Tryggare Köp & Sälj på Happyride med BankID

Datum:
16 juni 2020 11:10

Att köpa och sälja cyklar och komponenter på Happyrides Köp & Sälj är superpopulärt. De flesta affärer cyklister emellan går smidigt, men ibland är det folk med orent mjöl i påsen ute och härjar. Nu inför Happyride verifiering av användare med hjälp av BankID.

Nu införs verifiering med Mobilt BankID på Köp & Sälj marknaden på Happyride. Alla nya annonser kommer ha en obligatorisk BankID-verifiering:
– För oss på Happyride är en säker och trygg Köp & Sälj-marknad något som är A och O, därför har vi valt att lägga lite krut på detta, berättar Johan Åkesson som är utvecklare på Happyride. 

Happyride.seUtvecklare tillika t-shirt modellen Johan Åkesson på Happyride.

– Genom att erbjuda denna nya funktion med BankID-verifiering hoppas vi ju att de få användare som inte har ärligt uppsåt inte kommer att vilja vara kvar hos oss, säger Johan.

Säljare och köpare kommer inte att kunna se personnumret, men Happyride kommer kunna lämna ut uppgiften till polisen om de önskar, vilket gör det lättare att faktiskt kunna lagföra bedragare. Detta gör det också lättare för Happyride att slänga ut folk som upprepade gånger missköter sig:
– Vi på Happryide kommer att kunna blockera personnummer från att använda tjänsten Köp & Sälj, eftersom det bara är möjligt att koppla sitt personnummer till ett konto.

BankID/Happyride montageNu införs verifiering med BankID på Köp & Sälj.

Saknar du Mobilt BankID så kan du beställa det direkt hos din Internetbank. Men redan idag har 97,4% av Sveriges befolkning i åldern 21-50 år Mobilt BankID.

Happyride arbetar kontinuerligt med säkerheten på Köp & Sälj, en åtgärd som togs för ett tag sedan var att inte visa telefonnummer i annonserna:
– Vi har sen tidigare även valt att inte visa telefonnummer direkt i annonser för att på så sätt ha större kontroll på vilka som kontakter annonsören, berättar Johan.

Happyride + Swiftcourt = Gratis köpekontrakt

En annan sak som tidigare också har införts är digitala köpekontrakt:
– När köpare och säljare har kommit överens en affär rekommenderar vi starkt att ni användare vår tjänst Digitalt Köpekontrakt som vi har i samarbete med Swiftcourt. Under varje annons finns en länk för att starta upp ett köpekontrakt, formuläret blir till viss del förifyllt så det går snabbt att genomföra och det är helt gratis.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

fredrikw 2020-06-26

Nej givetvis inte, men det har ingenting med det jag skrev att göra.

Valhalla_ 2020-06-26

Det skickas ju inte till den andra personen (väl?) utan tillhandahålls av happy..

fredrikw 2020-06-23

Det är en ganska klassisk avvägning, enkelhet/användbarhet i ena vågskålen och säkerhet i den andra. Ofta svårt att lösa på ett bra sätt.

jonte987 2020-06-23

Om det funkar så vore det kanske en bra idé.

jomper 2020-06-23

Det är svårt att komma med en riktigt bra lösning. Vanligaste tillgångavägssättet för bedragare senaste tiden har varit att kontakta köpes-annonsörer. Men kanske skulle man kunna ha att allt var som förut för de som verifierat sin användare....

fredrikw 2020-06-23

Ja, antar att det är så tanken är, men det borde ju vara tydligt att kontakten inte sker identifierat i så fall. Alternativet nu är ju att alla köpes-annonser är anonyma, och det finns ju trots allt en liten poäng i att veta vem man svarar, innan man...

mzi 2020-06-23

Annars förtar det väl lite med identifieringen? Om jag ser att du letar efter gamla gafflar så kan ju jag pma dig utan bankid.

GurraG 2020-06-23

Hur gör vi (kanske få?) som inte har mobiltBank-ID? Edit: Jag har bank-id men via SMS + lösenord.

fredrikw 2020-06-23

I köpes-annonserna ser man inte längre vem det är som annonserar, ska det verkligen vara så? Detta gäller även retroaktivt, annonser som jag tidigare har sett namnet på döljs nu. Är tanken att man behöver identifiera sig för att ens se vems annons ma...

jonte987 2020-06-23

Ok, ska testa att läsa ordentligt nästa gång.