Wavecel – Ny hjälmteknik från Bontrager

Datum:
21 mars 2019 10:04

48 gånger säkrare än vanlig EPS. Eller åtminstone upp till 48 gånger säkrare än vanlig EPS, det är vad Bontrager hävdar om den nya tekniken som enkelt förklarat är ett bikakeliknande material som både ska ta upp energin från ett slag mot huvudet och absorbera rotationsvåld. Vi har tagit oss en koll på Blaze, den nya stigcyklarhjälmen med Wavecel.

Att en tillverkare hävdar sin egen förträfflighet är inget ovanligt, så istället för att svälja alla siffror med hull och hår tog vi oss en titt på vad Virginia Tech tyckte om Wavecel, den tekniska högskolan har ett av de största oberoende testlabben för hjälmar i USA och testar hjälmar oberoende och för alla sporter. Bland de 13 hjälmar som fått fem stjärnor är det 3 med Wavecel, hjälmen som fått absolut bäst poäng är en Bontrager Specter Wavecel tätt följd av en Bontrager utan Wavecel men med Mips.

Specter med Wavecel.

Lite tyngre
I snitt tillför Wavecel ungefär 50 gram jämfört med om samma hjälm skulle vara utan. Är skyddet så bra som det verkar kan det vara värt lite extra vikt, men det vi oroar oss mest för är ventilationen. Att det är mindre isolerande material tätt mot huvudet bådar gott men hur luften rör sig igenom hjälmen återstår att se, Bontrager hävdar här att avkylningen är jämförbar eller bättre än utan Wavecel.
Hjälmarna började säljas igår och vi kommer att rulla ut med vår testhjälm till helgen, troligtvis kommer inte värmen vara något problem, tyvärr. Den Blaze vi har lånat har ett smidigt magnetfäste för Gopro.

Läs mer här

Andrew Shandro gillar sin Blaze i grått.

Andrew Shandro har varit med under testarbetet.

Senaste kommentarer

happymtb.fr 2019-03-22 17:50

Mips försöker skydda sitt revir 😁🤔
https://www.velonews.com/2019/03/news/mips-disputes-wavecel-claims-reiterates-call-for-modern-testing-standards_489690

Jimel 2019-03-22 22:10

Såklart, aktien rasade efter treks lansering 😊

Sambal Oelek 2019-03-24 09:53

haha, den var skön. Vad är det för webläsare?

Bengt-re 2019-03-24 09:59

Lynx som jag kör via SSH från en lokal rpi. Reklamfritt!

LDG 2019-03-28 07:54

Fint för dig men utan reklam kommer inte sidor som Happy att finnas kvar!
Självklart dementerar MIPS allt och påstår att de inte får samma resultat, vad har de att vinna på att säga att de får samma resultat? är ju inte så de livesänder sina ...