Hoburgen runt

Blå Gravel/Utflykt | 20,6 km | Sverige - Gotlands län
Fin och varierad runda kring Gotlands sydligaste punkt.

Enklast är att utgå ifrån någon av de stora parkeringarna vid Hoburgen. Rundan är beskriven medurs men går lika bra att köra åt andra hållet.

Norrut från Majstregården går en fantastiskt vacker liten landsväg. Det kan vara en del bilar, men folk håller tacknämligt låg hastighet. På höger sida reser sig en stor ås som kallas Vallar. Till vänster ligger havet och efter någon kilometer passeras ett stenhuggarmuseum.
När du vänder söderut korsar du först Västerbackars ödsliga stenlandskap innan du når bördigare marker kring Sundre. Kastalruinen intill kyrkan är värd ett besök när du passerar.
Mittemot gården Ottes svänger du in på en mindre väg som du följer fram till kusten. Området fram till Barshageudd är helt spektakulärt med stenavlagringar som ligger som förstenade vågor inåt land.
Vid Digrans når du en större väg och här kan du välja på att cykla upp till fyren eller ta traktorväg längs kusten. Väljer du det sistnämnda passerar du fågelstationen och under radarantennerna högt uppe på klinten vid Hoburgen.

Insänd av: Aron, senast uppdaterad 2022-06-28 12:01Ladda upp foton Ladda upp video

Längd: 20,6 km
Starthöjd: 12 m
Målhöjd: 14 m
Högsta punkt: 28 m
Lägsta punkt: 0 m
Höjdstigning: 105 m
Höjdförlust: -103 m
Ladda ner: GPX

Dela

Senaste kommentarer

pedalpim 2022-07-22

Den här rundan cyklar jag och frugan emellanåt! En av de vackraste platserna på planeten, tycker vi :-) Om man vill kan man utöka rundan till Holmhällar-Vändburg. De har ett pensionat med god mat. Där finns också fina sandstränder och raukområden....