Bigmollo cyklar långt

Datum:
10 oktober 2008 08:59

Hur förbereder man sig för ett 140 mil långt cykellopp? Hur hinner man cykla 1000 mil innan juli? Hur gör man för att ha roligt under tiden? Och hur gör man det parallellt med familj, hus och heltidsjobb?

Häng med en långcyklande vinpimplare under ett års förberedelser inför London-Edinburgh-London 2009. Bli inspirerad, irriterad, förundrad eller kränkt av Bigmollos månatliga cykelrapporter.

Text och foto: Johan Mölleborn

 

Jag är en 35-årig småbarnspappa som har fastnat för långcykling. Det hela startade 2006 då jag testade att cykla från Stockholm till Göteborg (55 mil) nonstop. Väl i mål svor jag mig för själv att aldrig mer cykla ett långlopp. Men efter några timmars återhämtning vart istället känslan den motsatta, jag var fast vid långcyklarträsket! Så otroligt underbart att pina kroppen till max!

 

Dan efter bestämde jag mig för att satsa på det legendariska Paris-Brest-Paris. Efter ett helt års förberedelser så gick de 120 milen över förväntan. Jag tog mig i mål på strax över 61 timmar och hamnade på 172:a plats av 5100 startande.

 

2008 passerade utan några större extravaganser. En vecka på Gran Canarias, en vecka på Mallis, Paris-Roubaix och Stockholm-Göteborg var de större sakerna. Efter PBP förra året var jag ganska trött på långcyklingar, men nu under hösten har suget kommit tillbaka.

  

 

Till nästa sommar kommer jag satsa stenhårt på London-Edinburgh-London, ett 140 mil långt randonnélopp som går i slutet på Juli. Jag har satt ett mål på 70 timmar. Det kommer att bli riktigt tufft. Men med lite tur och envishet så ska det nog gå.

 

Under det kommande året kommer ni som vill kunna läsa artiklar där jag berättar lite om mina förberedelser inför London-Edinburgh-London. Det kommer att handla om allt som har med min cykling att göra. Både seriöst och oseriöst. I första rapporten, som kommer om två veckor, cyklar jag till Kina och badar bastu på Scandic.

 

Ni som inte får nog av mig kan läsa mer på min blog

Länk till London-Edinburgh-London

 

Kommentera och diskutera

 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.