Sponsrat innehåll från woom

woom – nu kommer superlätta barncyklar från Österrike till Sverige

Datum:
22 november 2019 18:22

Under de senaste sex åren har woom satt nya standarder när det gäller barncyklar. Barnen älskar cyklarna från Österrike eftersom de är ultralätta och enkla att använda. Även nybörjare känner sig säkra direkt och lär sig cykla betydligt snabbare. Nu lanseras woom även i Sverige.

Förutom sju allround-cyklar med kompletterande tillbehör erbjuder woom även accessoarer med allt från väskor till hjälmar. Allt kan köpas i wooms webbutik och levereras till Sverige. En nyhet är wooms första mountainbike för att ta sig fram i all terräng samt wooms egna trendiga klädmärke för plagg som passar lika vid cykling som i skolan.

OFF 5 från woom.
woomwoom:s klassiska modell som kommer i 6 storlekar, på bildens syns 4 som är för 20″ för 6-8 år längd 115-130 cm.

Barnens favoriter

Alla produkter från woom har en snygg och tidlös design, är noga genomtänkta för att passa barnens behov och omsorgsfullt tillverkade för att hålla högsta kvalitet. Cyklar med lång livslängd som öppnar upp en ny värld där cyklandet är lekande lätt och roligt. Vem ligger bakom dessa innovativa barncyklar?

Två cykelälskande pappor har omdefinierat barncykeln

Allt började med två pappor, som även är passionerade cyklister, i Wien. De ville nämligen köpa den perfekta barncykeln till sina barn. När Christian Bezdeka, industridesigner med mångårig erfarenhet från cykelbranschen, blev pappa kunde han inte hitta någon barncykel som levde upp till hans krav och därför utvecklande han en själv.

Han satte sig in i barnets anatomi och utvecklade egna storlekstabeller för att anpassa cyklarna både efter barnens proportioner och deras körbeteende. Detta ledde till att han tillsammans med marknadschefen Marcus Ihlenfeld 2013 grundande företaget woom i ett garage. Idag sysselsätter företaget 100 medarbetare och finns representerade i 30 länder jorden runt. Vad kan svenska familjer som bestämmer sig för att köpa en cykel från woom förvänta sig?

woom:s grundare Christian Bezdeka och Marcus Ihlenfeld.

Marknadens lättaste serietillverkade barncyklar – för mer körglädje

Framförallt kan alla svenska barn se fram emot ett brett urval som uppfyller alla behov: woom erbjuder sju olika cykelstorlekar, från balanscykeln för små barn (18 månader) till cyklar för tonåringen (14 år). woom-cyklar väger i genomsnitt upp till 40 % mindre än vanliga barncyklar (från 3 kg). Det spelar stor roll vid utförandet av moment som att starta, svänga eller leda cykeln. En vanlig barncykel har som regel en tyngd som motsvarar upp till hela 70 % av barnets kroppsvikt. För en vuxen på 80 kg skulle det betyda att hen tvingas lära sig cykla på en cykel på ca 50 kg. På en lätt woom bike lär sig barnet därför cykla betydligt snabbare.

woom highlights


Låg vikt, genomtänkt utformning:
Ram av lätt AA-6061-aluminium av hög kvalitet. Ergonomisk ramdesign, djupt insteg, mycket låg sitt sittposition, lång hjulbas och förlåtande styrdesign ger stabilitet. Balanscyklar från 3 kg upp till 26-tumscyklar på 9,1 kg.

Ergonomin:
woom har utvecklat cyklar speciellt för barn, inte bara krympt vuxencyklar. Längden och pedalavståndet på wooms förstklassiga vevparti är ergonomiskt perfekt anpassat efter barnets kropp. woom-sadeln är utformad för att både passa barnets bäckenanatomi och ge en naturligt upprätt sittställning. Styrstammen är ”knävänlig”, utan utstickande skruvar som kan skrapa små barnknän.

Bromsen:
Cyklarna är utrustade med V-handbroms som aktiveras med handtag som även små barnhänder med svagare handstyrka kan använda – och slippa den föråldrade fotbromsen. Hos modellerna woom 2 och woom 3 för yngre barn har handbromshandtaget för bakhjulsbromsen fått en starkt grön färg för att förhindra förväxling.

Hjulen:
Högkvalitativa hjul från det tyska företaget Schwalbe, woom Edition möjliggör användning på så många underlag som möjligt, med lågt rullmotstånd på asfalt och säkert grepp även vid slirigt underlag. Hjulen har dessutom reflekterande ränder på sidorna.

Styrutslagsbegränsare för mer säkerhet:
På de små cyklarna sitter det en liten gummiring mellan framgaffeln och ramen vilket stabiliserar styret. Den ger barnet stöd när det cyklar rakt framåt och förhindrar olyckor på grund av kraftiga styrutslag.

woomwoom:s limiter

UpCYCLING:
Som upCYCLING-medlem har du möjlighet att lämna tillbaka sin gamla woom bike vid köp av en ny större modell och får då tillbaka 40 % av det ursprungliga inköpspriset.


woom OFF – ultralätt mountainbike med kolfibergaffel

Förra sommaren lanserades wooms första mountainbike efter att ha utvecklats i två år av wooms ingenjörsteam: Ett svar på från många barns och ungdomars önskan om att kunna betvinga även oländig terräng med sin woom bike. wooms första mountainbike går i svart och silver, och kan även skryta med wooms karakteristiskt enastående låga vikt och eleganta design.

Den har en lätt kolfibergaffel, högkvalitativa hjul från Schwalbe, hydrauliska skivbromsar med hög doserbarhet och ett specialdrev som effektivt förhindrar att kedjan hoppar av. 2020 kommer dessutom en ny version av wooms mountainbike med luftfjädrad framgaffel. Tack vare tuffa medföljande stickers kan man ge den en en egen personlig look

woomRejäla skivbromsar på wooms mountainbikemodell OFF.

Faktaruta woom OFF:

 • lätt ram av högkvalitativt aluminium med konande och hydroformade rör
 • superlätt kolfibergaffel med kolfiber i alla riktningar för optimal vridstyvhet
 • styrstam med smart Flip-Flop-system: omvänd montering möjligt för anpassning av styrhöjd
 • Narrow-Wide-drev
 • Mountainbike-hjul från Schwalbe med speciell gummiblandning för lägre rullmotstånd kombinerat med maximalt grepp samt optimal dämpning och längre hållbarhet
 • SRAM X5-växel med användarvänlig SRAM X5-Trigger-spak för exakt och smidig växling även vid lerig och stenig terräng
 • medföljande set med stickers i fyra färger för att ge cykeln en personlig look


WORN TO BE WILD –
outdoor-mode för cykling och vardag

woom erbjuder även en passande klädsel: Under varumärket WORN TO BE WILD kan du hitta bomullskläder från topp till tå: allt från luftiga t-shirts till sköna stickade höstvästar. De är inte bara snygga och sköna, tittar du noga ser du att de även har cykelrelaterade finesser och mönster. Jackorna är tillverkade av vattenavvisande bomull – ett material som senast användes av den brittiska armén på 30-talet, men som woom nu har återupptäckt. Den multifunktionella CINOTERRA Adventure-jackan i solgult och marinblått har en avtagbar huva som går att dra över cykelhjälmen, en uttagbar innerväst och en praktisk bakficka. Den fick en utmärkelse vid Eurobike-mässan i Friedrichshafen. WTBW-tröjorna av Bike-Fit-modell är kortare framtill och lite längre baktill, vilket håller ländryggen skönt varm. MOLINA-vintermössan passar under hjälmen, täcker öronen och håller huvudet varmt även när det blåser snålt. Du kan köpa wooms nya klädkollektion i webbutiken.

Mer info: www.woombikes.com

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.
 • Sponsrade inlägg är en del av Happyrides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till martin@happyride.se
 • Taggar

 • Kategorier

  Sponsrat

Senaste kommentarer

ulfalf 2022-05-02

Oj vad ful! Ser väldigt tung ut?

kais01 2022-05-02

woom aviserar nu 'fraktcyklar' för barn, olika storlekar från 6 år 118 cm och uppåt. tilltagen prislapp för barncyklar att vara. men en bra pakethållare är inte fel?552932

Atlas 2020-02-17

Den där styrstammen... vad skall det vara bra för?

Luxury Design 2020-02-09

Min dotter har precis vuxit ur sin woom 3, så vi kollar efter en ny cykel som är bra för stigar. Vi har kollat på Trek Roscoe 20 och Woom off 4. Gillar vikten och de hydrauliska bromsarna på Woom off 4. Det negativa jag läst om Trek Roscoe 20 är att ...

woombikes 2020-01-07

In spring 2020 there will be a version of the bike with an air suspension fork, available in 3 sizes, starting with 899 EUR, 20", weight: 9,0 kg. Greetings from Austria

woombikes 2020-01-07

Re: woom – nu kommer superlätta barncyklar från Österrike till Sverige Av: -****-23 november, 2019Från artikeln: ". Nu lanseras woom även i Sverige." Vad innebär "nu", och på vilket sätt? Hemsidan är ff på tyska, svenska finns inte att välja. Söker ...

nikasp 2020-01-06

Jag tycker tvärtom att Islabikes är klart fräschare, dotterns Cnoc 16: 398614

Bladin 2020-01-06

KUbikes var ju svinsnygga ju! 👍 Blir nog en 24" därifrån så småningom.

MrTwo 2020-01-05

Så kan fallet vara, då får man söka sig till annat märke.

pirx 2020-01-05

Ser ut som att kubikes bara har mtb?