Nytt guldregn på 30 000 kr väntas från SilverEmmas Stipendium

Datum:
02 september 2021 14:05

Om du är med i, eller känner till, en klubb eller ideell organisation som genom sin verksamhet främjar unga kvinnors utveckling inom cykelsport är det hög tid att söka slantar. SilverEmmas Stipendium 2021 är på 30 000 kronor, söka gör du senast 1 oktober. 

SilverEmmas Stipendium instiftades 2018 i elitcyklisten Emma Johanssons namn. Stipendiet delades ut första gången på Svenska Cykelmässan 2019. Emma, med bland annat dubbla OS- och VM-silver samt förstaplatsen på världsrankingen 2016 på meritlistan, är en av Sveriges genom tiderna bästa cyklist:

– Det betyder otroligt mycket för mig att jag genom stipendiet har möjlighet att ge tillbaka till svensk cykling, säger Emma Johansson. Jag hoppas att stipendiet kan bidra till att fler unga tjejer väljer att satsa högt.

Slantarna från stipendiet ska delas ut varje år till en klubb eller förening som främjar unga kvinnors utveckling inom cykelsporten. Stipendiet är i år 2021 på 30.000 kronor.

Syftet med stipendiet är att det ska motivera unga tjejer till att välja cykling som idrott, med betoning på såväl bredd och nöje som elit inom tävlingscykling i alla grenar. Stipendiet ska gå till en förening, klubb, projekt eller ledare i Sverige som har befintlig verksamhet där det kan dokumenteras att den bidrar till stipendiets syfte och inriktning.

SilverEmmaSilverEmma

Låter toppen! Hur ansöker jag eller nominerar?

Nominering/ansökan: Ansökan om stipendium kan ske personligen av den/de som driver verksamheten eller genom att en verksamhet nomineras av utomstående parter. Nominering/ansökan för 2020 års stipendium görs via e-post till; emma@silveremma.se senast den 1 oktober 2021. Vinnaren utses i november.

I nominering/ansökan behöver man behandla följande:
– Vem/vilka står bakom och driver verksamheten och vad handlar den om och vilka mål har den?
– Vilka långsiktiga planer har du/ni för verksamheten?
– Om du/ni skulle tilldelas stipendiet, vad skulle pengarna då användas till?

Kom ihåg att ge oss fullständig adress, e-post och telefon till sökande kontaktperson samt att om du nominerar någon annan ger oss dina egna kontaktuppgifter. För mer information se www.silveremma.se eller kontakta Emma Johansson på emma@silveremma.se eller Björn Delin på bjorn.delin@niceevents.se.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer