Senaste innehållet av ensamvarg

 1. E

  Militärt skyddsområde ajabaja. 40.000kr i böter

  Lösningen är väl knappast 3 m taggtrådstängsel, men tätare mellan skyltar, och kanske fundera på hur skyltarna är utformade. Är de lätta att tolka? Sedan får väl försvarsmakten ta till facebook, flashback, alla influencers, happy (självklart!), tiktok, insta, twitter, you name it. Det kommer...
 2. E

  Sveriges mtb-stad nr1

  En mig närstående geologiskt utbildad person (nej inte ’Geologen’) som bor i Lund, hävdade en gång att det är den stad i Sverige som har störst nivåskillnad inom själva ”staden”. Det går säkert att belägga eller inte.
 3. E

  [OT]: Bygga egen räcer - Kinaram, kinahjul - spårade ur

  Jodå, precis som FAG, INA, Timken, och de andra stora tillverkarna. De samarbetar till och med för att få bukt Med eländet. Du vill inte sitta i ett plan med motorlagren från en pirat. Eller i en bil med framhjulslagren från en pirat.
 4. E

  .

  Tack för kvällens garv!
 5. E

  (OT) Träning fungerar inte mot övervikt

  Det tog mig 10 år att gå ner 15 kg … de tre fyra senaste åren med intermittent fasta. Måttligt med motion (går tre mil i veckan), äter gott och inte snålt, men ”frossar” bara fredag–lördag (alkohol, godis, glass, etc). Men jag har inte bråttom.
 6. E

  Lyse dagtid, såklart!

  Inte så svårt, finns många tomtar och snöskallar som inte förstår att det är vägbanan som skall belysas utan tror att det är ansiktet på mötande cyklister. Etter värre om man liggcyklar.
 7. E

  SKF gaffeltätningar

  I stora drag tillverkar SKF en viss typ av produkt på ett ställe per kontinent. Att tillverka varje typ av lager eller tätning i varje land skulle innebära för korta serier och för mycket omställningstider. Det har man inte gjort på ca 50 år. Vissa högspecialiserade produkter, eller produkter...
 8. E

  [OT] Göttetråden... 🥤🍿🍬🍭🍫🍩🧁🎂🍰🥧🍦🍨🍧🥞

  Personligen tyckte jag att det var för mycket peppar. Men nu har jag ju ett paket hemma, och glass kastar man bara inte.
 9. E

  Roliga skyltar

  FAG ingår i Schaeffler* Group. De äger även lagertilllverkaren INA. Do your math. *) förmodligen Schäffler i original.
 10. E

  [OT] Hur många semlor har du käkat idag-tråden

  Äter just nu årets (och dagens) andra och sista semla.
 11. E

  [OT] Hur många semlor har du käkat idag-tråden

  En, årets första. En till väntar i kylen till kvällen. Det får bli årets sista.
 12. E

  [OT] Slipa knivar

  Jag skulle hellre få ett skärsår av den vänstra kniven. Renare snittyta, mindre bôs i såret. Bara det är väl ett skäl att börja slipa på riktigt tror jag.
 13. E

  Det kunde ha varit mycket värre!-tråden

  Har inte kunnat cukkla skogen sedan 10 juni på grund av glaskroppsavlossning. Jag bor ju för fan i skogen. Kunde varit värre, kunde varit hornhinneavlossning. [Etid: kottrekurtflet trätat.]
 14. E

  [OT] Bild på kyrka (Norden)

  Eller snarare trä, materialet trä alltså. Förekommer än idag i rundhult = runt trästycke.
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer