Nu sätts spadar och grävskopor i marken för 11-miljonerssatsningen Lofsdalen Fjällpark MTB

Datum:
01 juni 2020 12:09

Miljonprojektet “Vision Lofsdalen” ska göra Lofsdalen till en av Sveriges bästa cykeldestinationer. Lofsdalens nya aktivitetsområde, Lofsdalen Fjällpark MTB, kommer att komplettera Lofsdalen Bike Parks downhillcykling och de tekniskt utmanande stigcykellederna belägna på södra sidan Lofssjön.
Inspiration (och design-teamet) det nya trailcentret har man hämtat från Trysil.

– Idag när vi sätter spaden i marken kan vi också offentliggöra namnet på det nya området. Vi tog hjälp av våra gäster och har efter noga övervägande kommit fram till att nya området kommer att heta Lofsdalen Fjällpark MTB, säger Helena Fjellgren, Projektledare “Vision Lofsdalen”.

Google/LofsdalenLofsdalen Fjällpark MTB hamnar på kalfjället knappt 2 km från bike parken.

Lofsdalen Fjällpark MTB kommer vara placerat på kalfjället, mellan Digervålen och Hovärken (där bike park och skidliftarna ligger). Från liften som används i bike parken är det knappt två kilometers nedförsrull till det nya området som byggs. Här kommer multileder skapas för cykling, vandring, turskidåkning och snöskovandring. Området kommer börja med en bred, enkel led där du som besökare med rullstol, barnvagn och små barn kan använda för att komma till hjärtat på området.

Lofsdalen ligger på den norra sidan av Lofssjön, i södra Härjedalen nära gränsen mot Dalarna. Fjällbyn är liten med drygt hundra bofasta. Fjället Hovärken vars topp ståtar 1125 meter över havet är det stora dragplåstret för utbölingar sommar som vinter. Bike parken ger sommartid 247 meter fallhöjdsmeter cykling vilket är fjärde mest i Sverige efter Åre (872m), Gesunda (270m) och Sälen (250m).  Från Göteborg är det 61 mil till Lofsdalen, medan stockholmarna har 50 mil.

LofsdalenLofsdalen har en bra och familjevänlig bike park, nu satsar man på ett stigcykelområde i anslutning och inspirationen kommer från Trysils Gullia.

Det ny projektet drivs av näringen i Lofsdalen genom företagarföreningen Lofsdalsfjällens turistnäring ekonomisk förening som i januari 2020 blev beviljade 10,7 miljoner kronor från Tillväxtverket genom Europeiska Regionala Strukturfonden och Region Jämtland Härjedalen.

I sommar byggs de första lederna i området med målet att ha tre leder klara till slutet av sommaren. Hela projektet ska vara klart september 2022. Lederna kommer att designas av Bike Solutions som är erfarna leddesigners från Frankrike och som även designat Trysils cykellområde Gullia. Lederna byggs sedan av lokala entreprenörer med stor passion för cykling.

Hur kul man kan ha på cykel, både som nybörjare och mer erfaren cyklist, just i Trysil ser du i vår video från förra sommaren. Det var på den tiden (minns du?) då corona inte hade lamslagit världen:

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer