Lake MXZ304

Lake MXZ304
Märke: Lake
Vinterkänga för temperaturer strax över noll och neråt.


Vad tycker du om Lake MXZ304?
5
4
3
2
1
Leaving
2021-01-11 (Ändrad: 2021-02-28)
Styrkor:
Varma!!!!! Välbyggda.

Svagheter:
Väger mer än MTB-sko + damask.

Sammanfattning:
För mig var målsättningen att få en varm sko att cykla i. Mina andra MTB-skor (Shimano ME-7) + damasker blir jag för kall i - kylan tränger upp genom sulan. Läste lite recensioner om Lakes vinterskor och föll för MZ304. Första intrycket när de packas upp är: Skidpjäxor!! De ser ruggigt stora ut, väger mer än mina ME-7 men inte orimligt mycket. Bra "byggkvalitet" - verkar väldigt välgjorda. BOA-snörning är nytt för mig - verkar fungera bra, men hoppas verkligen att "snöret" håller, det verkar meckigt att byta. Sula med rejält mönster. Folierad innersula för värmereflektion.
Att ta på: BOA-snörning och plösen lösgörs med ett snabbfäste på sidan, första gångerna upplevs kängan som trög att få på eftersom innerplösen inte går att lyfta undan helt, men det är en träningssak och troligen mjuknar de något
Att spänna åt: Clipsa i snabbfästet till BOA-snörningen och vrid åt. Snörningen drar åt mest runt vristen - över främre delen av foten känns ingen större skillnad. Efter några kilometer drog jag åt ytterligare - då hade antagligen kängan börjat forma sig efter foten samt att spänningen i snörningen fördelats från vristområdet till hela foten.
Storlek: Normalt drar jag 46 i skor, 47 i cykelskor och efter mätning enligt Lakes anvisning så beställde jag 48:or. Passar mig utmärkt, en tjock sportsocka i ull/polyester fyllde ut lagom. Greppet runt häl o vrist var bra. Kängan är "wide" så trots breda fötter kunde jag röra på tårna och få igång cirkulationen (det kan jag inte i ME-7:orna, storlek 47W).
Värme: Suveränt bra, frös inte idag - 4 mil, ca 1-3 minusgrader.
Att cykla med: Hälen sitter som jag tidigare nämnt riktigt bra, i vristen finns rörlighet framåt o bakåt vilket gör att man kan stå/sitta/ kasa fram på sadeln och trampa ner för att tänja på hälsenan. Ibland känns kanten på plösen mot vristens framsida, men inte så att det irriterar. Naturligtvis blir det mer vikt att veva runt, men det ger väl alltid lite extra träning.
Att gå i: Har inte, och kommer väl inte, gå så mycket med dem, men känns som en vinterkänga med högt skaft, inget särskilt att anmärka på. Kanske inte de allra bästa att köra bil i om man skall förflytta sig för/efter cykelturen.

Kanske skulle jag ge en femma i betyg, men behöver mer intryck och kanske få bekräftat att de håller ett tag till

2021 03 01
Sådärja - nu har jag cyklat i rejäl kyla och snöväder och ändrar därför betyget till fem stjärnor - varför? Jo, de är grymt varma o goa även om man är ute några timmar i minus 7-8 sisådär. Har lite problem med cirkulation i fötterna så oftast så fryser jag på vintrarna, men inte i dessa. Känns som att ha fötterna i en varmluftsugn - faktiskt skönare än att vara i strumplästen inomhus. Frågan är om de som inte brukar frysa om fötterna tycker att det blir för varmt?