Besök på Frösön och galet stor hopplinje i Kall [Swede Shreds ep.1]

Datum:
21 oktober 2020 16:19

Swede Shreds är en ny videoserie om Sveriges bästa utförscykling. I första avsnittet av fyra får vi följa med till stigarna på Frösön och den sjukligt stora hopplinjen i Kall i Jämtland.

Man behöver inte åka jorden runt för att hitta riktigt grym utförscykling. Här i Sverige växer det fram MTB-stigar i en rasande fart. Och det är precis de här cykelpärlorna som Hanna Jonsson är på jakt efter i den helt nya webserien Swede Shreds där vi får följa hennes resa, från snöklädda toppar i norr till rullande kullar i söder.

Hanna Jonsson träffar bröderna Wallner i första avsnittet av nya serien Swede Shreds.

I fyra avsnitt spanar Swede Shreds in sju olika cykelställen tillsammans med en drös olika cyklister. Fokus hamnar såklart på endurocykling som passar de flesta MTB-cyklister, men det bjuds även på riktigt stora och utmanade linjer.

Niklas Wallner visar runt på Frösön, och hakar även på till Kall där broder Robin leverar luftiga hopp.

Resan startar i Jämtland som blir först ut att få visa några av sina guldklimpar. Frösön står värd den här gången och vi följer med endurocyklisten Josefine Ahlström och cykelfotografen Niklas Wallner när de visar Hanna sina absoluta favoritstigar.

Josefin visar några av sina bästa stigar på Frösön, Östersund.

Frösön har vuxit fram och blivit populärt de senaste åren och är känd för sina flowiga och tekniska stigar. Mannen bakom stigarna, Andreas “Ante” Björk, förklarar hur han skapar dessa mästerverk och vad man som cyklist ska tänka på när man kör andras stigar.

Hopplinje modell XXL i Kall, Jämtland.

Swede Shreds passar också på att besöka det nya heta freeride-stället Kall, på baksidan av Åreskutan. Här får vi se Niklas tillsammans med brorsan och enduroproffset Robin Wallner ta sig an Simon Johanssons galet stora hopplinje som byggdes för MTB-filmen Connection sommaren 2019. Med en otrolig utsikt över de jämtländska fjällen och ett antal olika hopplinjer har Kall blivit en riktig snackis bland freeride-folket, ända sedan Lightning Thunder-gänget började gräva här 2018. Tillsammans med lokalkändisen Ratte, som är en rackare på grävmaskin, har de gjort ett fantastiskt jobb och skapat sitt eget lilla hopp-Mecka. Avsnitt 1 bjuder på hög fart och ett härligt gäng cyklister. Enjoy!

SWEDE SHREDS EP 1. FRÖSÖN & KALL

Nytt fönster

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

hannaej 2020-11-30

Tack! Låten heter Walking Over Me av Grit Indie!

makeapopcorn 2020-11-22

Riktigt bra! 🙂 Jag undrar vad namnet på låten är som spelas i Ep 2, 12:50?

Åkerskog 2020-11-16

Superkul! Min sambo och mina två små döttrar tyckte att det va riktigt kul å kolla MTB på TV! Pappa brukar få suckar annars. Vi hoppas på fler avsnitt :)

hannaej 2020-11-16

Tack för du har kollat😍

larsaw 2020-11-16

+1000 Precis vad man behöver en mörk o trist måndagsmorgon i November, tack för att du fyllde upp min cykel-abstinens till bredden Hanna 😉 Nu har jag en morot att trotsa vädrets makter och ge mig ut o cykla/bygga mera stigar 🔦⛏🤩 // Larsa...

kave 2020-11-15

Tack för filmerna. Riktigt bra!

hannaej 2020-11-14

Men jag blir alldeles rörd av orden! Tack och tack för du har kollat 🥳

moros 2020-11-14

Av någon anledning har appen inte innehållet, står längre upp tror jag. Får köra webbsidan. Inget problem att köra webbens spelare i mobilen, funkar även att köra chromecast till exempel

kave 2020-11-14

Redbull TV appen är, rätt svår att hitta i. Söker man på Swede hittas inget av detta.

Jimel 2020-11-14

Såg sista avsnittet igår och måste säga att det är bland det bästa jag sett i cykelväg, inspirerande, lättsamt och trevligt!!