Visa din CUBE

TBy

Medlem
Visa din CUBE
2016-04-132016.51.44.jpg


Hemmahopplock med handplockade delar. Fultyskram (Cube Agree Pro - Alu) och gaffel (Focus 6th Element Evo). Fulkinesstyrlager (Neco), sadelstolpe (Hylix), dito klämma (Noname Ti) och snabbkopplingar (Noname Ti). Finjapansk drivlina (Dura-Ace 7800 med Ultegra 6600-reglage). Finbromsar (SRAM Red - DA var för tunga). Fintaiwanstyre (KCNC SC Force). Hjul hembygge med delar från BikeHubStore och CN-spokes.

Matchvikt med allt: Prick 8 kg (gissningsvis skulle den listas som 7,5-7,6 utan pedaler och flaskhållare etc)
Känns rapp och fin, till skillnad från ägaren...

Edit med byggstory: Upprinnelsen till denna springare är en vänlig själ vid Happynamn torch som storstilat lade upp ramen (och stammen som sitter på) som skänkes i Yardsaletråden. Jag fick den mot en donation till välgörenhet.
Sedan skulle jag "bara" flytta över delarna jag hade på min gamla stålhärk och bara köpa det som absolut behövdes (fr a gaffel med erforderliga tillbehör). Gaffeln hittade jag för en spottstyver (45 joråsar) på cnc-bike, färgmatchad och allt även om det var en annan fultysk (enda abret var nedre diameter på 1,25" i st f 1,5" - crown race för övergång fanns dock!) och kunde komplettera med småpryttlar som styrlager och annat.
Bara att bygga då? Nä, jag räknade och vägde litet och kom fram till att härligheten skulle bli väl tung. Den farliga WW-vägen hade trätts in på - min smärtgräns fick gå vid 10 kr/reducerat gram vilket jag klarade med god marginal på totalen men även på varje del. Jag ville ha klassiskt stuk på drivlinan och 10-delat Shimano (reglagen fick hänga med) - då återstår endast DA 7800. Hittade bra objekt på ebay gällande växlar och vev. Dock var DA-bromsarna rätt tunga i förhållande till det jag hade (315 g vs 345 g), och ganska dyra på de ställen jag letade. Litet googlande gav att SRAM hade tillräckligt lik cable pull som gamla Shimano SLR, och deras förra generationens Red vägde in på fina 280 g - och såg tillräckligt klassiska ut - hittade också objekt till bra pris på ebay - kaching.
Kinavarorna kunde jag buda hem till bra pengar från så tillförlitliga "märken" och säljare som det blir på ebay - ganska mycket lägre pris än "Buy now" från samma säljare. Stolpen var visserligen helt OK lätt (165 g, 31,6/400 mm), men samtidigt nästan dubbelt från riktiga WW-grejer, så det känns tillräckligt robust.
Styret skulle jag bara köpa när jag hade pengar över (yeah, right!) - fanns överallt - men så försvann det från webshop efter webshop (utgånget?) - så till slut hamnade jag på sykkelfabrikk.no som langade över det raskt till gångbart pris.
Hjulen, med DA-kassett som skaffats för spottstyver på K&S för ett par år sedan, hade jag sedan förr då HåkanC övertygade mig om ett gruppköp.

Styrstammen är tung, men ska köra med den ett tag för att avgöra om det rätt längd, sedan ska det kapas 50-60 gram där och en snajdigare kedja som sparar ytterligare några tiotals gram. Sadeln är inte lätt, men skön, den får hänga med till jag själv är lättare.

Pengar? Har inte räknat på kronan, gissningsvis sisådär 5500:- vilket inte är så dumt för en DA-rustad hoj. Vetitusan om jag sluppit billigare undan någonstans, ens för en komplett begagnad hoj i samma klass.
 
Senast ändrad:

lysmask

Ny medlem
Visa din CUBE
Dagens pyssel, ett hopplock på Cube AMS 120-ram från Bike Discount.
_MG_2336.jpg

Lite blandat med nya och ärvda delar från tidigare HT, Deore/SLX/SID/Monarch.
En längre bromsslang bakåt och lite buntband så får det nog duga, ev om kedjan känns lite kort?
 

qma

Aktiv medlem
Visa din CUBE
lysmask sa:
Dagens pyssel, ett hopplock på Cube AMS 120-ram från Bike Discount.

