[RR] Utför i Bulgarien

[RR] Utför i Bulgarien
De som är insatta är nog trötta på att höra att det går utför för Bulgarien ekonomiskt så här kommer lite rader och bilder om utför i Bulgarien.

Jag kommer att jobba här nere under våren och såg till att cykellådan fick hänga med. Alla delar hela…
uppackad.JPG ht=461


Bulgarien har en massa berg och erbjuder rent allmänt fantastiska möjligheter till cykling, skidåkning, hiking, kajak eller vad ni nu gillar. När det gäller cykling utför finns det tre områden som erbjuder lift för tillfället. Sopot, Bezbog och Vitosha.

Sopot är där det händer tydligen… Ett par timmar från Sofia och mest utbyggt och där de flesta downhilltävlingarna hålls.
Bezbog ligger en bra bit upp i Pirinbergen några timmar söder om stan, men där ligger snön än så länge.
Jag bor i Sofia och har varit här en vecka och satsade givetvis på Vitosha första lediga dagen. Berget mäter 2290 möh och blickar ner på stan som ligger på ca 600 möh. Skidåkningen sker på 1800 möh och dit kommer man med bil, gondol eller två stolliftar. Stoliftarna upp till 1800 möh är de som tar cyklar och jag har ritat in dem på bilen nedan. 16 lev för ett dagskort (ca 90 spänn).
liftar.JPG ht=461


Lördag morgon och tomt på vansinnestrafiken… det gick på 15-20 minuter att köra upp till liften, bara att komma i ordning.
gettingstarted.JPG ht=461


På väg upp...
pvgupp.JPG ht=461


Det ska väl sägas att liftarna nog inte vara gjorda de senaste 40 (eller 50, 60?) åren. Man får vrida sadeln, kroka i den i armstödet och hänga styret på knät. Men vafan, det funkar och liftpersonalen var riktigt trevliga.
iliften.JPG ht=461


Rätt charmigt i och för sig:
gammallift.JPG ht=615


Det snackades om att det fortfarande låg snö längre upp så jag och en guide från Penguine travel (25€ för heldag med bara mig) höll oss i nedre delen fram till lunch. Han på hard tail och jag på helgung.
3cmver.JPG ht=415


Orlin.JPG ht=615


double.JPG ht=468


singletrack.JPG ht=461


banked.JPG ht=432


Som ni ser handlar det inte om A-line i Whistler, men helt ok singletracks och grymt aggresiva downhills med lite byggda grejjer. Nationens stolhet – vinnaren av Bulgariska downhillmästerskapen i Sopot – var på plats med sina polare. Alla körde lokala märket RAM, som nått UK och fått kritikerros i tidningarna (www.ram-bikes.com).

Underlaget var hård dirt med lite rullgrus/sten. Guiden trashade sin sadel i en vurpa och jag blev offer för stenar som flög upp i ramen och tog med sig en eker och tryckte till hela chainguarden.
twistedsadle.JPG ht=461


Nåväl, lunch blev det på haket halvvägs upp.
lunch.JPG ht=461


Efter lunch och med några regndroppar i luften provade vi oss på nästa lift till 1800 möh. På vägen ner var det rena skidbacken i början men sen blev det framkomligt om än blött och med fortsatta snöfläckar på sina håll.
sn.JPG ht=461


Leriga, klara för dagen och redo för att spola av hojarna så var vattnet ur funktion… Bara att dra in grejjerna i bilen ändå och dra till närmsta biltvätt och låna slang – 20 spänn och de gjorde jobbet…

Skrotade sedan vidare ner till en cykelaffär. De fixade chainguarden, ekern och riktade hjulet. Allt för 60 spänn och sedan blev det snack på trappen utanför med ägaren i en timme. Han äger halva RAM och kör även retail-delen och lite surf, snowboard, etc verksamhet (www.bas-bg.com)

Utför i Bulgarien alltså. Det finns en del att uppleva om än inte så välorganiserat som på vissa andra ställen, men men…

Jag återkommer kanske med lite mer material beroende på väder, vind och öppna liftar.

//Sigge

Edit av the_TnT: Inte SKRIKA i rubriken, tack.
 
