Sponsrat innehåll från Trysil

Den ultimata stigcykelguiden till Trysil

Datum:
28 april 2022 17:31

Om du tänker att stigcykling är något för dig och din familj, så borde du resa till Trysil. Här finns det över 50 km med fantastiska stigar i skogen och på fjället som är graderade på samma sätt som i skidanläggningen – från grön till svart. Läs den ultimata guide till stigcykling i Trysil.

Trysil har sedan 2014 haft fokus på att bygga upp en helårs destination. Man vill att de gäster som besöker på vintern ska hitta samma glädje i Trysil på sommaren. Av erfarenhet från vintern vet man att då barnen har det bra, så har även föräldrarna det bra. Därför har Trysil utvecklat en unik produkt i Skandinavien med tillrättalagda stigar och cykelparker.

Det första du möter i Trysil Bike Arena

Det första du som cyklist möter i Trysil är cykelparker. Det är den perfekta starten innan du beger dig in i på de naturliga och byggda stigarna i skogen. Tips 1: I Trysil kan du i princip cykla med alla sorters cykel, du behöver inte ha med din egen då det finns flera aktörer som har cykeluthyrning.

Trysil/Jonas HasselgrenI Trysil finns ett överflöd av enkla byggda stigar, men den som söker utmaningar finner även det.

GT Bike Park

Här hittar du en stor och asfalterad pumptrack, fyra hopplinjer graderade från grönt till svart, två gröna cykelstigar för de små (Sneaky Snake och Lucky Ducky) och bänkar att koppla av på medan barnen fortfarande ger järnet ute på cykelstigarna.

Det finns även grillmöjligheter. I närheten hittar du GT Pro Park med Norges största pumptrack på 2600 kvm, hopplinjer, dropp och Twin Peaks, en parallellslalom där två cyklister kancykla på samma bana samtidigt. Vem är snabbast?

Gullia

Vid pumptracken i GT Bike Park hittar du ingången till Gullia; det största området för cykling i Trysil med ett nätverk av maskingrävda cykelstigar. Detta skogsområde har ingen liftbaserad cykling.

De enklaste stigarna kan cyklas av de yngsta barnen på nästan vilken typ av cykel som helst. Samtidigt hittar stigcyklingentusiaster utmaningar som gör att de kan cykla här i timmar. Lederna i Gullia är graderade från grönt till svart. Här hittar du över 30 kilometer ren cykelglädje.

TrysilDen lite mer utmanande leden i Gullia ”French Moustache” har fått sitt namn efter signaturhoppet som ser ut som…

Om du är sugen på att bli en bättre stigcyklist, oavsett vilken nivå du befinner dig, så ska du boka cykelkurs eller guidning Trysil. Då får du förmånen att cykla tillsammans med utbildade lokala instruktörer.

Jonas Sjögren/TrysilTrysil har många snälla, gröna stigar i Gullia.

Högfjällscykling och liftbaserad cykling

Magic Moose

Om du tar cykelliften upp hittar du den superpopulära flytstigen Magic Moose. Cykelstigen är graderad blå och är en 7 kilometer byggd stig som går från toppen av liften Fjellekspressen och ner till liftens dalstation. Vår rekommendation är att börja cykla i Gullia, och om du tror att du behärskar Sweet Dreams är du redo för Magic Moose och dess 120 berms (doserade svängar).

Jonas Sjögren/TrysilTill underbara flowleden Magic Moose tar du sittliften.

I juli 2022 får Trysil två nya liftbaserade cykelstigar. Det blir en blå led på 5,1 km och en röd led på 3,5 km.

Tips 2: Vill du få tips för att bli bättre på cykeln? Då kan du boka din cykelguide hos Trysilguidene

Fjellrunden og Fjellflyten

Här får du verkligen känslan att du är på fjället, och den kan delas med alla. Fjellrunden är en 13 km grusväg för cykling men också en vandringsled som går runt hela Trysilfjellet. Två bra utgångspunkter är Skihytta och Trysil Høyfjellssenter.

TrysilFör den som vill upp på högfjället, eller cyklar runt hela fjället finns fina markerade och byggda stigar för det.

Uppe på högfjället mot Fageråsen hittar du starten på Fjellflyten, en miniversion av Magic Moose på 1,7 kilometer. Vandringsleden tar dig ner till Høyfjellsenter där du kan äta lunch. Här hittar du också Fageråsen Bike Park med hopp och flera olika cykelstigar graderade grönt, blått och rött.

Tips 3: Hyr en elcykel och ta en tur runt fjället. Njut av fantastiska omgivningar på Fjellrunden. Rekommenderad tur via Fjellrunden och till Fjellflyten. Turen kan avslutas med att cykla till starten av Magic Moose och ner till Turistcenter.

Så hittar du i Trysil

I Trysil ska det vara enkelt att cykla. Därför ligger fokus på kartor- och skyltning av stigar och utvalda platser. Översiktskartor hittar du vid några av de större aktörerna runt om i fjället.

Om man laddar ner appen MTB United så får man en bra, digital översikt över alla cykelstigar. Om du vill cykla utan att behöva välja väg så kan du enkelt boka en cykelguide med Trysilguidene.

Naturliga stigar

Utöver alla byggda stigar så har vi också över 100km naturliga stigar som du kan cykla på. Det finns ett stort urval med olika längd och svårighetsgrad. Allt från grusvägar till tekniska endurostigar.

Vill du veta ännu mer om cyklingen i Trysilså finns både mer inspiration och information på destinationens webbsida. 

>> Fina erbjudanden på cykelvänlig övernattning i Trysil

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.
  • Sponsrade inlägg är en del av Happyrides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till martin@happyride.se
  • Taggar

  • Kategorier

    Sponsrat

Senaste kommentarer

Startgas 2022-09-06

Är det nån som har koll på när de stänger Gullia för säsongen? Har för mig jag såg det nånstans, men kan inte hitta tillbaka dit på deras virrvarr av hemsidor.

Wingqvist 2022-05-01

Officiellt öppnar Gullia 26 maj i år. Beroende på väder och hur snabba deras stigpatrull är på att rensa och säkra Gullia så brukar det öppna en eller etta par veckor före dess, cirkus mitten på maj. Liften öppnar 17 juni

tpn 2022-04-29

Klockrent, planerar en sväng i sommar med familjen.

snoogans 2022-04-28

När är det smälter snön bort och det blir cyklingsbart?

Höjdskräck 2022-04-28

Perfa, ska dit i juli!