Söker råd och tips för inköp av pendlar/vardags cykel av god kvalité

salvion

Medlem
Söker råd och tips för inköp av pendlar/vardags cykel av god kvalité
Hej på er
Jag är inte aktiv här, men har under åren fått hjälp med 2 cykel köp under +10 år och nu börjar jag nå fram till vad jag nog skulle siktat på från början men inte begrep...
Började med en MTB för lite mer än 10 år sedan låg då i prisklassen runt 12k (hardtail tror jag den typen kallas) En Cube LTD Team, den rullar ännu och har fungerat bra.
Men så för 4 år sedan så fick jag för mig att cyclocross var mer min grej och hade den tillsammans med min MTB i 2 år men sålde den för det var inte min grej.

Jag har kommit fram till att jag inte är en stor cykel motionär, mer en som passar på att cykla när jag gör ärenden, jag nöter inte landsväg timme ut och timme in och just nu är jag för dålig form för MTB i skog och spår så jag söker råd om en cykel med skärmar, med bra växlar så jag kan ta en tur på 2-4 mil och orkar uppför lite långa och sega backar utan att kliva av, troligen vill jag ha en pakethållare där jag kan fästa en väska och gärna plats för en cykelkorg fram på styret för mina katter när man åker ut i skogen eller badar.
Bekväm sittposition, helst inte bockstyre, vanliga pedaler.
inte mer växlar än nödvändigt.

Jag är kort 175 cm och tjock 105 kg

Jag har bott i Stockholms innerstad större delen av mitt liv och där är där jag funderat på olika cyklar men nu bor jag i en liten lantlig stad.
Kvalité på delar är viktigt, pris mindre viktigt men inom rim och reson, hellre 10k än 20k typ.
Ser ingen riktig poäng med el så planen är vanlig trampcykel om ni inte har riktigt bra argument för el.
Kommer cykla 75% asfalt resten grusväg.
Väldigt casual cykling till början och kanske sedan kan jag specialisera mig....

De jag önskar är troligen inte möjligt för jag har sökt som fan i veckor med google, eller så är jag bara för osäker på mitt köp?

Så har du orka att ge en amatör-wannabee-cyklist råd så tackar jag.
 
Topp