Cykelbaronens Bianchi-koncept i centrala Stockholm satt i konkurs

Datum:
31 mars 2020 10:29

Entreprenören och cykelbaronen Salvatore Grimaldis koncept Bianchi Café & Cycles är satt i konkurs. Butiken ligger på Norrlandsgatan i centrala Stockholm.

– De sista veckorna såg vi att det blev mindre och mindre folk på restaurangen, och vi såg ingen ljusning på situationen. Vi vill nog hävda att detta beror enbart på Covid-19, säger Grimaldi till Fastighetsvärlden.

Konceptet på Norrlandsgatan, i centrala Stockholm som var en kombination av cykelbutik, -verkstad, espressobar och matställe blir nu snart ett minne blott. Ägarna själva har meddelat Stockholms tingsrätt är bolaget är på obestånd, anmärkningar saknas hos Kronofogden men cykelverkstaden stängde redan för ett par veckor sedan medan restaurangen hålls öppen ett par veckor till.

Bianchi Café & Cycles slog upp portarna för tio år sedan, och har varit verksamma i nuvarande lokaler sedan 2017. Cykelbaronen Salvatore Grimaldi, som med sin koncern Cycle Europe och märkena Bianchi, Monark och Crescent är Sveriges största cykelkoncern, har tidigare försökt att expandera konceptet på Norrlandsgatan till både Malmö och Västerås, men dessa butiker har redan före covid-19 kaoset fått stänga.

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Marren 2020-04-06

Såg någon Bianchi som var borrad överallt, Prims/Segersälls? Vart på kvällsträffar som var ok. Ville se Girot en gång....nada förståelse. :(

Oskar 2020-04-01

Jag var där en fredagskväll. Fullt av högljuda/glada gäster som åt jättedyr pizza. Ingen kollade på cyklarna vad jag kunde se.

bjorre 2020-04-01

Bianchin skall bort?

kais01 2020-04-01

motsvarande i salvatores hemstad västerås stängde för ett antal månader sedan. vanskligt koncept, men tycks funka bättre om det är mer cykel än fika? på södermalm finns ett skönt ställe med detta upplägg.