[RR] MTB på Teneriffa

[RR] MTB på Teneriffa
Kanske så att minnet hunnit svika...

I mars var familjen på semester på Teneriffa. Med lite surfande innan så hittade jag till LavaTrax's hemsida och gjorde lite research. Och visst de både arrangerar guidade MTB-turer och hyr ut cyklar - Perfekt. Ett mail senare så var cykel och tur bokad. Bara att invänta semestern.

Väl nere på Teneriffa möttes vi av storm och ösregn och efter en del smsande och mailande sköts turen en dag på grund av lite väl starka vindar.

Jag blev upplockad utanför hotellet av Darren, Julia och Gareth och bilturen vart upp mot kanten på gamla vulkankratern för lite fotografering.

.facebook_-674903457.jpg

Gareth, Julia (guide) och jag innan turen startades

Turen som vi cyklade heter Retamares och börjar omkring 2200m upp och sedan cykling ner till stranden, eller i alla fall bra nära. Efter att ha justerat in cyklarna, heldämpade Marin-hojar, och sett delar av Team Sky cykla förbi började cyklande. Första punkteringen lät inte vänta på sig, 150m kom vi.

IMG_9508.JPG

IMG_9507.JPG


Stigarna var till en början gamla steniga brandvägar som fått en hel del regn de senaste dagarna. Även om det är gamla gamla vägar så var de så steniga att de mer blev single tracks beroende på begränsat spårval.

.facebook_-160222845.jpg


Barnsligt rolig cykling nerför. Ganska varierande underlag, allt från stenigt till nästan grusväg. Mycket som singletrack med begränsade välmöjligheter. Dessvärre så havererade bakväxeln på en cykel, men efter lite fix så var den körbar i alla fall, höll dock ner tempot en del.

.facebook_-1474942112.jpg

.facebook_1106230406.jpg


Efter lite asfalt och slingrig väg ner hamnade vi i byn Adeje där en espresso avnjöts och en punktering lagades innan sista biten skulle avverkas.

IMG_9532.JPG


Sista biten var i öppet landskap med havet som fin kullis i bakgrunden. Här var det mer stenunderlag med rätt bra grepp, fram tills dess att det låg sand :-) En och annan liten taggig kaktus fick man hålla koll på för att slippa laga fler punkteringar.

IMG_9535.JPG


Sista biten var rätt lätt körd och väl nere väntade Darren med minibus och transfer tillbaka till hotellet. En helt suverän dag.

Hyra av cykel+skyddsutrustning, guide och transfer gick på 90€. Kändes klart prisvärt, tror guideningen var 50€. Rekommenderas klart.

Skrmklipp.PNG
 

Köp & Sälj

Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer