Boken om Sveriges bästa stigcykling är här

Datum:
29 juni 2020 16:08

Sveriges bästa stigcykling, klart vi vill uppleva den! Men vi hinner kanske inte leta själva och åka på de alla de där kassa stigarna. Men det behöver vi inte, eftersom Aron Gooch har cyklat allt och lite till, och nu har han paketerat guldkornen från södra Sverige i nya boken ”Sveriges bästa stigcykling ”.

Författaren, cyklisten och Happyiten Aron Gooch har under flera års tid cyklat tusentals kilometer tillsammans med lokala fömågor i sin jakt på den perfekta cykelstigen. Resultatet presenteras i två omfattande böcker – en för södra delen av Sverige och en för norra delen. Aron har tidigare skrivit boken Mountainbike kring Stockholm, och även basat som chefredaktör här på Happy.

Aron GoochAron pustar ut efter en cykelrunda på Storkasberget utanför Arvika.

Vad har varit det värsta med att göra boken?
– När jag summerade hur många timmar jag lagt på projektet… Jag hade varit lyckligare om jag inte vetat.

Nya boken om Sveriges bästa stigykling, som täcker södra Svedala.
 • Vill du köpa boken kostar den 319 kr och finns att beställa här i Happyrides shop.

Vad har var det bästa?
Att få träffa en massa härliga och inspirerande stigexperter som visat mig sina bästa hemmastigar. På cykel hinner man uppleva mycket under en dag. Det är få förunnat att ha fått se så många av Sveriges smultronställen som jag fått göra.

Aron Gooch/CalazoPå Ramsvikslandet i Bohslän har istiden gjort ett rejält jobb i att skapa fina, havsnära och cykelbara hällar.

Vad har du blivit mest förvånade över i arbetet med boken?
– Förvåningarna har följt mönstret: Det är helt otroligt att alla detaljer föll på plats! Hur i hela friden tog vi oss upp hit? Hur blev jag en sån turgubbe att jag får cykla i den här fantastiska miljön?

Sveriges bästa Stigcykling del 1 täcker södra Sverige.

Sveriges bästa stigcykling del 1 – Södra Sverige beskriver turer i dessa områden:

 • Skåne
 • Vätterbranterna
 • Göteborg
 • Bohuslän
 • Kinnekulle & Billingen
 • Norrköping
 • Gotland
 • Stockholm
 • Värmland
 • Bergslagen

Om boken: Sveriges bästa stigcykling Den här boken vänder sig till dig som har upptäckt hur kul det är att cykla mountainbike. Författaren Aron Gooch har gjort ett enormt researcharbete inför den här boken där han presenterar de allra finaste stigarna i hela landet.

Böcker i Happyrides shop

Läs mer om bokprojektet:

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

Jacoba 2020-12-29

Fick äntligen en anledning att köpa boken då det behövdes en julklapp. Snodde den raskt tillbaka och sitter nu med en kopp kaffe och planerar vårens utflykter. Grymt ju! Enda tråkiga är att formatet inte gör bilderna rättvisa, det är ett antal bilder...

rekrej 2020-08-26

Var det en samlad zip-fil? Ladda hem den, packa upp den så ligger gpx filerna lokalt.

Magneto 2020-08-14

Finns det någon som kan hjälpa mig med hur man får över gpx filerna till en Oregon 700 Jag har inga problem att föra över andra gpx filer, dels med wikiloc appen eller helt enkelt dra o släppa filen i oregon 700s gpx mapp. När jag kopplar min oregon ...

Aron 2020-07-31

Den är planerad till nästa sommar.

BuTTuS 2020-07-27

Finns det någon tidsplan för när del 2 kan tänkas att komma ut?

marr 2020-07-23

Om du krånglar dig in på garmin connects websida, training, courses. Så kan du ladda upp gpxen där och sen välja skicka till enhet. Sen startar du connect appen och synkar 1030. Så ska du få över den.

Raggamuffin 2020-07-21

Provar, tack.

Aron 2020-07-19

Förbudet är nedgrävt någonstans i ett appendix till reservatsbildningen.

zinkpasta 2020-07-19

Kan du lägga till dem i TF som rutter på din platta/mobil så bör du kunna synka dem till Garmin mha TF-appen. Tillägg: Lägg till gpxerna via TFs web alltså, ej eventuell mobilapp.