Senaste innehållet av jonj5555

 1. J

  Orbea rise

  Jag hittade en beskrivning på ethirteens hemsida, verkar vara inseks x2
 2. J

  Orbea rise

  Kom på nu, är det inseksnyckel som behövs för att lossa eller dra åt vevarmarna, eller något specialverktyg??
 3. J

  Elcykel förbud på Jämtlands fjällen.

  Ja visst är det så. Och det är BARA de som klagar på emtb, vilket förstås inte är så konstigt: det som krävs för att köra xc är nästan uteslutande att orka trampa, medan övriga mtb-grenar faktiskt kräver väldigt mycket teknik. Jag kände flera marathon/landsvägscyklister som började tävla direkt...
 4. J

  Orbea rise

  Ja det är sant Blir lite dyrare bara;-)
 5. J

  Orbea rise

  Tyvärr är det rätt dåliga komponenter på cykeln (m20), och jag som inte gillar att handla halvdana saker. Dessutom är dropper bara på 150mm, kasst. Men som helhet verkar Rise vara en superb emtb, har kollat igenom YouTubes recensioner idag då sista kraschen gjorde mig sjukskriven en vecka;-)
 6. J

  Orbea rise

  Tack så mycket Jag är 183 cm och tog Large. Vill ha en smidig stigenduro så det borde bli bra. Bra tips om bultar, ska kolla och köra locktite
 7. J

  Orbea rise

  Låter lovande Men är det jag länkade till samma skydd som sitter på Rise eller ett extra??
 8. J

  Orbea rise

  Ni som har Rise: hur lätt är det att slå i motorn? Såg att det finns motorskydd på Orbea hemsida https://www.orbea.com/se-en/gear/spare-parts/cat/protector-motor-ep8 men kan inte se om den ersätter ett motorskydd som redan sitter på Rise eller ett extra skydd ??
 9. J

  Orbea rise

  Tack för tipsen skall kolla!! Jag bokade en L från cykelhuset! De var billigaste jag hittade på nätet!
 10. J

  Orbea rise

  Har hört det men det är nu jag behöver cykeln. Beställde eone-sixty i mars som skulle levereras nu men Merida kan inte leverera närmsta året.
 11. J

  Orbea rise

  Låter lovande. Jag är lite skeptisk mot carbon efter haft en yt Jeffsy där det i länkaget bak fanns en ficka där grus hamnade och snabbt skavde bort carbon. Inget sånt länkage på orbean eller? Inte hört något som fått rambrott??
 12. J

  Orbea rise

  Ni som ägt en Rise nu att tag: hur lyder domen? Hur långt kommer man på en laddning? Funderar på en om den går att få tag på.
 13. J

  [OT] EL-MTB max effekt?

  Ok, misstänkte att det var ett forum för inbitna och nördiga, men så här illa trodde jag inte det var. Kanske mest jag som gillar fart (alltså långt över 25 km/h). Får jag söka info någon annanstans. Tack för de som gav mig seriösa svar i alla fall.
 14. J

  [OT] EL-MTB max effekt?

  Då en tränad person själv enligt vad jag läst mig till kan generera upp till 400w tycker jag 250 känns väldigt lite. Jag tävlade lite i MTB för längesedan men tröttnade då det krävde lite mycket konditionsmässigt. Så att fuska lite/få hjälp med trampandet borde passa mig. Jag bor på landet och...
 15. J

  [OT] EL-MTB max effekt?

  Ok, blev länkad hit genom en el-mountainbike sida, trodde det gällde både vanliga och elcyklar.... Tack för svaren!!
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer