Senaste innehållet av clara

 1. C

  Ess 2020 Isaberg

  Nej på söndag får ingen annan än tävlande och funktionärer vara där då 50 personersregeln ska hållas.
 2. C

  Kan vem som helst lära sig t.ex manual och bunny hop?

  Den här videon hjälpte mig, ny för i år så kanske har ni inte sett den
 3. C

  [Kalender] SBR#48 - Väsjö Trenduro

  Hojta till om någon vill samåka från Solna-trakten till eftermiddagsgruppen. Jag kör från Huvudsta.
 4. C

  NICK-spåret omdragning och underhåll

  Tungt och lerigt men säkert kul ändå ;). De värsta surhålen har spänger. Vi är många som cyklar Nick året runt så idag är nog inte värre än nån novemberdag.
 5. C

  Det här med att cykla i regn..

  Goretex regnkläder, t ex Gore bike wear, och om det regnar riktigt mycket tar du bara underkläder under och jobb kläder i vattentät väska. Då har du säkerställt att även om det läcker lite vid t ex axlar och knän så är ändå jobbkläderna torra. Gummistövlar är säkrast på fötterna. Keps och huva...
 6. C

  Från fullgung till hardtail igen...

  Dubbelkolla att du har rätt sag på bakdämparen. Kanske behöver även dämparen servas? Annars verkar det bra tips att byta tips att prova kortare vevarmar. Gällande teknik så prova en högre växel, stå upp och använd core muskler för att stabilisera, backa ett kvarts varv med pedalerna om du...
 7. C

  Vilka har snabbast leverans?

  Jag beställde 3 varor som alla hade "snabbleverans" från Bikester. Blev ändå uppdelat i två paket, ett från Lübeck och ett inom Sverige. Båda kom efter 48h men bara det ena med Instabox som jag valt som leveransmetod. Hade önskat att de var transparenta med detta i varukorgen då jag valde...
 8. C

  Trailforks Pro - kostar pengar

  Verkar som de flesta inte läst TFs FAQ. På hemsidan kommer man fortfarande kunna kolla på alla stigar. Events kommer kunna publicera rutter som alla kommer kunna se, även i appen. Prenumeration kostar 145:-/år om man ansluter sig nu. In och prenumerera nu!
 9. C

  Köpråd stigcykel

  Tycker absolut ni ska behålla två cyklar om ni har möjlighet. XC-hojarna blir rätt läskiga att köra brant och stök på. Problemet är väl att hitta nån lätt och rapp XC eller downcounty för bara 30 000:-. T ex Allebike Alpha startar på 37 000:-.
 10. C

  Köpråd stigcykel

  Alla de bästa / mest prisvärda cyklarna är slutsålda i år pga corona. Häng på låset när 2021 modellerna släpps (oktober-december) så kan ni nog hitta nån modern rapp cykel. Brukar komma mycket tester och "first ride review" nu i oktober.
 11. C

  [Kalender] SBR Kolarfest

  Hej! Nu vet jag att det är något av en grej att SBR ska köras i busväder. Men - med hänvisning till att minska slitage på stigar och att pga Corona försöka minimera skaderisken - skulle det inte vara en idé att flytta fram hela arrangemanget ett par timmar så att marken får möjlighet att ta...
 12. C

  Stigar som bjuder på lång nedförsåkning inom Stockholm?

  Näe, kolla Trailforks, t ex Träramp till sjön, tror jag han menade.
 13. C

  Ryggskydd som man inte svettas ihjäl i?

  Hur funkar den där Poc VPD system om man kör magväska eller ryggsäck utanpå?
 14. C

  Fullface till stigcykling - är det jobbigt?

  Ett alternativ till att lägga till fler FF kanske också kan vara att lära sig åka bättre? Gå en kurs så att du får bättre koll på din position på cykeln. Då kan man undvika de flesta OTB. Dropperpost och cykel med geometri för ändamålet hjälper också.
 15. C

  mtb under 5000kr.

  Commencalen såg väl okej ut. Försök få den för 2000:- Med hjälp av Youtube kan du säkert byta kasett, bakväxel och kedja själv om det behövs, köp billiga delar från t ex bike24. Eftersom den är storlek M kanske du kan byta till en något kortare styrstam så blir det mindre läskigt att åka nedförs.
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer