Scott Genius erfarenheter/köpråd

Loyde85

Ny medlem
Scott Genius erfarenheter/köpråd
Hej!

Första tråden jag skapar men kände att det hade varit kul om någon kunde dela med sig av sina erfarenheter av Scott Genius.

Jag känner att jag har växt ur min Scott Spark 960 -18. Har varit i Isaberg ett par gånger (med Sparken) och tycker verkligen det är kul att cykla utför, har börjat våga hoppa mer osv. Tänker att jag sak börja besöka Vallåsen också, bor i närheten av Lund så det är ju inte så långt ändå. Känner också att jag bli irriterad på framförallt gaffeln på Sparken (Rockshox Judy silver) som inte är särskilt bekväm även med riktigt långsam rebound.

Jag är 173 cm så storlek M är det som gäller. Såg nu att Cykloteket rear ut Scott Genius 940 -21 för 38k, tänkte då att det kanske vore en bra deal för att få något som klarar stökigare branter bättre än Sparken. Men de reviews jag hittar på Genius har ju inte varit jättebra:

https://enduro-mtb.com/en/scott-genius-900-tuned-axs-2020-review/

https://enduro-mtb.com/en/scott-genius-950-2020-review/

https://www.mbr.co.uk/reviews/full-suspension-bikes/scott-genius-review

https://www.bikeradar.com/reviews/bikes/mountain-bikes/scott-genius-900-tuned-review/

https://mbaction.com/review-scott-genius-920/

Den första recensionen är väl hårdast och den sista gillar ju cykeln rätt mkt ändå. Framförallt klagas det väl på dåliga däck, klen gaffel (men nu har man ju bytt från 34 till 36 så det är ju bättre) och en väldigt framåtlutad/aggresiv position. Nu har ju 940 rise på styret till skillnad från 900, och det gillades ju på 950, så det kanske inte är så dålig position på 940 ändå, och känns det fortfarande för aggressivt kan man kanske byta styre till ett med ännu mer rise? Ska tilläggas att jag har ett par 27,5" hjul hemma (synchros fälgar och nya Nobby Nick) som jag kan sätta på om jag vill, kanske kan man byta bara bakhjulert för att få en mer avslappnad position som lämpar sig bättre när man tar med sig cykeln till någon bikepark?

Borde man lägga ytterligare 8 000 kr till på en Trek Fuel EX 9.7 istället? Alla verkar ju älska Trek Fuel... Jag känner att jag gärna hade hållit mig under 40k.

Kom gärna med tips och erfarenheter! Hade gärna haft en cykel att kasta mig utför rotiga och steniga röda nedfarter med, men som också funkar att ta sig runt på. Vi har ytterligare en Spark i hushållet (sambons 940 -17) så jag tänker att den kan brukas till de rena XC-leder/långlopp i framtiden, då få gånger vi cyklar tillsammans får jag väl slita lite extra med att hinna med henne på hennes stigraket ;) .

/Ludvig
 
Topp