[RR] Premiärkörning av Floåssvettoslingan

Pastis

Aktiv medlem
[RR] Premiärkörning av Floåssvettoslingan
Knappt någon snö i Sverige så då får man passa på och cykla och låta skidorna stå. Idag testkörde jag en slinga som verkar bra att köra som träning inför min start i nästa års Cykelvasa. Floåssvettoslingan kallar jag den för, för den är rätt seg och svettig med bra långa stigningar och nu är grusvägarna dessutom ganska tunga på sina ställen! Tyvärr glömde jag sätta på min GPS de första 8 minuterna så värdena på höjddiagrammet och banan är inte 100 procent kompletta.

Slingan går från Storsäten söderut via stora asfaltsvägen mot Idre, sväng vänster och ta vägen mot Björnliden/Lövåsen och där väntar första riktiga backen. När man nästan är framme vid sopstationen i höjd med Björnliden, svänger man höger ut på grusvägen. Den följer man sedan och håller höger så är man snart nere vid stora vägen i Floåsen. Där tar man vänster nedför backen och innan bron över Grövlan svänger man vänster in på grusvägen. Sedan följer man bara Grövlan 1.5 km innan man svänger av första vägen till vänster. Det är härifrån det riktiga svettot startar! Nu väntar i princip en rejäl stigning under dryga 6 km! När man närmar sig Floåsen igen tar man höger och tar samma grusväg som tidigare tillbaka till Björnliden. Jag tyckte denna 6 km sträcka gick tungt med gamla Bettan (min Miyata stadshybrid) med 32 mm däck, de sjönk ned i gruset på sina ställen och gjorde det ändå tyngre, knappt att växlarna räckte till! Jag längtar efter min beställda Grand Canyon 29er! Men grusvägarna var förvånansvärt fasta på många delar trots sommarens och höstens regn. Väl framme i Björnliden är det bara asfalt kvar och en lättare tur hem.

Slingan: ca 37.4 km lång, höjdstigning 536 meter och passar bäst för cyklar av typen Cyklocross eller XC (MTB).

20111105m-map.jpg

Floåssvettoslingan


20111105m-alt.jpg

Höjdstigning ca 536 meter


20111105m-001.jpg

Sega grusbackar...


20111105m-002.jpg

Snart är sista grusbacken avklarad, men ingen varmkorv väntar i slogboden...
 

pfjord

Medlem
[RR] Premiärkörning av Floåssvettoslingan
Där cyklade jag i somras! Hyrde stuga i Björnliden. Den där skogbilvägen var riktig tungcyklad i backarna. Känner igen slogboden. Tog drickapaus där....
 

Propp69

Medlem
[RR] Premiärkörning av Floåssvettoslingan
Åh, vilken déjà vu. I Grövelsjön firade jag alltid påsk i min barndom typ 71-87. Återvände några år på 90-talet med man och egna ungar. Har dock aldrig upplevt dessa fjäll på sommaren, men dessa bilder ger lite "vill-ha-mer" känsla.
 

Pastis

Aktiv medlem
[RR] Premiärkörning av Floåssvettoslingan
Kul! Har gått i princip alla stigar här uppe under årens lopp men aldrig tänkt på cykelbarheten då jag mest cyklat LVG. Men mitt nyuppväckta cykelintresse gör numera att jag rekar MTB cykelstigar överallt.
 

Köp & Sälj

Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer