Michelin DH22

Michelin DH22
Märke: Michelin
Michelin DH 22 är det allra mest mångsida downhilldäcket i Michelins sortiment och passar perfekt till dig som söker ett riktigt bra allround-däck som ska fungera säsongen alla dagar.

DH 22-däckmönstret säkerställer bra rull och fäste på hårt underlag, och Magi-X DH gummiblandningen ser till att ge rejält bett i mjukt eller halt underlag samtidigt som Down Hill Shield casingen ger god stabilitet både i hög och låg fart.

Downhill Shield Casingen ger förutom god stabilitet även väldigt bra punkteringsmotstånd, vilket vi alla downhillåkare inte klagar det minsta på. Varje hindrad punktering är väl en vinst?! Detta gör även att du kan köra med lägre däcktryck, = bättre fäste. Som bonus är detta dessutom minst sagt snygga däck, med sitt race-iga utseende!

Magi-X DH-gummiblandningen är framtagen specifikt för just downhill, och designad för att ge maximalt grepp i både blöta och torra underlag, oavsett temperatur. Ett perfekt val för dig som vill slippa byta däck mellan blöta och torra dagar på berget helt enkelt. Denna gummiblandning är även den blandning som Michelin själva säger är den absolut bästa gummiblandningen sett till grepp de hittills någonsin har lyckats tagit fram, vilket säger en hel del.

Pris: 599 Kr

Vad tycker du om Michelin DH22?
5
4
3
2
1
Skitrulle
2021-10-19
Styrkor:
- Riktigt bra grepp i de flesta terränger.
- Bra hållbarhet mot vassa sten och liknande.

Svagheter:
- Efter en säsongs användning började en spricka träda fram mellan "loggan" och mönstret, den sträcker sig nästan hela vägen runt om på båda sidor vilket är lite oroväckande. Har inte märkt någon skillnad i gummit förövrigt så sprickan kan likväl bara vara "kosmetisk" och inte utge någon fara för att däcket skulle ge upp helt.
- Tungt däck, mitt 29" 2.4 väger in på 1500g.
- Medium/högt rullmotstånd.

Sammanfattning:
Har kört DH22 fram i kombination med Maxxis Dissector bak vilket passat riktigt bra, då DH22:an har rätt högt rullmotstånd.
Om jag gör en jämförelse mot Wild Enduro Front så är DH22 sämre på de flesta punkter, men bättre i lera(och troligtvis snö).KÖP & SÄLJ