Stadsnära downhill och coola trick i Flottsbro, Stockholm [Swede Shreds ep. 3]

Datum:
04 november 2020 08:17

Swede Shreds är serien som spanar in några Sveriges roligaste utförsstigar. I detta avsnitt är Stockholm, Flottsbro, Alma Wiggberg, Lina Skoglund och Martin Söderström i fokus.


Swede Shreds avsnitt 3: Flottsbro med Alma, Lina och Martin

Nytt fönster


Från Jämtland och Dalarna i de två första avsnitten åker nu Swede Shreds med programledare Hanna Jonsson i spetsen ner mot Stockholm för att spana in några riktigt kvicka och pulshöjande stigar i Flottsbro.

Hanna JonssonLina Skoglund…
Hanna Jonsson…och Alma Wiggberg visar runt i Flottsbro.

I avsnitt tre blir det åka av när Hanna tar rygg på supersnabba duon Lina Skoglund och Alma Wiggberg. Två Stockholmsbaserade cyklister som verkligen vet hur man kör snabbt och hoppar högt. Med 30 års ålderskillnad är nog också Lina och Alma det perfekta exemplet på att man kan ha lika kul på två hjul vare sig man är under 20 år eller 40+.

Hanna JonssonFlottsbro är stadsnära downhill i sitt esse, feta features inkluderat.
Hanna JonssonAlma går loss i Flottsbro.

Flottsbro som MTB-destination har funnit länge men det är de senaste åren som cykelparken verkligen tagit fart. Med Rasmus Gustavsson i spetsen har gamla leder rustats upp och nya tagit form. Nu finns det totalt 14 leder i cykelparken, en ny XCO loop intill samt en massa gamla guldstigar i de närliggande skogarna. Rasmus snackar bland annat stigbygge och förklarar varför de valt att satsa på så många stora features i parken.

Hanna JonssonMartin och Alma pushar varandra på diverse vis.

Efter en dags gasande nerför Flottsbros roligaste stigar är det dags för en uppvisning i trick av Alma och Sveriges egna trickguru Martin Söderström. Tillsammans slänger de allt ifrån crank flips till tuck no handers och Martin ger oss alla en historielektion. Lyssna och lär gott folk, för det här är den hetaste trenden i MTB just nu.

Hanna JonssonTricket ”Vrida ur trasan” eller vad ska vi kalla denna position?
Hanna JonssonInga händer på det här styret.
Hanna JonssonEn av framgångsfaktorerna bakom svenska mtb-serien Swede Shreds: filmaren och klipparen Marcus Ahlström.
Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

hannaej 2020-11-30

Tack! Låten heter Walking Over Me av Grit Indie!

makeapopcorn 2020-11-22

Riktigt bra! 🙂 Jag undrar vad namnet på låten är som spelas i Ep 2, 12:50?

Åkerskog 2020-11-16

Superkul! Min sambo och mina två små döttrar tyckte att det va riktigt kul å kolla MTB på TV! Pappa brukar få suckar annars. Vi hoppas på fler avsnitt :)

hannaej 2020-11-16

Tack för du har kollat😍

larsaw 2020-11-16

+1000 Precis vad man behöver en mörk o trist måndagsmorgon i November, tack för att du fyllde upp min cykel-abstinens till bredden Hanna 😉 Nu har jag en morot att trotsa vädrets makter och ge mig ut o cykla/bygga mera stigar 🔦⛏🤩 // Larsa...

kave 2020-11-15

Tack för filmerna. Riktigt bra!

hannaej 2020-11-14

Men jag blir alldeles rörd av orden! Tack och tack för du har kollat 🥳

moros 2020-11-14

Av någon anledning har appen inte innehållet, står längre upp tror jag. Får köra webbsidan. Inget problem att köra webbens spelare i mobilen, funkar även att köra chromecast till exempel

kave 2020-11-14

Redbull TV appen är, rätt svår att hitta i. Söker man på Swede hittas inget av detta.

Jimel 2020-11-14

Såg sista avsnittet igår och måste säga att det är bland det bästa jag sett i cykelväg, inspirerande, lättsamt och trevligt!!