Senast redigerad av en moderator:
[RR] Utför i Bulgarien
Värstingen DH med riktigt bra komponenter ligger på ca 30 papp, men ramarna verkade gå att få relativt billigt. Jag tror de lider av att de inte har volymer att få ner komponentpriserna.
Freeridehojen ligger på runt 22 tror jag.
/Sigge
 

Pander

Medlem
[RR] Utför i Bulgarien
Hej

Ser riktigt fint ut med hög fallhöjd, luftig lövskog (innan löven är på plats?). Spännande att se vad Bulgarien kan erbjuda. Bra att med Guide till ett sånt pris också. Liften ser ut som när vi var i Frankrike i slutet av 80-talet eller mer början av 90-talet , ibland flyttas liftsystemen runt mellan orterna ;-)

Snygga bilder!

//Peter
 
Senast redigerad av en moderator:

madeiraguide

Ny medlem
[RR] Utför i Bulgarien
Roligt!

Jag har en kurskamrat som håller på att bygga ett hus för uthyrning vid svarta havet. Han har bjudit ner mig på besök, så jag hoppas få möjlighet att komma ner i början på hösten.

Ser fram emot att höra mer från Bulgarien. Tack för RR:en.

/Erik
 
[RR] Utför i Bulgarien
Kul att det väcker intresse.

Lite svar på frågor och kommentarer;

Monglo: Hur lång är säsongen…
Har sämre koll på det, men killen jag hojade med kör året runt. Skulle tippa på att det är ungefär nu det kör igång när det gäller utför, men osäker på hur länge de håller igång. När det gäller XC funkar det som i Göteborg ungefär. Hur mycket bra alternativ som helst. Har sett en del bilder från andra delar av landet och det verkar finnas många bra stigar.

VO2max: Leva billigt…
Jo, och speciellt på vischan, men samtidigt så är det mycket som kostar som hemma (vin, mat, likvärdiga hotell osv.

Passar på att skicka med ett par bilder från dagens hikingtur till Rilabergen (2-3 timmar från Sofia) – dock utan cykel idag.

På avstånd i sol:
2Rila.JPG ht=461


...och mitt i med lätt regn (tydlig är vädret så ofta: regn och sol samma dag):
5dal.JPG ht=461


4vandring.JPG ht=615


Vägarna är ibland ok, men oftast så här och värre:
7vg.JPG ht=461


Och till slut lite kommunistnostalgi:
6rd.JPG ht=591


//sigge
 
[RR] Utför i Bulgarien
DEL 2
En vecka till har gått och det finns mer att berätta…

Bike parken i Sopot – Shambhala bike park – skulle upptäckas, men dagen innan får jag höra att liftarna inte kommer att öppna men däremot himlen; mycket regn utlovat.

Bestämde trots allt att dra dit tillsammans med nyvunna MTBvänner från sofia. Det tar ca 2 timmar till Sopot från Sofia.

Med grymt trevligt sällskap och uteblivet regn blev den en helt suverän dag.

c43flag.JPG ht=615


c02shambhalacenter.JPG ht=461


Först bara… Stället heter alltså Shambhala bike park, men det är väl lite överreklamerat att kalla det bike park. Det finns massor av XC, en 4X-bana, några DH-spår, men hela organisationen runt det och underhållet är inte vad man kanske förväntar sig. Det är en ryss som driver det och huvudverksamheten har tidigare varit paragliding, vilket är stort fortfarande. Världscuptävlingar hålls här – säger mig inte så mycket, men ok… Så ryssen, som också äger ett hotell i byn (ca 20€ natten), har tagit dit en annan ryss; en silversmed från Moskva som tydligen ska vara någon slags legend inom MTB. Denne hyr en massa, antagligen extremt underbetalda, zigenare som får slita hund med att bygga berms, hopp och preppa berget. Låter det lite udda för en svensk? Yepp, men det funkar ok. Man märker ju att de nybyggda grejerna inte är byggda av åkare, men det kommer att fixas till utgår jag ifrån. Berget är högt och jag tror totala fallhöjden är runt en tusing, men lite osäker i och med att den gamla liften inte öppnat än.

Det ska väl sägas att nästa helg är det Shambhala cup, vilket är årets största event. Kolla in allt på http://www.shambhala-bikepark.com
Eller rörliga bilder på:

Jag kan redan säga nu att jag kommer att missa det eftersom jag ska hem till Svea rike under helgen.

Mycket snack… Till åkningen. Började med att latcha runt på en dåligt underhållen 4X-bana. Något som var nytt för mig, men rätt kul.
c03worndown4X.JPG ht=461


Vinnaren av DH-tävlingen förra året – Rosen – tränar lite 4X på en hardtail. Han kör för team DRAG, vilket är det andra lokal märket i Bulgarien. Deras DH bikes säljs under märket DRAGOMIR: http://www.dragbicycles.com
c44Rosenjump.JPG ht=461


Har lärt känna fler i teamet, så det blev att vi hängde ihop hela dagen.
c05lunch.JPG ht=461


Dags för lite work-out. Vi pushade upp ca 450-500 meter i fallhöjd för att testa nya DH-banan. Här en rock garden som också var med förra året (och tydligen skördade många offer…)
c06rockgarden.JPG ht=615


Lite utsikt
c07lift.JPG ht=461


Fördel när man går upp är man hinner kolla in features lite. Ser hårig ut…
c08yeah.JPG ht=461


För att inte tala om road gap’en. Man flyger rakt ut i horiszonten. Som tur var, så var det grymt blåsigt och kicken inte färdigpreppad: manligheten behövde inte bevisas.
c09roadgap.JPG ht=461


Dags att börja rippa berms:
c11Mitkoinberm.JPG ht=461


c12Siggeberm.JPG ht=461


c15xberm.JPG ht=461


c17Mitkoberm.JPG ht=461


c19Pupijump.JPG ht=615


c21Siggejump.JPG ht=461


c25xjump.JPG ht=461


c27Mitkojump.JPG ht=461


OTB… stackars Georgi var inte sig själv resten av dan. Blev en tung crash.
c30GeorgiOTB.JPG ht=461


c32Siggejump.JPG ht=461


Inlevelse…
c33Mitkobalance.JPG ht=461


Går detta?
c34checking.JPG ht=615


c36checking.JPG ht=461


Jodå, om man tar droppen chicken-style…
c37Siggedroppingin.JPG ht=461


Och så lite high speed utför
c39x.JPG ht=461


c41xgullydrop.JPG ht=615


Helskön dag alltså. Avslutade med middag nere i byn tillsammans hela gänget, inklusive den ryska MTB-legenden som mellan silversmidet bygger en bana eller två...

Slutar det där. Nix. Har kollat in mer, men återkommer om en stund/senare.

//Sigge
 
[RR] Utför i Bulgarien
Hann med en tur på söndagen också . Stack ut och skrotade lite på stan eftersom solen bröt igenom allt mer. Givetvis slutade det med att jag hittade värsta dirt parken, en pump track och nytt trevligt folk. Bland annat en av fotograferna till http://www.mtb-bg.com som menar att en viss svensk på en Santa Cruz Nomad snart figurerar på siten. Hm…

Kanske deras happy, men svårt att döma eftersom den bara är på lokalt språk, som ju vår site är också. Ska på deras veckomöte nästa vecka på nån pub i stan. Vet inte vad jag har att vänta, men nån öl blir det väl får man hoppas.

Lite fler bilder alltså:
d01dirt.JPG ht=461


d02dirt.JPG ht=461


Fotografen Peter och åkaren Mirian (stavning?)
d04marianandpeter.JPG ht=461


Mirian in action
d03marian.JPG ht=461


d05marian.JPG ht=472


d06marian.JPG ht=461


Fick mig nåra varv på pump tracken. Första gången och ovant, men skitkul.
d08sigge.JPG ht=461

d09Sigge.JPG ht=461


Gött deg i vårsolen innan hemfärd
d10pumptrack.JPG ht=461


Avslutningsvis kan jag bara säga att attityden är otroligt positiv och det är superlätt att lära känna alla och att ha riktigt tokkul. Får se hur mycket mer bilder det blir framöver – får nog lägga tiden på att cykla och umgås med grabbsen.

Hare finfint
//Sigge
 
[RR] Utför i Bulgarien
Lite mer från Sopot och Shambhala bike park.

På plats igen inser man att liften bara öppnar för att dra upp en massa paraglidare till mittenstationen. Hängde med upp med cykeln i alla fall, för att testa DH-banan som det tävlats på i helgen.

Första liften tar en upp ca 800 fallmeter (till ca 1390 möh) och andra ytterligare nästan 300 meter, men den var alltså stängd. Pushade upp med ett par andra killar som sen valde att dra ett XC-spår ner. En annan fick en fix idé att köra ett solo upp till toppen Ambaritsa, eller Levski peak, 2166 möh. Gjorde så och fick mig en ngt annorlunda och absolut helskön upplevelse: bestigning á la Göran Kropp på uppvägen och sedan ett åk på 1600 fallmeter (!) ner. 800 fallmeter ren freeride på berget och 800 på DH-banan från helgen som delvis testats innan (se bilder längre upp i tråden). Grymt skönt ös utför berget och en helt grym DH-bana.

Här lite bilder från vägen upp. Ner fanns ingen tid för att stanna och fota…

Mittenstationen och starten på DH-banan.
topofDHtrack.JPG ht=461


Nästan lite Nordamerika-feeling. Svårt att få med sig perspektivet, men allra längst bort till höger betar en mängd hästar fritt på ca 1800möh...
thegreatplains.JPG ht=461


Spåret som knatades upp meter för meter och flögs utför på alldeles för kort tid
AmbaritsaLevskiPeak2166.JPG ht=461


Botev Peak (2376) i bakgrunden
Botevpeak2376.JPG ht=461


Kallt var det innan det bar i väg. höjden inte helt kalibrerad, ska vara 2166.
som sagt. Inga kort urför, men det finns lite ovanför i tråden.
numbers.JPG ht=303


//Sigge
 
[RR] Utför i Bulgarien
Johan A skrev:
-------------------------------------------------------
> Var det inte the_TnT som hade Bulgarien på en ev-lista över ställen att
> åka till och åka utför?

Nä, men Slovenien. Fast Bulgarien ser ju också trevligt ut. :)

Speciellt denna gör mig åkkåt:

file=94210
 
[RR] Utför i Bulgarien
DEL 5

Här kommer lite mer material om cyklingen i Bulgarien. Gränserna mellan DH/FR/XC/Street/etc suddas ut mer och mer, och personligen känns det som att jag kommit närmre den mountainbiking som jag började med på 80-talet. Lekfullt, långa turer, ibland bara en kort tur på stan, tekniskt och fysiskt krävande, upptäckarglädje och hela tiden i riktigt gott sällskap. Fantastiskt kul.

Nedan följer lite bilder från en fullkomligt episk tur på Vitosha-berget senaste helgen. Och sedan lite bilder från cykling i stan.

Jag hade en god vän på besök från Sverige, så vi hyrde en RAM-bike för 10€ dagen och mötte upp med polaren Mitko i förorten Boyana. Genom bokskogar, tallskogar, hedar, stenbumlingar, högalpin platå, snö och grusväg tog vi oss upp till Chernu Vrah (Black Peak) på 2290 meter över havet. En liten lätt climb på drygt 1500 fallhöjdsmeter.

Följde en anläggningsväg ner och körde sedan helt episka stigar ner till Bistritsa. En del av vägen ner tar 2h40min att vandra enligt skyltarna och vi klarade väl av det på ca 15 minuter. Naturilga berms, drops och med riktigt hög fart. På slutet kom man ut på hedar där man kunde hålla löjligt hög hastighet utför. Väl nere var det bara att rulla (nerför alltså) en dryg mil tillbaka till bilen.

Lite foton…

En del namn kan te sig något lustiga för oss…
A01skylt.JPG ht=542


Härliga bokskogar att sakta trampa sig upp igenom
A02Bokskogar.JPG ht=615


Sofia ligger nära, men trafiken och stojet försvinner som tur var allt eftersom man kommer längre upp på berget
A03utsiktverstan.JPG ht=461


Lite snö och lera får man räkna med såhär års
A04snochlera.JPG ht=615


Uppåt 1700/1800 är det som mattor av vilda krokusar
A05krokusar.JPG ht=461


Allt går inte att cykla när energinivån faller…
A06Pushing.JPG ht=461


Bara 500 fallhöjdsmeter kvar…
A07500fallhjdsmeterkvar.JPG ht=461


Fåtal ställen var det bara att inse att man får traska genom snö om man ska upp. Å andra sidan är det först efter senaste två veckorna med 30 grader i stan som snön verkligen börjat försvinna.
A08Patchesofsnow.JPG ht=461


Väl upp och med Rila-massivet i bakgrunden
A09toppenRilamassivetibekgr.JPG ht=461


A09toppenutsikt.JPG ht=461


Mitko tog sig en tupplur, drygt 1500 fallhöjdmeter med en del pushing känns i kroppen…
A10toppenvila.JPG ht=615


Sista biten utan cykel
A11toppenutancykel.JPG ht=615


Och så ner. Mitko:
A12nerMitko.JPG ht=461


Jag själv:
A13nerSigge.JPG ht=461


Alex:
A14nerAlex.JPG ht=461


Bro över en stenflod:
A15bro.JPG ht=461


Som vanligt var det fullt ös utför. Denna gången på stigar som är bland det bästa jag kört utför och följaktligen kan man ju inte stanna och fota, men väl när man får punka…
A16punka.JPG ht=461


Ca 1300 fallhöjdsmeter från toppen ligger Bistritsa och när man ser tillbaka fattar man vilka avstånd man tillryggalagt på extremt kort tid.
A17lookingback.JPG ht=461


Nästan dag var man ju lite matt så efter lite turistande i bil blev det några timmar i betongen.

Varför har vi inte sånna här kiosker hemma?
B01utbudikiosken.JPG ht=461


Alex hör lite bunny hopping:
B02Bunny.JPG ht=615


Skinnies finns det gått om:
B03Skinnie.JPG ht=615


Utanför kulturhuset hänger alla skate’are, BMX-killar och lite 26’tummare också. Visst går det att leka med en Santa Cruz Nomad också…
B04citydrop.JPG ht=461


B05wallride.JPG ht=461


Återkommer strax med ytterligare bilder från en helt fantastisk dag i bergen igår…
/S
 
[RR] Utför i Bulgarien
DEL 6

Äventyret är aldrig långt borta i Sofia. Om man tar cykeln med sig och hoppar på tåget för knappa 30 spänn och njuter av utsikten i en timme och tjugo minuter kan man kliva av i Lakatnik – mitt i en dal/canyon i Stara Planina. Bergen som korsar hela Balkan och slutar i små gömda stränder i Svarta havet. Just så gjorde jag igår med två kompisar som jobbar som guider på Penguine Travel; Orlin och Dobrian. Orlin var den guide som hjälpte mig min första lediga helg (längre upp i tråden), men som jag har kommit att umgås privat.

Här kommer lite text och bilder från ytterligare en helt fantastisk dag. Vi hojade i 6,5 timmar inklusive lunch och avverkade ca fem mil och klättrade en sisådär 1200 fallmeter.

Först, en behaglig tågresa:
C01tg.JPG ht=615


Lakatnik station. Klippan i bakgrunden är klättringsbar och ngt förvånande har man byggt en ministuga mitt på den vertikal väggen (syns knappt på bilden dock).
C02Lakatnikstation.JPG ht=461


Vi klättrade ca 500 fallmeter på en asfaltsväg med en massa hårnålar och helt ok lutning. Som ur en reklambroschyr för landsvägsfrälsta, men skönt också på XC och till och med en freeride-set-up Santa Cruz Nomad.
C03Serpentin.JPG ht=461


Efter ett tag kommer man upp till en slumrande lite bergsby där tiden tyckts stå still; Milanovo. På lokala haket kan man få sig en bit mat och beundra byns stolthet: det lokala fotbollslaget Milan med alla sju spelare på bild i dimman.
C04MilaniMilanovo.JPG ht=615


För 25 spänn får man en lunch inklusive öl. Man får också sitta bredvid den lokala byfånen… En kvinna som slog sig ner vid vårt bord och inte sa ett ord medan hon tog upp allvärldens konstiga saker ur en plastpåse och meckade ihop sin egen lunch samtidigt som hon rökte åtskilliga cigaretter. Typ Yoghurt med kaffepulver och cigarett…
C05Lunch.JPG ht=461


Efter lunchen fortsätter klättringen längs en grusväg i circa 15 km. Man passerar flera olika typer av landskap och det är bara att trampa på i lugn takt.
C06uppOrlin.JPG ht=461

C07upppaus.JPG ht=461


En bra bit upp slås man av lukten av vitlök. Hela skogsbacken är täckt av – vad de kallar – vild vitlök. Det är bladen man använder för matlagning. Skulle vara kul om man kunde använda vitsipporna hemma till något nyttigt…
C08vitlk.JPG ht=461


Bokskogarna ger skön svalka. Vandringsleder har funnits här länge och kanske är vägen vi cyklar på en gammal romersk väg, av att döma av dragning och en gammal beläggning. Lederna underhålls tyvärr inte och skyltarna ”sväljs” med tiden av träden och hagel från lokala jägare.
C09skyltar.JPG ht=461


Efter bokskogarna öppnar landskapet upp och det känns som man cyklar mitt i Bill gates Windows-wallpaper.
C10cyklapWindowswallpaper.JPG ht=461


Efter en nettoklättring (går lite nerför på en sönderkörd grusväg) på ca 850 meter når man en platå och läge för gruppfoto
C11gruppfoto.JPG ht=461


Lite pushing är lätt att ta i detta fantastiska landskap. Fyra vilda hästar blir nyfikna på sina järnkusiner (syns i bakgrunden).
C12pushingpWindowswallpaper.JPG ht=461

C13Orlinpushing.JPG ht=461


Efter ca 15 minuter push är det bara att njuta av windowsbaserade singletracks. Hela sceneriet är nästan overkligt vackert.
C14cyklapWindowswallpaper.JPG ht=461

C15cyklapWindowswallpaper.JPG ht=461

C16cyklapWindowswallpaper.JPG ht=461


Vi tar på oss hjälmar och skydd och droppar in. Tusen fallmeter utför väntar…
C17droppinin.JPG ht=461


Behöver man kommentera en sådan här bild?
C18nersigge.JPG ht=461


Flera olika typer av natur passeras och med grym utsikt.
C19nerDobrian.JPG ht=615

C20nerDobrian.JPG ht=461

C21nerUtsikt.JPG ht=461


Ytterligare en bild som inte behöver en kommentar, mer än att det var oslagbart den skönaste kombinationen av natur och cykling hittills under hela Bulgarienvistelsen, om inte någonsin…
C22nerflt.JPG ht=461


Nerför nerför…
C23nertv.JPG ht=461

C24nersigge.JPG ht=461


Väl nere i dalen väntade ca 7 km platt landsväg och kalla öl på stationen, och på tåget…
C25lptget.jpg ht=615


Slut för denna gången och kanske på ett bra tag. Mängden jobb hopar sig och det ser inte ut som att det blir så mycket mer hojande innan det är dags att packa ner Nomaden och flaxa hem till svensk sommar och mer cykling. Får trösta mig med att det bara är sex veckor tills det bär av till British Columbia. Vem vet, det kanske blir ett resereportage därifrån också…

Hur som, Om någon vill ha hjälp med fakta eller tips för cykling i Bulgarien är det givetvis bara att höra av sig – på tråden eller direkt!

Hare finfint
Sigge
 
Senast redigerad av en moderator:

42Hz

Aktiv medlem
[RR] Utför i Bulgarien
Hohoo!! Go bump, hade missat senaste uppdateringen!

Den här såg ju ut som en tavla! :)

file=96058


'Kitchade' till den lite. ;)
mojs.jpg ht=461
 
Senast redigerad av en moderator:

Jerry

Aktiv medlem
[RR] Utför i Bulgarien
Mullig tjänsteförrättning:-)

Alldeles superb RR det här.

Hoppas det inte blir för mycket jobb så att du hinner cykla lite mer innan du ska hem.

Hur funkar det med språket i Bulgarien. Klarar man sig på enbart engelska?
 
[RR] Utför i Bulgarien
Jerry skrev:
> Hur funkar det med språket i Bulgarien. Klarar
> man sig på enbart engelska?

Den yngre generationen kan Engelska och den äldre Ryska, så visst går det med Engelska. Dock - som alla andra ställen - det är grymt uppskattat om man lär sig lite ord. Sen är det ju det här med kyrylliska alfabetet... Jag har jobbat en hel del med Ryssland och CIS-länderna så jag fixar det, men det blir lite småjobbigt om man inte kan läsa skyltarna. Så det är bara att plugga in:

http://masterrussian.com/blalphabet.shtml

liten teaser... siktar på att komma loss imorn. Så det kanske blir en del 7. Vi får se...

hare finfint
 
[RR] Utför i Bulgarien
By the way...

Ngn frågade om priser på RAM-bikes.
Här är lite priser på deras ramar som går att hitta på: http://www.ram-bikes.com/eng/news/news_14.html

HTone: 149 leva => 850 SEK
HTtwo: 209 leva => 1200 SEK
DHX: 2000 leva => 11400 SEK
FR: 1599 leva => 9100 SEK
XCtwo: 799 leva => 4550 SEK
Enduro: 1299 leva => 7400 SEK
Allmtn: 749/899 leva => 4250/5100 SEK

Softtails: priser med Rock Shox olika dämpare

HTtwo är en grym hardtail och mycket prisvärd.

/S
 

Mathias

Aktiv medlem
[RR] Utför i Bulgarien
Gäääh. Måste torka dräggel från tröjan. Shit. Windows wallpaper var ordet. Kan du inte säga att du har ett überhemskt jobb med att putsa latrintunnor med tandborste eller något? För att kompensera lite så att säga? Annars blir jag nog en smula avundsjuk. Det där verkar riktigt bra.
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer