Sponsrat innehåll från Åre Torg Hotell

Åre Torg Hotell – cykelhotellet med Åres bästa läge

Datum:
02 juli 2020 13:47

Åre Torg Hotell är det nyrenoverade och familjevänliga hotellet som erbjuder sina gäster Åres troligtvis bästa läge med bike in, bike out. Förutom den centrala placeringen, med närhet till såväl berg som torg, så delar Åre Torg Hotell även byggnad med den ljuvliga smårättsrestaurangen Pinchos

I Åre finns det gott om hotell, det ifrågasätter ingen. Men det är få som kan mäta sig med det centrala läget som Åre Torg Hotell erbjuder sina gäster. Kanske är detta det bästa läget i hela Åre? Åtminstone för cyklister som vill ta sig direkt från frukosten till berget… på mindre än en minut.

Ola Melin/HappyrideNordens största bike park är några tramptag bort från Åre Torg Hotell.

 

”Det dröjer inte mer än 30 sekunder att cykla till liften”

Åre Torg Hotell huserar i STF:s gamla lokaler, där även ICA har legat innan det flyttade ned till stationshuset, och det är snabbt gjort att trampa upp till VM6:an som är en av huvudliftarna i Åre Bike Park. Efter en dag på berget rullar hotellets gäster lika enkelt hela vägen ned till dörren. Bike in, bike out helt enkelt:
– Det dröjer inte mer än 30 sekunder att cykla till liften, det är unikt! Säger Tommy Bergstrand, delägare Åre Torg Hotell.

Förutom ett tilltalande läge för cyklister som besöker Åre så erbjuder också Åre Torg Hotell fina möjligheter för cykelvård. Här finns både plats för att meka, skruva och tvätta cykeln och givetvis finns även förråd som är låst under natten för trygg förvaring av gästernas stålhästar. Trots att cykling står i fokus under denna tiden på året så välkomnar Åre Torg Hotell givetvis alla gäster som vill njuta av Åres storslagna natur och mysiga bykärna, med eller utan cykel.

Ola Melin/Happyride35 leder väntar på dina däck i Åre bike park.

”Dubbelrummen totalrustades 2019, inklusive helt nya badrum, och har en modern varm och lyxig känsla”

Hotellet slog upp portarna och tog emot de första gästerna för drygt ett halvår sedan och stoltserar med 14 nyrenoverade dubbelrum och 18 familjerum. Dubbelrummen totalrenoverades 2019, inklusive helt nya badrum, och har en modern varm och lyxig känsla.

Nyrenoverade dubbelrum med en varm och modern känsla.

Familjerummen är något enklare, men desto mysigare, och passar stora som små gäster med gott om förvaring och 4-5 sängplatser. I dessa rum används de gemensamma dusch och WC-faciliteterna som ligger i anslutning till rummen. Åre Torg Hotell är helt klart ett prisvärt boende oavsett om lyx eller enkelhet är det primära.

Fräscha och fina familjerum med plats för 4-5 personer.

I samma byggnad som Åre Torg Hotell ligger också den välkända app-restaurangen Pinchos som serverar smakfulla smårätter från världens alla hörn. Detta är en populär restaurangkedja från Sverige som riktar in sig på läckra smårätter så som dumplings, paella, burgare i kombination med fantastiska desserter och färgglada drinkar. Restaurangen är inredd i en cirkuslik miljö som garanterat förhöjer upplevelsen av maten.

– Vi delar ingång med Pinchos och driver verksamheten ihop med samma personal. Alla gäster på hotellet har dessutom 10 procent rabatt på hela notan och frukostbuffén på morgonen serveras inne i restaurangen, låter Tommy Bergstrand meddela.

Åre Torg Hotell delar ingång med restaurangen Pinchos.

Inte nog med det, Åre Torg Hotell innehar också en helt nybyggd konferenslokal som skapar en perfekt plattform för aktiva och kreativa möten i storslagen fjällmiljö. En heldag i Åre Bike Park följt av möten med tillhörande middag på Pinchos lär göra succé hos vilket företag som helst.

Åre Bike Park, som ligger alldeles inpå knuten till Åre Torg Hotell, ses faktiskt som en av världens bästa cykelparker för downhill-cykling sedan starten 2004. 35 leder i olika svårighetsgrader och totalt 50 kilometer möjlig cykling gör detta till Skandinaviens största Bike Park. Variationen är stor och Åre sitter inne på en imponerande fallhöjd av 853 meter som är öppet ända fram till 27 september:
– Det finns inget ställe i Sverige med höjdmetrarna som Åre erbjuder, flikar Tommy in när cykling i området diskuteras.

Ola Melin/HappyrideVyerna i Åre är som balsam för själen.

Förutom lederna nedför berget finns också en dirt intill åresjön (tio minuters promenad från centrala Åre) samt en pumptrack mitt på torget, det vill säga utanför dörren på Åre Torg Hotell.

”Här sker cyklingen över stock och sten längs fjällbäckar i underbar fjällmiljö med stundvis milslånga vyer”

I Åre finns förstås mer än bara downhill-cykling. För ett något lägre adrenalin-påslag finns fina stigar och leder för alla cyklister, oavsett nivå. Att cykla cross-country i Åre är faktiskt en upplevelse utöver det vanliga. Här sker cyklingen över stock och sten längs fjällbäckar i underbar fjällmiljö med stundvis milslånga vyer. 

– Det har satsats otroligt mycket på stigcykling i Åre och det fylls på med nya leder år för år, återigen utanför dörren till oss. Säger Tommy Bergstrand.

För den som är sugen landsvägscykling rekommenderas exempelvis en tur till Storulvån som imponerar med en riktigt storslagen naturupplevelse. Eller varför inte peppra benen med mjölksyra i någon av alla backar i Åre by?

Oavsett vilken typ av cykling som Åre lockar med så står en sak fast. Åre Torg Hotell erbjuder Åres överlägset bästa läge.

Åre Torg Hotell

 • Centralt läge på Kabinbanevägen 22 i Åre
 • 14 nyrenoverade dubbelrum
 • 18 familjerum med 4-5 sängplatser
 • Restaurang Pinchos i samma byggnad med 10% rabatt för alla gäster

Mer information om Åre Torg Hotell på aretorghotell.se

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.
 • Sponsrade inlägg är en del av Happyrides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till martin@happyride.se
 • Taggar

  ,
 • Kategorier

  Artiklar, Sponsrat

Senaste kommentarer

JohanA 2020-07-02

Nu är rubriken på tråden ändrad.

jonte987 2020-07-02

Ja, fast de senaste har haft ...det är kanske trevligare

weldion 2020-07-02

Själv så tycker jag att det är väldigt tydligt när man följer länken för att läsa texten: 427210

Tjock-Jonne 2020-07-02

Det där verkar onekligen trevligt. Dock blir jag förvirrad av konceptet med sponsrat innehåll. I en text som kallas artikel förväntar jag mig redaktionellt material, men den här texten ligger närmare ren reklam. Det vore intressant att få veta hur ni...