Forumtråd gav Andrea tillbaka hennes stulna MTB

Datum:
16 maj 2019 21:57

För ett par veckor sedan dök ett inlägg upp på Happyrides forum om en stulen cykel i Göteborg. Trådskaparen Andrea´s On-One mountainbike hade försvunnit från bostadsrättsföreningens låsta utrymme trots både bygellås och vajer. Tyvärr går det att läsa om cykelstölder så gott som dagligen och få sådana brott klaras upp. Men i det här fallet slutade historien lyckligt tack vare hjälp från en rad medcyklister.

Att vakna upp och inse att ens högt älskade hoj försvunnit under natten, hade nog kunnat få de flesta att surna till. Om cykeln dessutom är hyfsat svår att få tag på så sjunker humöret ytterligare. I Andreas fall var det dessutom inte första gången som någon försökt stjäla cykeln så när de väl lyckades, var måttet rågat.

Andrea bestämde sig för att gå ut på sociala medier för att dels efterlysa cykeln, men även för att försvåra för tjuven att sälja hojen. 30 april lade hon upp tråden ”On-one STULEN Göteborg” här på Happyride. Bara några dagar senare har en observant cyklist sett en cykel som är mycket likt Andreas mountainbike och dessutom lyckats få med den potentiella tjuven på bild. Bilden visar den misstänkta förövaren ledandes cykeln framför Nya Ullevi i centrala Göteborg.

Andrea

Glad cyklist

 

Andrea

Självklart firades att cykeln återfunnits, även om framhjulet saknades.

Andrea skriver i tråden, den 3 maj:
”En person har siktat min cykel i Göteborg!!! Vid 7-eleven vid Ullevi! Personen skickade först ett foto på cykeln parkerad där detaljer syns och det är solklart min cykel! Mannen som kom dit på cykeln tog sedan med sig den och rörde sig mot Korsvägen. 
Cykeln är alltså kvar i Göteborg! Fantastiska nyheter! Men nu är frågan; hur ska man göra för att ta tillbaka den?”

Det råder ingen tvekan om att det är rätt cykel men personen med cykeln lyckas försvinna från platsen. Andrea uppdaterar förloppet i tråden och hoppet att få tillbaka cykeln stärks då cykeln tillsynes är kvar i stan.

Nästa tips sker en vecka senare, fredagen den 10 maj i tråden på Happyrides forum där en medlem sett cykeln stå parkerad mitt i centrala Göteborg. Bild bifogas och visst är det rätt hoj. Andrea tar några kollegor med sig från jobb och beger sig ner till Drottningstorget.

Polisen kontaktas och skickar genast ut en patrull. På plats finns mycket riktigt cykeln, dock utan framhjul och ordentligt fastlåst i ett ställ med två bygellås. Andrea låser cykeln med sitt eget lås, och cykeln har alltså tre lås då.

Efter lite diskussioner med polisen gällande identifiering och intyg om vem som är rättmätig ägare, får Andrea hjälp att såga upp låsen och kan äntligen ta sin cykel med hem:
– Jag vill rikta ett stort tack till både polis och alla medcyklister som hjälpt till att hålla utkik och tipsat. Så länge vi hjälps åt att hålla ögonen öppna så kan vi förhoppningsvis försvåra för cykeltjuvarna och med lite tur kan fler cyklar hitta tillbaka till sina ägare, säger Andrea innan vi avslutar intervjun. 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Wingqvist 2019-05-16

Vi kunde inte låta bli att göra en redaktionell notis på denna solskenshistoria! Läses här: https://happyride.se/2019/05/16/solidaritet-gav-cykeln-tillbaka

NickPick 2019-05-10

Risken är ju att någon i din förening är kuffar. Kom ihåg det. Kul den kom hem! Vi har ju bild på tjuven också. Ja eller annat kriminellt bös.

Pillo-kun 2019-05-10

Kul att det löste sig, min polare blev av med sin banracing mc och tack vare sporhojforumet så kunde han hitta den. Finns gott om folk som bryr sig ändå. men shit, när vi åkte för att hämta hojen från ett ghetto så var det inte skoj. Värsta gangsta k...

Hasse#7 2019-05-10

En lärdom verkar ju vara att en "professionell" åsikt om vad som krävs för att tjuvar inte skall orka engagera sig på allmän plats är två bra lås genom ram och saknat framhjul. Min gissning är att två kap är lite för mycket uppmärksamhet och tid. Att...

Miss Lycka 2.0 2019-05-10

650B? Du måste ha 29" för att kunna cykla.

Andrea_doria 2019-05-10

Haha ja Hasse#7 det hade varit något det :O Tror inte jag vågar, och vem som helst hade ju kunnat ta det där hjulet... även om det är mest troligt att det var personen som låste fast den (med ganska fina lås????) som tagit med sig hjulet. Märkligt st...

ceel 2019-05-10

Så, vart swishar vi för donationer till ett nytt framhjul?

Hasse#7 2019-05-10

Tjuven måste ju ha låst dubbelt och tagit med framhjulet för att minska "stöldrisken" av cykel och hjul. Frestande att lägga ut att man hittat en cykel och att återfås om man kommer med framhjul och kännetecken. Tänk att lyckas finta till sig både hj...

borstar_micke 2019-05-10

Gött att den hittade hem! ???

Andrea_doria 2019-05-10

Den är utbetald til personen vars tips ledde till att jag fick cykeln åter! Helst skulle jag strö pengar/cyklar/konfetti över alla här som varit involverade men det har jag tyvärr inte råd med :(