Lite blandat med nya och ärvda delar från tidigare HT, Deore/SLX/SID/Monarch.
En längre bromsslang bakåt och lite buntband så får det nog duga, ev om kedjan känns lite kort?

Vad tunnt och slimmat det ser ut i baktriangeln och länkaget på de där ramarna. Kanske bara luras av att det är 29" och fotovinkeln.

Tips för att kolla om kedjan är tillräcklig: Växlad till största klingan, lossa dämparen (iaf ena sidan) och komprimera länkaget hela vägen. Då ser du om något dåligt kan hända vid maximalt dragen kedja.
 

J-CO

Medlem
Visa din CUBE
Cube Reaction GTC PRO 2017.

Bara provad ca 7km asfalt och grusväg ännu.
Men känns bra!
 

Bilagor

 • image.jpeg
  image.jpeg
  200.3 KB · Besök: 93
 • image.jpeg
  image.jpeg
  198.6 KB · Besök: 57

Mats65

Aktiv medlem
Visa din CUBE
Denna kom hem med DHL idag. Cube 29" Stereo HPC 120 SL av 2016 års modell. Min första fulldämpade. Ersätter en 26" HT som var lite väl studsig när det blev mycket rötter och sten.
Har bara provsuttit hemma, men storleken känns hyfsat rätt. Är en 21". Jag är 192 med 95 i benlängd. Får eventuellt finjustera med annan styrstam. För mig som bara provat lite grann på 29" tidigare så känns den stor. Hjulen är ju gigantiska jämfört med 26", men det vänjer man sig nog vid.
 

Bilagor

 • DSC_0250.JPG
  DSC_0250.JPG
  167.6 KB · Besök: 75

Husabuse

Medlem
Visa din CUBE
Hembyggd Elite Super HPC - FOX Factorygaffel, 1x11, XT rakt genom och allebikes kolstolpe/styre/stam och en grym spesh phenom pro.

IMG_4399.JPG


Kolfiber är the shit.
 
Senast ändrad:

Martinmat

Aktiv medlem
Visa din CUBE
Köpte en lös reaction gtc SL ram på BD:s rea och byggde ihop. Bara provrullad på gatan men känns rapp ?
 

Bilagor

 • IMG_2086.JPG
  IMG_2086.JPG
  295.6 KB · Besök: 42
 • IMG_2076.JPG
  IMG_2076.JPG
  353.3 KB · Besök: 98
 • IMG_2078.JPG
  IMG_2078.JPG
  362.3 KB · Besök: 52

Jake

Medlem
Visa din CUBE
Reafynd. Ny höstcykel/pendlarkompis/gruscykel.. Cube Cross Race105 2017.
Mindre uppdateringar kommer... Liiiite bredare däck, svarta vajrar och ny sadel...
 

Bilagor

 • image.jpeg
  image.jpeg
  196.8 KB · Besök: 94
 • image.jpeg
  image.jpeg
  141.7 KB · Besök: 43

Paco

Aktiv medlem
Visa din CUBE
Blev en Cube Cross Race SLT på rean för mig. Kommer slänga på en Lauf Grit så fort jag har hittat nån som kan lacka den i samma färg som ramen.

IMG_1071.JPG
 
Visa din CUBE
Cube Attention 2017 29", 19" ram, nyinköpt för skamligt liten peng. Mycket svart men, men. Med mina 182cm och 85cm ben har jag 4 cm kvar på medföljande sadelstolpe.

cube.jpg


De hade dragit bakväxelvajern utanför varjerkanalen under ramen.

cube2b.jpg


17mm sag med fabriksinställd förspänning, inte förinställd mot de lättaste iaf. Utnyttjade 49mm under första turen med lite lättare körning på bla stenig stig.

cube3.jpg


I övrigt inga klagomål utan allt verkar bra.
 

pennan

Aktiv medlem
Visa din CUBE
Nu sub 11kg med cx hjul(19mm innerbredd) funkar hur bra som helst för min typ av cykling.
 

Bilagor

 • 20170917_143001.jpg
  20170917_143001.jpg
  723 KB · Besök: 51
Senast ändrad:
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer