Senaste innehållet av grondahl

 1. G

  Par får nästan 20 000 kronor i böter för att ha cyklat i naturreservat

  Vill minnas att det redan före 2020 hade varit en ökning av antalet besökare på Blanktjärnsrundan med flera hundra procent. Man kanske bara ska stängsla in området i ett par år och släppa lös några flockar hangarhundar innanför stängslet så att området hinner återhämta sig en aning.
 2. G

  [OT] [Run, Forrest, Run] Happys egen löpartråd

  Har kört långa reflexbanan i Sicklaskiftet ett par gånger. Väldigt skoj faktiskt.
 3. G

  Mask när man cyklar (covid-relaterat)?

  Min egen upplevelse från när mataffären är helt tvärtom faktiskt. De går oftare i grupp och handlar, tränger sig fram i högre grad, släpper inte förbi andra etc. Detta gäller dock inte de äldre med mask. Tänker att för yngre (arbetsför ålder) kanske mask i Sverige är mer av ett socialt statement...
 4. G

  Par får nästan 20 000 kronor i böter för att ha cyklat i naturreservat

  Svarar mig själv: Förhoppningsvis kanske turismen istället sprids mer. Visst jämtlandsfjällen är väl helt OK men när alla har sett sitt första kalfjäll så kanske man kommer söka upp lite mer ensliga trakter. Vi har ju ingen direkt brist på yta i det här landet.
 5. G

  Par får nästan 20 000 kronor i böter för att ha cyklat i naturreservat

  Internationellt så finns det ju vandringsleder där man man måste köpa biljett för att få nyttja, om den här boomen för inhemsk turism håller i sig så är det nog kanske en nödvändighet även i Sverige. Biljetten kan ju vara gratis, men att det krävs förbokning för nyttjandet iaf.
 6. G

  Lopp som kombinerar stigcykling med stiglöpning

  ÅEC aka Åre Extreme Challenge. Dock ingår det även paddling först.
 7. G

  [OT] Kaffetråden

  Italienarna hittade väl på espresso för att få drickbart kaffe av robusta-bönor. Vissa människor tycker bäst om klassiska smaker, saker ska smaka som det alltid gjort. Men det finns ju massor av 100% arabica espresso nu. Tycker att en klassisk blandning med robusta är rätt gott om man ska ha...
 8. G

  Trafikutskottet vill göra det möjligt att bygga cykelväg utan bilväg

  Visst, infrastruktur för säker cykling är ju fint men:
 9. G

  [OT] Vad lyssnar du på för musik just nu?

  John Prine är ändå sjukt bra, även om jag är en late adopter och upptäckte honom via Lemonheads bara för något år sen. Apropå Lemonheads:
 10. G

  [OT] Slipa knivar

  KME? Har använt Sharpmaker i kanske 5-6 år. Väldigt nöjd, enkel men bra. Har inte knivar med smalare egg än 15/30 graders slipvinkel heller så inga problem där heller.
 11. G

  WHO höjer rekommendationen kring fysisk aktivitet

  Det är väl inte riktigt den vanliga definitionen av begreppet "promenad". Snarare något som de flesta skulle kalla typ "powerwalk"
 12. G

  WHO höjer rekommendationen kring fysisk aktivitet

  Det är inte den här du tänker på: https://www.gih.se/OM-GIH/Press-och-media/Pressmeddelanden/Forsamring-av-konditionen-i-den-svenska-arbetsfora-befolkningen-sedan-1995/ Då är konditionen skattad via något variant submaximalt test.
 13. G

  WHO höjer rekommendationen kring fysisk aktivitet

  Samtidigt så har det väl varit besöksrekord i alla reservat i Stockholmsregionen. Så uppenbarligens så rör ju folk på sig. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/coronaeffekt-slitage-pa-kungens-mark-nar-fler-besoker
 14. G

  WHO höjer rekommendationen kring fysisk aktivitet

  Sen är det otroligt nog en andel av befolkningen som inte uppskattar cykling, löpning etc utan uppskattar ex gym, gruppträning som dans, kampsport etc där mycket av träningen inte har varit tillgänglig under perioden för hemarbete.
 15. G

  WHO höjer rekommendationen kring fysisk aktivitet

  När vi flyttade till kontor med bra cykelförvaring och möjlighet till dusch så ökade andelen som cyklade till jobbet kraftigt. Hemarbetet har mig och många som jag känner snarare lett till att man jobbar mer än tidigare. Istället för att pendla+jobba+pendla och jobba på kvällen så är det...
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer