Shimano släpper actionkamera

Datum:
04 februari 2014 10:31

shimano sports camera

Att Shimano är stora inom andra områden är cykling känner nog de flesta till, nu kommer den första produkten ur deras Lifestyle Gear Division som riktar sig till både cyklister och fiskare. 

Givetvis är tanken också att konkurrera med GoPro och andra actionkameror.  CM-1000 har en bakgrundsbelyst cmossensor med en upplösning på 16 megapixlar, kan filma i full hd med 30fps, och i 720p med 120fps. Den kan även ta stillbilder på 6 megapixlar.

Förutom sina bildegenskaper är kameran också kompatibel med ANT och ANT+ enheter så när du sedan spelar upp filmen kan du få data från sådana enheter lagda ovanpå bilden. Du kan alltså inte bara visa dina filmer från cykelresan, du kan visa exakt vad du hade i puls, hur många watt du pressade ut, vilken kadens du hade och hur fort det egentligen gick.

Kameran väger 86 gram och är vattentät ner till tio meter även utan något specifikt skal. Fördelen med det är att man inte behöver ett extra skal som gör kameran tyngre och mer svårhanterlig, nackdelen är att frontlinsen sitter oskyddad och lätt kan repas vid en krasch.

Till kameran finns bröstsele, fäste för styrmontering, fäste för en vanlig hjälm med ventilationshål och ett specifikt fäste för keps.

CM-1000 finns tillgänglig från och med i maj, men något svenskt pris har vi ännu inte sett.

För mer detaljerade specifikationer, gå in på Shimanos produktsida.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.