Lazer återkallar hjälmar

Datum:
01 oktober 2018 22:34

LAZER har upptäckt att cykelhjälmarna BLADE, MAGMA, ELLE och JADE, som sålts sedan januari 2015 i vissa fall inte klarar slagprov enligt CE-standarderna. Till följd av detta kan remfästet i sällsynta fall lossna från hjälmen vid en kollision. Det gäller berörda CE-hjälmar i alla storlekar.

Fram till idag känner vi inte till några rapporter om incidenter och vi anser att säkerhetsrisken är mycket låg. Men då vissa produkter inte uppfyller CE-standarder, har LAZER beslutat att frivilligt återkalla berörda hjälmar i länder där slagprovet är ett obligatoriskt krav. För att ta reda på om standarden gäller ditt land, besök www.lazersport.com för mer information eller kontakta din lokala LAZER-återförsäljare.

 

Hjälmar som berörs av Lazers recall.

Om du äger en av de berörda hjälmarna, kontakta återförsäljaren där du köpte den så snart som möjligt för att ordna ett kostnadsfritt hjälmbyte. Ersättningshjälmarna, som marknadsförs under namnen BLADE+ och MAGMA+, har ett nytt remfäste utformat för att uppfylla de erfordradestandarderna. De är CE-certifierade och kan identifieras av koder som slutar på ”081” och ”181”.

Konsumenter som är osäkra på om deras LAZER-hjälm berörs, bör kontakta återförsäljaren för att få sin hjälm kontrollerad.

Om du har frågor, besök LAZERs webbplats, www.lazersport.com, för kontaktuppgifter och mer information.

 

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer