Senaste innehållet av xyz-saft

 1. X

  Årets lamptråd 20/21

  Beställde du ett batteri också? När jag beställde batterier från kaidomain så fick jag med en lampa per batteri. Troligtvis är det andra fraktregler för lampor (med batteri) än bara batterier som gör att de gör så.
 2. X

  1/2 OT Lumonite Compass R. Är den så bra som säljarna gör gällande?

  1) Man vänjer sig. Ganska snabbt. Är inte riktigt så stökigt som det verkar. Särskilt inte om man håller sig inom en "grupp". 2) Jag har en armytek wizard pro v3 och gillar den bättre för löpning än diverse ms-lampor. Bred och jämn ljusbild, och smidigt med internt batteri. Finns dessutom med...
 3. X

  MTB-lamptråd för 19/20

  Det är ju just det som kommer ge balanseringsproblem i parallellkopplingen istället, eftersom det då blir lägre resistans i förbikopplingen och all ström kommer gå den vägen. Dessutom kommer man ju effektivt lägga ~8.4V över en cell på ~4.2V vilket garanterat är dåligt.
 4. X

  MTB-lamptråd för 19/20

  Självklart finns det. Men inte med balanseringskretsen inbyggd i själva cellen, utan i batteripacket. Jag har också ett antal sådana, men inte till mina cykellampor.
 5. X

  MTB-lamptråd för 19/20

  HåkanC har helt rätt. Om du har en cell som fungerar som du beskriver så har du visserligen löst balanseringsproblemet i seriekopplingen, men samtidigt introducerat samma problem i parallellkopplingen eftersom ett batteri alltid kommer laddas färdigt före det andra.
 6. X

  Visa din rabattkod

  10% på det vanliga stället, sista dag idag. F9M74TH2KHZM
 7. X

  [OT] Happys båtforum

  Den har funnits ett gäng år nu (3-4 i alla fall). Ganska bra utbildning som inte tar allt för lång tid.
 8. X

  [OT] Pappaskämt, ordvitsar

  Varför får inte jag dricka när Scania super?
 9. X

  [OT] Happys båtforum

  Ja, och genom att täcka rutorna använder man inte alla tillgängliga och användbara medel. Det är skillnad på fartyg som är byggda så att det är svårt att hålla utkik, och att aktivt försämra sina möjligheter. Jag har väldigt svårt att se att det skulle anses vara okej om det sker en olycka. Även...
 10. X

  [OT] Happys båtforum

  Precis, det är att föredra. När man känner att man är bekväm med det kan man ge sig ut när det är mörkt men lugnt väder så man har lite hjälp av fyrar och lysbojar etc om det är så. Kan man få med någon som är erfaren och som kan instruera är det guld värt. Det krävs också mer förberedelser när...
 11. X

  [OT] Happys båtforum

  Tanken är god, men att täcka för rutorna är faktiskt olagligt. 360 graders uppsikt runt om med alla till buds stående medel är det ju som gäller. Men som så många sagt, man måste öva på att köra radar. Särskilt om man vill kunna köra snabbt och i lite dåligt väder.
 12. X

  Vart får man tag på en Mcleod eller två?

  Här går man in i tråden och tror att den ska handla om bakdämpare...
 13. X

  [OT] Pappaskämt, ordvitsar

  Katt åt gps - rutten i magen (Snodd från facebook)
 14. X

  Dagens Bild-tråden! Del 2. (Obs, regler i första inlägget!)

  Tur att du hittade en lucka då!
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer