Senaste innehållet av joohan

 1. J

  Hitta den perfekta kassetten

  Min variant på racern är ett hemmabygge 10-delad 12-28. Jag behöver inte heller 11 och vill ha lite lättare största drev för jag tycker om att snurra på även uppför. Så för att få en 12-28 med 16-drev (också viktigt!) gjorde jag såhär: skaffa två kassetter, shimano ultegra eller 105 11-28 och en...
 2. J

  Byta bakväxel Shimano Tourney TX35

  Du kan byta till vilken shimano mtbväxel som helst upp till och med 9-delat, då kommer det stämma med växlarna för de drar lika mycket vajer. Du måste inte ha en ”7-delad” växel. Oavsett vad du byter till kommer det nog bli en uppgradering för tourney är långt ner på listan.
 3. J

  Jag ska införskaffa ett par nya landsvägsskor. Klart

  På landsvägsskor sitter justeringen i klossen, inte i skon.
 4. J

  Ultegra 6600 10 växlar bak byta till Ultegra 6800?

  Allt är en fråga om perspektiv. Att byta från en trasig bakväxel till en fungerande bakväxel är helt klart ett uppköp i min värld. Oavsett siffran på den. Sen tycker jag inte du ska strunta i begagnatmarknaden, det finns väldigt mycket på ebay som knappt är använt.
 5. J

  Provcykla Woom 3 / Cnoc 16 i Sthlm?

  Välj en neutral färg, ett eventuellt småsyskon kan ha en annan älsklingsfärg eller ett annat kön.
 6. J

  (Kanske en aning OT men alla vet ju allt här) Ny häcksax, vilken?

  Jag börjar tröttna på min häckklippning och funderar starkt på staket istället. Har en jula greenworks med sladd. Sladden i sig är inget problem mer än att jag bara har ström utanför garaget... Häcken är i midjehöjd så den ger i alla fall inte mer insynsskydd än ett staket.
 7. J

  [Stora Yardsaletråden] Cykelprylar skänkes, bytes eller köpes.

  Jag söker en b-skruvsplatta till en shimano dura ace 7800 bakväxel. När jag skulle montera växeln som jag kommit över billigt inser jag att b-skruven med infästning är av. Har någon en 7800 bakväxel liggandes? Krashad går alldeles utmärkt så länge överdelen med b-skruven är fräsch.
 8. J

  [Stora Yardsaletråden] Cykelprylar skänkes, bytes eller köpes.

  Är det någon som har ett 9-delat shimano mtb reglage liggande? Ska funka med en xt 750 bakväxel. Det räcker med höger men finns både höger och vänster gör det absolut inget. Helst i karlstadsområdet men annars funkar ju postnord oftast åtminstone...
 9. J

  Hur mycket våld tål en styrstamsklämma?

  Det verkar ju som att fler använder samma teknik. https://janheine.wordpress.com/2012/01/17/inserting-a-handlebar-into-a-stem/
 10. J

  Uppgradera en gammal cykel, vad bör jag tänka på?

  Jag har ingen bra koll på moderna mtbprylar men är inte den framväxeln för ett speciellt fäste. Vad är det du saknar som du ska lösa med uppgraderingen? Lx-delarna du plockar av, vad händer med dem? Jag är intresserad om du ska göra dig av med dem.
 11. J

  TRP SPYRE mekaniska - värdelösa?

  Jag har inte kört med dem själv men allt jag läst säger i princip ”världens bästa mekaniska skivbromsar”. Är skivorna rena? Fräscha vajrar och höljen?
 12. J

  Paris-Roubaix 2019

  Vilket race! Tror ni han lyckas med Sanremo också innan han ger sig?
 13. J

  Ny LVG-hoj?

  Jag skulle prioritera ner utrustning/ drivlina under däck och utseende under det. Och utöka däck till hjul/däck. Storlek Hjul, däck Drivlina, utrustning Utseende Vikt Märke #annan åsikt...
 14. J

  Racerdäck med skinwall (25mm)

  Men ärligt, det är en snygg färg på lindan, behåll den färgen på en ny linda. Sidan på däcken ser du ändå inte när du cyklar.
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer