Romagna Cesenatico - San Leo, Italian Bike Festival

Blå Landsväg | 93,1 km | Italien - Emilia-Romagna
Tips på en resa i fantastiska Emilia-Romagna regionen som utgår ifrån Lungomare Bike Hotel https://www.lungomarebikehotel.com/ till San Leo.
Jag har cyklat mycket i Spanien men denna gång testade vi Rimini området och ett cykelhotell som omväxling och lyckades dessutom att pricka in en av Europas största cykelmässor.

En kanske underskattad fördel med ett cykelhotell är att man slipper både att släpa med sig cykeln till rummet och man får inga arga blickar när man går med cykelskor i lobbyn. Lungomare Bike hotel erbjuder en "bike cave" med verkstad, tvätt plats och förvaring. Otroligt skönt att slippa trängas med cykeln på rummet och samtidigt ha möjlighet att tvätta cykeln. Hotellet erbjuder 6 olika rundor i olika nivåer varje dag och bor man på hotellet så ingår denna service. Perfekt för sällskap som ligger på olika nivåer eller där man vill ta det lite lugnare en dag.

En bra tid att besöka Emilia Romagna regionen är i september och Oktober då temperaturen är något lägre och ett tips är att försöka pricka in den italienska cykelfestivalen IBF (Italian Bike Festival) som genomförs varje år i början av september på Misano World Circuit "Marco Simincelli". Detta är en gigantisk utomhusmässa på 80.000m2 som pågår i 3 dagar med alla stora leverantörer närvarande. De ges inte bara möjlighet att se kommande sortiment utan du kan även få prova cyklar inne på banan. Som alltid är det bra att vara tidigt på plats då det snabbt blir uppbokat. Om du älskar cykling så kan jag lova att du inte kommer att bli besviken!

Utöver mässan så genomförs det även ett motionslopp Gran Fondo La Gialla som startar inne på Marco Simoncelli banan, en riktig häftig upplevelse. Det finns både ett landsvägs och mountainbike lopp att välja på och lite olika distanser. Det långa loppet är 100km och avslutas med 5km "strade bianchi" / grusväg innan målet på motorstadion. Många duktiga cyklister var med och kul att se en några gamla stjärnor som Mario Cipollini.

Bifogar några länkar nedan med mer information om La Gialla och Italian Bike Festival:
https://giallacycling.com/en/
https://italianbikefestival.net/en/

Mer information om cykling i Italien och Romagna som storsatsar på cykling finns också att läsa på https://www.romagnabike.com/en

Markering: Guidning erbjuds för boende på hotellet annars får man använda egen GPS.
Insänd av: OW89, senast uppdaterad 2022-11-16 14:00


 • Foto: OW89
 • Pantani Bike Cave - Lungomare Bike Hotel.
  Pantani Bike Cave - Lungomare Bike Hotel
  Foto: OW89

 • Foto: OW89

 • Foto: OW89

 • Foto: OW89

 • Foto: OW89

 • Foto: OW89
Ladda upp foton Ladda upp video

Längd: 93,1 km
Starthöjd: 1 m
Målhöjd: 1 m
Högsta punkt: 592 m
Lägsta punkt: 0 m
Höjdstigning: 1550 m
Höjdförlust: -1551 m
Ladda ner: GPX

Dela

Senaste kommentarer

KjellF 2022-09-16

Jag har cyklat till Leo men från Misano Adriatico. Det finns många fina backar i området men den sista inne i Leo är ruggigt brant. Panoramavägen är mer än OK.

GoranS 2022-09-16

Ser ut att vara en del av Nove Collibanan. Ett par backar jag gillat i den delen av Italien är Cippo och en bit söderut Monte Nerone.

mickescott 2022-09-16

Där har jag kört flera gånger underbart Kan även rekommendera panoramavägen mellan Cattolica och Pesaro Man kan även cykla och hälsa på Valentino Rossi i Tavullia