NOPE! Cycles, ny svensk custom – Premiär på lördag.

Datum:
14 februari 2019 23:40

I Skarpnäck söder om Stockholm har NOPE! Cycles öppet hus på lördag, det är också första dagen som cykelbyggaren har öppet. Moritz Ploss som startat företaget är också den enda som jobbar med NOPE! Idén är att bygga cykelramar utifrån kundernas önskemål och behov. Vi tog ett snack med Moritz.

Berätta, vem är du?
– Jag heter Moritz och är en 30 år gammal ingenjör som blev förälskad I landsvägscykling för tio år sedan. Jag bor I Stockholm och hoppas att jag kan bygga cyklar på heltid snart.

Mariana BocoiMoritz i verkstan.

Varför vill du bygga cyklar?
– Jag gillar hela processen som ett rambygge innebär. Jag vill använda min bakgrund som ingenjör för att visa att det går att bygga moderna och snabba cyklar av stål och titan. Med det sagt vill jag också påpeka att jag tycker att cyklingen är så mycket mer än några KOM på Strava och att kunna trycka många watt. När jag bygger en custom-ram kan jag erbjuda något helt unikt och personligt till mina kunder.

Mariana BocoiEn blivande ram i jiggen.

Nu ser det mest ut att vara landsvägscyklar, finns det några planer på mountainbikes?
– Inte som det ser ut nu. Jag har ingen mountainbike och jag har inte cyklat särskilt mycket I skogen. Jag bygger landsvägscyklar för att det är den typ av cykling jag själv gillar och jag vet hur jag ska designa en landsvägscykel så att den får bra egenskaper. Jag bygger också Gravel, City bikes och Track/Singlespeed. Byggandet av mountainbikes överlåter jag åt någon MTB-cyklist.

Du bjuder in till Grand opening på lördag, hur kommer öppettiderna att se ut?
– På lördag (16 februari) öppnar jag upp officiellt. Det kommer att finnas fika och massor av fina möjligheter att prata om customtillverkade landsvägscyklar. Sedan kommer verkstan vara öppen varje lördagseftermiddag. Då kan vem som helst komma förbi och få se hur design och tillverkningsprocessen ser ut.  Det går också att avtala tid för att komma förbi på andra dagar och tider.

Moritz verkstad ligger på Skarpnäck Gårdsväg 8d i Skarpnäck. 12-15:00 på lördag.

Kolla in mer på www.nopecycles.se

 

 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

EST 2019-02-16

Vi hade tänkt åka förbi men polaren fick förhinder hade varit kul att kolla lite å snacka? Lycka till!

aki 2019-02-16

Stort lycka till! Och jag gillar verkligen hemsidan och artikeln om styvhet under #FrameWorks

larsaw 2019-02-16

Haha, tack!

happymtb.fr 2019-02-16

Det blir lätt att en specifik åsikt blir överrepresenterad på ett forum om den framförs av en eller några få väldigt aktiva medlemmar.

NickPick 2019-02-16

Härligt! All lycka till dig. Egen geometri med "lokal" rambyggare måste vara hur bra som helst. Majoriteten som cyklar på internet föredrar ju "prisvärda" cyklar. Nästa stålcykel blir svensk ?

jonja 2019-02-16

Snygg hemsida med lockande bilder var det iaf. Kul initiativ och kul att ngn vågar göra ngt utanför mainstream.

Hasse#7 2019-02-16

Du glömde ett "inte", amigo.

larsaw 2019-02-16

+1 på det! Men jag ser inte varför Nope skulle genast ge sig i kast med att svetsa stålramar för MTB. Det är ju bara att överbygga så där lite lagom... ;)

Paco 2019-02-16

+massor på det??

Gubbcyklist 2019-02-15

Heja, heja! Otroligt trevligt, hoppas verkligen att du får ekonomi i det hela.