VIDEO: Lär dig bunnyhopp i 5 steg

Datum:
23 september 2020 09:06

Så gör du kaninskuttet på din mountainbike. 5 enkla steg för att få mer flow på stigen.

Rötter, stenar, pinnar, grenar, stockar och annat krafs ligger som du kanske har märkt i vägen för dina däck när du ska ut och rulla stig. Här är video-lektionen som får dig att flyga fram över skogens alla hinder. Yepp det finns redan många instruktionsvideos på temat, här är vår take på det hela och vi hoppas att det kan inspirera och hjälpa dig med dina kaninskutt!

”Bunny hop” (fritt översatt till bunnyhopp på svenska) är något som gör stigcyklingen så mycket roligare. Du kommer över stockar som ligger i vägen för dig, du kan poppa över stenar, du får bättre balans och höjd på såväl byggda lite flackare kickar samt naturliga dito. Summa summarum: du får lite mer luftvana och lite mer flyt på köpet.

Om du bara ska lära dig en sak ny cykelteknik så är nog baskemej kaninhoppet det som kommer att ge dig mest glädje. Kaninhoppet ger dig också de skills som behövs för att komma vidare med många andra tekniker som gör stigcyklingen ännu roligare. Här finns förresten 7 tekniktips till.

Anders Wingqvist/Happyride

Bunnyhopp är en användbar teknik på stigen.

En grej man kan testa är att cykla in långsamt mot en gren på plan mark, och först lyfta framhjulet och därefter bakhjulet, detta för att bryta ner bunny hopp-ett i två olika moment, vilket kan underlätta. Tar man det ännu mer grundläggande kan öva på att först bara lyfta framhjulet, och sedan träna på att bara lyfta bakhjulet.

Anders Wingqvist/Happyride

Flyg över stockar, lite touch är okej det löser dämparna på cykeln, men skönast att sväva över så klart.

Missa inte Erik Wiks eminenta instruktioner i denna forumtråd hos oss på Happyride.se. Det var en utmaning att lära sig göra bunnyhopp som han skapade till musikhjälpen 2019. Erik går föredömligt på djupet tekniskt och i tråden finns många bra och intressant frågeställningar och erfarenheter från happyiter som också jobbar med att få till sina bunnyhopp ännu bättre, oavsett startnivå.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Maakus 2020-10-01

Invigde min premium-bunny-hop-ställning i helgen. Klarade 30 cm utan speciellt mycket träning. Här är ett halvkasst hopp över 15 cm 😁 cI_mu8w4LSI

erolwi 2020-10-01

Blev ett spontanpass levitering med trialcykeln idag. Den är väldigt lätt att hoppa halvhögt med men inte fått till känslan i de högre hoppen. Tror jag mest är ovan då jag hoppar så sällan med den. Den är så kort i bak att timingen är olika mot mount...

Jimel 2020-09-24

Inte riktigt min typ utav utmaning 😊

erolwi 2020-09-24

Inser också att jag hade kunnat gömma ett litet hopp bakom lastpallen. Får bli nästa gång.

erolwi 2020-09-24

Nej, tur eller precision skulle jag säga, inga Duplantismarginaler här inte! 63654

Wingqvist 2020-09-24

@erolwi Fantastisk tråd du dragit igång här Erik, väldigt inspirerande för många av oss! Kul att du sett videon som vi har gjort också, hoppas att den också kan skänka lite inspo åt en del där ute.

mamme1 2020-09-24

Här ligger ju en typ av utmaning redan ute... https://happyride.se/forum/threads/byggtrad-localbikechop-och-en-jaevla-massa-jaevla-jobb.3426445/page-18#post-3815534

Jimel 2020-09-24

Sugen på någon liknande utmaning igen, någon kan väl dra igång något? 😂

Lassla 2020-09-24

Snyggt! Ser ändå ut som du tar ribban på uppväg😊

erolwi 2020-09-24

Bänkade mig i TV-soffan i går kväll för att kolla på happys bunnyhopsfilm. Frugan satt bredvid, som vanligt lätt trött på mitt cykelyoutubande. Studsade till i soffan så frugan trodde jag blivit knäpp när mitt eget namn kom upp i filmen, inget jag...