Senaste innehållet av Rock

 1. R

  Egoing som glappar

  Om inte tipset ovan fungerar så brukar jag byta själva displayen/reglaget(efter att ha testat med ett annat batteri såklart). Det har jag behövt göra på ganska många Monarker med framhjulsmotor. Vad som är orsaken till felet vet jag inte.
 2. R

  Kedja som hoppar och rasslar efter byte

  Alltså, ett snabblås för 3-8 växlar... Det antar jag är för en kedja till en cykel med invändiga växlar eller så är det en väldigt märklig beskrivning.
 3. R

  Köpråd för första elcykel

  Du har absolut fel. Det är inte smart att jämföra ett fyrhjuligt fordon med ett som har två hjul, skillnaden på när hjulen släpper är stor. Det finns mer än en anledning till att alla finare el-assisterade cyklar är bakhjulsdrivna.
 4. R

  Köpråd för första elcykel

  Om du ska cykla grus och ev vinter så bör du inte välja en framhjulsdriven cykel. Det är ganska oskönt när framhjulet förlorar fäste och svårparerat. 40km enkel gör också att flera av de billigare modellerna faller då verkningsgraden i motorerna är dålig och batterierna kan ha låg kapacitet...
 5. R

  [OT] Vilken (lagom) kall öl dricker du nu?

  Sista dagen på jobbet, ska firas. Snart nya uppdrag.
 6. R

  Biltema Citysport Elcykel problem med hoppande kedja

  Det där är inte OK. Den som har skruvat på din cykel ska aldrig röra en cykel för den personen har ingen aning. Din kedja är för kort. Grejerna ser ganska så nya ut(?) Cykeln har inte gått spå långt misstänker jag. Det ser dock ut att vara ett udda val av kedja till en cykel med utanpåliggande...
 7. R

  [OT] Vilken (lagom) kall öl dricker du nu?

  Perfekt på en vardag när man bara får dricka en öl.
 8. R

  [OT] Vilken (lagom) kall öl dricker du nu?

  Stabilt, som vanligt mär Stigberget är inblandat.
 9. R

  Dropperpost i meckställ

  Cykelns vikt är inget problem men det kan eventuellt skit i klon eller på stolpen vara. Torka ren noga och länge en ren trasa eller kiknande i klon.
 10. R

  [OT] Vilken (lagom) kall öl dricker du nu?

  Firar helg och utrustar en verkstad i samma veva.
 11. R

  Kedjan hoppar vid belastning

  Det finns dom som vet och så finns det dom som har teorier. Av dom som jag vet jobbar med cyklar, som skrivit i tråden, är alla ense.
 12. R

  Kedjan hoppar vid belastning

  Jag håller med föregående. Stora klingan ser ut att behöva bytas ut. Jag vill tipsa om att byta kedja samtidigt, och ta en Shimano och inte en sån där billig KMC Z som sitter på idag. Den enda anledningen till att det sitter en Z-kejda på är att den är billig.
 13. R

  [OT] Vilken (lagom) kall öl dricker du nu?

  Jo, den är bra men det finns helt klart en hel del mycket bättre öl just nu. Jag kunde beställa, fick den hem till dörren. 120kr frakt för första kollit och sedan 80kr per låda. Helt ok. Jag sätter min fot i så få butiker dom möjligt just nu.
 14. R

  Byta ut komponenter på en elcykel (vevparti + kassett)

  Kedjelinjen kommer att bli kass. För det går inte att flytta in ett större drev nämnvärt, då slår drevet i kedjestaget.
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer