Senaste innehållet av C-dale

 1. C

  Rikta växelöron - är mitt verktyg kass, eller har jag för många växlar?

  Jag har riktat öron på min 9-delade Turner genom att skruva av dem o pressa dem raka i ett skruvstäd. Kräver ju dock att örat är plant på båda sidorna o jämntjockt.
 2. C

  SPD hjälp med kloss

  Inte roligt när skorna flyger av pedalerna i ett stökigt parti. Hände mig första turen nerför trätrappan på "runt Delsjöarna" Inte bra för fortplantningen. De kan ju funka på snällt underlag, men risken finns att man rycker ur pedalerna är man rycker uppför en backe mm.
 3. C

  quarq-shockwiz

  Dämpare går att snabba upp med en tunnare olja. https://www.sweedex.se/sweedex_products.htm
 4. C

  Icke-kinesiska komponenter / cyklar

  Gillar min Basso Astra. Kf-ram tillverkad i Italien med Campa Chorus från Italien eller Rumänien. Någon som vet var Campa tillverkar dina delar specifikt?
 5. C

  LCHF - erfarenheter?

  Som sagts ovan det finns många sätt att gå ned i vikt, det svåra är att bibehålla den låga vikten. När man kollat deltagare i div. bantningsprogram efter ett år eller två så har de flesta återgått till originalvikten, finns dock exempel som har lyckats vilket jag sett själv. Bästa lösningen är...
 6. C

  Den stora tråden om dämpningsegenskaper hos MTB-däck

  Scjwalbes lilla blåa är billig o bra. När jag fick varierande värden på de mätare jag hade mätte jag trycket på ett reservdäck i bilen (stor luftkammare) och kollade trycket med luftpåfyllare på ett antal bensinmackar. De är ofta kontrollerade och de visade alla samma tryck. Så nu vet jag...
 7. C

  Mat/energi för cykelpass

  Någon som provat Huel för långa aktiviteter? Skall vara komplett näring i flytande form. https://uk.huel.com/
 8. C

  Däck som kränger av racer, vad är fel?

  Om däcket har flugit av fälgen är kanttråden av eller översträckt och kommer aldrig att fungera bra TL igen. Provat att använda med slang istäĺlet, men då är däcket benäget att wobbla obehagligt istället.
 9. C

  Mat/energi för cykelpass

  Bananer är gott o bra men innehåller ju inte mer än ca 25 gr/st. Blir många på ett hårt, längre pass. Gäller att ha en plåtmage. Läste att vinnaren av RAAM , Cristoffer Strasser körde på enbart Tailwind, en vanlig sportdryck på div. sockerarter.
 10. C

  Mat/energi för cykelpass

  Det enda du behöver medans du cyklar är kolhydrater. Något annat tar det flera timmar innan du har någon glädje av.Sedan gäller det att hitta något som både din gom o mage gillar. Gillar Maurtens sportdryck o geler , som inte känns så sötsliskiga som andra fabrikat och har en neutral smak...
 11. C

  Var hittar jag snygga, svarta vevarmar?

  Svarta armar finns bara på nya cyklar.Blir snabbt fula hälskavda armar.
 12. C

  Graveldäck 2020

  ENVE o Silca har bra " pressure guides" tar hänsyn till underlag, vikt, fälgbredd o däcktyp.
 13. C

  OT: Vilken laddbar bil ska jag ersätta xc70 med?

  Priset var något som jag hittade i något vw-forum innan jag köpte min golfkombi 1.8 tsi med 6-växlad automatlåda.
 14. C

  [Artikel] Vad ska man välja för pedaler: Plattform vs SPD

  Men i t.ex Fort William o div. endurobanor är det ett h-e trampande för att inte tala om de långa transporterna. Det är också effektivt att inte flyga av pedalerna .
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer