Senaste innehållet av erik h

 1. erik h

  Kona unit - ska jag?

  Jättemysig cykelform i skogen, men rätt trist att cykla transporter på asfalt med, för det skulle jag välja nåt annat om du har mer än ett par kilometer dagligen. Bättre med växlar förstås men då tappar du åas mycket av poängen med Unit i skogen. Helstelt med växlar blir mycket rassel och du...
 2. erik h

  Ska börja cykelpendla. Vågar jag parkera cykeln centralt i Stockholm på dagen? Kommer den bli stulen? Tips mottages gärna från erfarna cykelpendlare!

  Köp en vanlig CX för halva pengen, så billigt du tycker känns tillräckligt kul att köra på, särskilt offseason får du en rätt bra typ Cube för drygt 10. Köp en extralång insexskruvad ”långsamkoppling” istället för QR. Sen är det väl inte alla dropouts som de där fästena passar riktigt bra ihop...
 3. erik h

  Visa era Yeti observationer

  Den där gamla kantiga varianten är väldigt fin att se på! Fick erbjudandet att köpa tillbaks min gamla ett par år senare till en billig peng, det lockade ju lite men de små hjulen blir aldrig riktigt kul igen tyvärr.
 4. erik h

  Visa era Yeti observationer

  Jag hade en fin sighting för 13 år sen. Sen hade jag en högalpin sighting bara några månader senare. It did not end well. Han försökte döda mig, slog mig sönder och samman, bröt varenda ben i kroppen på mig och det blev aldrig samma sak efter det. Nu är det nog bortåt sex år sen den sista...
 5. erik h

  [Artikel] Forskning visar att cykelhjälm inte leder till ökat risktagande

  Alltså hela den här artikeln är väl en trollpostning för att locka fram ni-vet-vem, och lite cannon fodder till det?
 6. erik h

  Gammal 26" MTB till 28" commuter

  Identiti och Surly har en massa fina varianter på stålgafflar av kortare slag som inte går av i första taget. Salsa hade också men de har utgått.
 7. erik h

  Hur mycket betyder racern?

  Ni missar att cykling är ett mind game. Att tro att man ha de bästa prylarna är lika viktigt som att tro att man är i bra form. Saknas något av det så går det dåligt. It is all about the bike.
 8. erik h

  Eccentriskt vevlager för BB30

  Det har gjorts ett antal såna där försök men den där ser ju riktigt bra ut. Det ser alltså ut som att inget pressas i PF-shellet först, utan hela klossen tillåts rotera i det tills man dragit åt, så PF-shellet blir huset som EBB roterar i?
 9. erik h

  Testa nya forumet på Happyride

  This too shall pass.
 10. erik h

  Testa nya forumet på Happyride

  Men lite dags att ömsa skinn en gång per decennium eller så bara? Har hört att det är så kidsen ser på det. Man får räkna med att byta identitet då och då.
 11. erik h

  Testa nya forumet på Happyride

  Ja. Och snart får superintelligensen tag på det där. Eller en totalitär regim. Inte bra. För att inte tala om vilka strålande deepfakes och chattbottar de skulle kunna bygga av oss utifrån det innehållet.
 12. erik h

  Testa nya forumet på Happyride

  Kommer det gamla foruminnehållet att tas bort när ni drar igång det nya istället? Åtminstone allt utom några månader/något år bakåt som ni kanske migrerar in? Hoppas. Vore bra för alla om de där 16 åren av gammalt trams försvann nu.
 13. erik h

  stålram från återvinningsstation

  Problemet och felet uppstod enbart när någon ”trodde” att en gammal cykel utan hjul är en metallförpackning som FTI vill ta hand om. Vanligt ”missförstånd” att folk tror att föremål av grovsopkaraktär ska tas hand om av förpackningsinsamlingen eller ”någon annan”. Lite egenmäktigt förfarande för...
 14. erik h

  [OT] Kompaktkamera? Vilken gäller för sportfoto?

  Men ändå är det ju det. Ljuskänslig sensor och optik, snabb exponering, kort skärpedjup när man vill, snabbt att få till rätt inställningar. Sen är det kanske inte mycket about the camera när man väl har det där. Den kameran man får fram och använder är den bästa kameran. Därför är en bra...
 15. erik h

  Vi borde prata om BikeSthlm

  Därmed avfärdad som Cyklist-cyklist. Helt enkelt en vanlig arg människa som tar ut frustration i trafiken.
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer