Senaste innehållet av JPL

 1. JPL

  [OT] Kexiga väggar, hur borrar, pluggar jag bäst

  Volymmässigt är det dominerande materialet luft. Förövrigt är glasull mineralull, och med trähus avses nog allt som oftast att stommen är till dominerande delar av trä, inte isolering eller ytskiktsbärare. Så de ”mindre kunniga” är nog inte alltid så fel ute.
 2. JPL

  [OT] Kexiga väggar, hur borrar, pluggar jag bäst

  Ja, kan ha, men inte så sannolikt/vanligt. Svarar du utifrån google-skills eller egen erfarenhet?
 3. JPL

  [OT] Kexiga väggar, hur borrar, pluggar jag bäst

  Är det verkligen särskilt vanligt med kloasong under 40-talet? Jag tycker att det oftast dyker upp i hus som byggts fram till 20-talet (och kanske i vissa fall 30-talet, men det är ju ganska glest med 30-tals-hus så har lite dålig erfarenhet från det, däremot lite mer från hus byggda under andra...
 4. JPL

  [OT] Kexiga väggar, hur borrar, pluggar jag bäst

  Jag tror du måste försöka komma fram till vad det är för material innan du slänger iväg hela veckopengen på tex kem-ankare som inte är direkt billigt, och som mycket möjligt är rent slöseri. Mycket talar för lättbetong och då brukar typen av lättbetongplugg som är gängad vara riktigt bra. Om nu...
 5. JPL

  [OT] Kexiga väggar, hur borrar, pluggar jag bäst

  Låter som ngn form av lättbetong. Beroende på tjocklek på väggarna så ska du skaffa speciell lättbetongplugg om det nu är så. Eller menar du att det är vanlig betong?
 6. JPL

  [OT] får man in en mtb i en v90?

  Påpekar för säkerhets skull så det inte glöms av; ta även bort sadelstolpen.
 7. JPL

  Den stora tråden om dämpningsegenskaper hos MTB-däck

  Ok, tack, värt att kika på. Lite trådkapning; det kvarstår dock om det bara är jag som upplever/misstänker att gucka i olika omfattning i ventilen på olika hjul påverkar vad manometern visar.
 8. JPL

  Den stora tråden om dämpningsegenskaper hos MTB-däck

  Vad använder ni för manometer som kan skilja på 22 psi jmf 21 psi? Jag upplever de olika varianter jag har som ganska opålitliga när det handlar om så låga tryck. (kanske i kombination med att det är lite punka-gucka i ventiler i olika omfattning.)
 9. JPL

  Hur man startar ett eget cykelmärke? del 3

  Din fråga är ju mer eller mindre retorisk, men vi kan väl ta en genväg, och kör flera frågor i förväntad kronologisk ordning i ett svep; Varför skulle det tas bort? Vilket annat forum är det du menar är trevligare? Varför hänger du då här istället för där?
 10. JPL

  Man blir så trött på gnäll!

  Nu blev jag förvirrad. En fråga är nog intelligensbefriad då det är bokstäver eller ljud i luften, och inget av dessa ting har ju ngn hjärna. Så min fråga, eller kanske då alla frågor, är nog intelligensbefriade. Det sista du skrev hade nog varit naturligare som fråga och inte markerat med...
 11. JPL

  Man blir så trött på gnäll!

  Och vad tycker du att du själv gör i den här tråden?
 12. JPL

  MTB: Vad har ni för långbyxor?

  Ben/knävärmare+bibs+shortsen. Blir det många minusgrader så cyklar jag sällan numer då det oftast blir skridskor och/eller längdskidor Istället. (Bor ngn km från konstsnöspår) Har ett par uråldriga fordrade långa bibs som jag använder till skidåkningen och använder om jag tar en cykeltur i...
 13. JPL

  Landsvägscyklister - rakar ni benen?

  Jag ska inte vara ärlig och skriva vad som känns rätt mycket hillbilly.
 14. JPL

  [OT] Korståg mot felanvänd språklig terminologi

  Speciellt språklig terminologi är värd att bevaka.
 15. JPL

  Garmin connect imponerar inte

  Skummade väldigt raskt igenom sista sidorna i tråden och kanske missat att frågan varit uppe tidigare; Livetrack vill inte fungera för mig sedan det stora strulet. Är det någon mer som har detta problem och är det ngn som har en lösning?
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer