon och kör naturligtvis fel flera gånger innan jag hittar dit.
Checkar in och köper en uppsättning kläder i shopen så att jag har något att ta på mig när jag ska äta.
Upp på rummet och ner i ett varmt bad ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ va skönt.

IMG_14181.JPG


På med nya kläder och går ner i bara strumporna för att få i mig lite mat.
En Staropramen och en tre rätters sommarmeny med oxfile sitter rätt bra nu trotts att jag till och från sitter fryser så jag skakar. Måste beställa in en kopp te för att varva ölen med så jag inte ska få köldskakningar vid varje klunk öl.

IMG_1420.JPG


Avslutar dagen med att vara tvungen att kliva ur den varma sängen för att dra ur sladden ur tv ’n som hängt sig när jag skulle ställa larmet, med resultatet att jag ytterligare en gång håller på att dö av köldfrossa.Ja visst ja, tjejen fick naturligtvis punktering på bilen och kunde inte ta sig ner så det blev att tåg hem i alla fall.

IMG_14211.JPG
 

bjorre

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Tille skrev:
-------------------------------------------------------
> Bara massa text. Var är nakenbilderna?

+1 Snälla säg att du ligger naken inne i den svarta sopsäcken?
 

TBone

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
bjorre skrev:
-------------------------------------------------------
> Tille skrev:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Bara massa text. Var är nakenbilderna?
>
> +1 Snälla säg att du ligger naken inne i den
> svarta sopsäcken?

Ser ut som om någon står på alla fyra iaf...
 

evo

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Kul läsning, och bra kämpat! Själv hade jag nog brutit långt innan, gör det ont på fel sätt så ger jag upp. Direkt.
 

Mike å

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
I dag känns knät förvånansvärt bra.
Var helt övertygad på kvällen när jag gick och la mig att det inte skulle gå att komma ur sängen på morgonen. Men det fungerade rätt bra att gå på och även att cykla till stationen.
Att gå i trappan när jag böt tåg var dock riktigt korkat, det gjorde ont.

Har nu varit inpackad i voltaren och gladpack sen i går och nu känns det rätt bra men jag gissar att en trappa snabbt gör kaos med knät igen.


Det var dåligt med nakenbilder från rundan men jag kan bjuda på en efteråt i stället.

plastinpackning.jpg
 

Hasse#7

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Dårar! :-) Bra kämpat och bra berättat! Du har beskrivit det jag anar att jag skall få uppleva om jag provar en sån här utmaning. Bilder efter sopsäcken ingår inte i upplevelsen. Kom fälgkillen i mål?
 

Misärpendlaren

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Jag är så sjukt imponerad av alla som gör de här grejerna, och som misslyckas (i sina egna ögon) men ändå ids ge oss andra underhållning. Tummen upp!

Sen var det skönt att äntligen få svar och exempel på hur högt man skall raka.
 

Wheer

Ny medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Underhållande läsning! Tråkigt att inte komma i mål, men en stark upplevelse verkar inte ha uteblivit för det ;)
Är bekant med den distinkta smärtan i knät - hade samma under en tre veckor lång touring med full packning. It's a bitch! Det var en daglig mental kamp ...
 

nypan

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Ha ha ha
Härligt Mike och rolig läsning även om det verkar som om du själv kunde hålla dig för skratt under rätt många mil.
Välkommen in i långcyklarmisären :-)
 

Peadalisten

Ny medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Underbart skrivet, ett härligt inlägg man gärna läser i februari när man längtar efter kommande cykelsäsong, så man vet vad som hägrar efter nästa böj i tiden.

Ta dig en stor whisky ifrån mig, väl kämpat och åter igen mycket underhållande att läsa.

Hoppas knäet idag är återställt.
 

jomper

Forumpappa
Forumvärd
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Tja, vad säger man? Kändes det genomtänkt när du var där i regnet? :)

Tack för läsningen!
 

MarcusS

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Bra kämpat. Du såg stark och snugg ut första biten. Minnet av en misärrunda gör att man uppskattar solskensrundorna än mer.
 

Mike å

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
örgelgörgel skrev:
-------------------------------------------------------
> Illustrerar den där bilden på skrevet en
> fleshlight?

Ja! När inte Ipren, Citodon och Voltarengel räckte måste jag ju hitta på nått för att dämpa smärtan.


jomper skrev:
-------------------------------------------------------
> Tja, vad säger man? Kändes det genomtänkt när
> du var där i regnet? :)

Fram till att knät pajade kändes 26 timmar klart genomförbart även om jag skulle köra solo.
När knät va paj men det fortfarande var ok väder känndes 30 timmar fortfarande möjligt.
När det började regna försvann hoppet om 30 timmar men att ta sig till Göteborg fanns kvar.
När regnet bara blev värre i stället för att sluta kändes det som att jag borde klivit av i Mantorp.

I dag känns knät hur bra som helst, fast jag har inte vågat testa en trappa än.
Det som känns mest är träningsvärken i vänsterlåret som i stort sett gjorde allt jobb dom sista 30 milen.

2 nya däck a dryga 2 lax sattes på bilen i går och nu återstår bara att köra till Köping och hämta ryggsäcken med ombytet jag skulle ha i Göteborg.

Jag är inte ett dugg orolig för den resan, ja menar vad skulle kunna gå fel?
 

Kimpa951

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Vad jag kan se på bilderna så är det bara bra väder? Du kunde gott ha kört sista biten också ;)
F.Ö bästa RR:en på länge!
 

Surkärring

Ny medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Ledsamt med DNF, men trösterikt för en DNS att läsa om lite misär.
Jag var nog den enda som var ännu snabbare med avtryckarfingret och anmälde mig först av alla. (Ja, jag har tråkigt på jobbet ibland.) Har sett fram emot detta hela våren. Träningen har det varit lite si och så med, men vafan, det kan man kompensera med envishet när det väl blir sådags.
Sedan sket sig planeringen. Resesällskapet (som är mer realistiskt lagd) backade ur och då tappade jag sugen (och transportmöjligheterna). Tröstade mig med att väderleksrapporten lovade skitväder. Sedan kom de första solskensbilderna i den andra tråden och fick mig att bita ner inte bara naglarna utan nog fingertopparna också i ren och skär avundsjuka. Tur att det började regna, annars hade jag varit nere på knogarna nu. Bittert lik förbannat att inte ha försökt.
 

Hasse#7

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Surkärring skrev:
-------------------------------------------------------
> Ledsamt med DNF, men trösterikt för en DNS att
> läsa om lite misär.
> Jag var nog den enda som var ännu snabbare med
> avtryckarfingret och anmälde mig först av alla.
> (Ja, jag har tråkigt på jobbet ibland.) Har sett
> fram emot detta hela våren. Träningen har det
> varit lite si och så med, men vafan, det kan man
> kompensera med envishet när det väl blir
> sådags.
> Sedan sket sig planeringen. Resesällskapet (som
> är mer realistiskt lagd) backade ur och då
> tappade jag sugen (och transportmöjligheterna).
> Tröstade mig med att väderleksrapporten lovade
> skitväder. Sedan kom de första solskensbilderna
> i den andra tråden och fick mig att bita ner inte
> bara naglarna utan nog fingertopparna också i ren
> och skär avundsjuka. Tur att det började regna,
> annars hade jag varit nere på knogarna nu.
> Bittert lik förbannat att inte ha försökt.

Hellre lyssna till den sträng som brast än att aldrig spänna sin båge. Typ irritationen att inte veta antar jag i ditt fall. Mike Å fick i alla fall ett strängbrott som ljöd över nejden. Hjälte ändå!
 

niki

Ny medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
På något sätt känns allt underbart i all den misären du utsatt dig för.
Tack för inspirerande RR.
 

Fältprästen

Ny medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Jag började med läsa lite mot slutet, såg Karlskrona och tänkte att detta hade verkligen "gone bad", en ordentlig felkörning.
Det finns alltså ett Karlskrona vid Borås också?
 

Hasse#7

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Fältprästen skrev:
-------------------------------------------------------
> Jag började med läsa lite mot slutet, såg
> Karlskrona och tänkte att detta hade verkligen
> "gone bad", en ordentlig felkörning.
> Det finns alltså ett Karlskrona vid Borås
> också?

Jag tolkade det som att det finns en avtagsväg som leder till Karlskrona och att det var det det stod på skylten och i noterna.
 

JockeS

Aktiv medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Strålande läsning!
Synd att man inte visste att du skulle komma förbi Borås, då hade jag stått o hejjat på med värmefilt och värmande i ett glas åt dig.
 

Ari.m

Medlem
[RR med svammel] Stockholm-Göteborg gone bad
Fantastisk RR.

Min fru trodde inte att du hade så stor avloppsrensare.

Det kommer ett nytt år och nya lopp...
 
Topp