Garmin Forerunner 735XT

Garmin Forerunner 735XT
Märke: Garmin
2500 kr.


Vad tycker du om Garmin Forerunner 735XT?
5
4
3
2
1
Besv
2019-11-12
Styrkor:
Priset.
Live segments när det synkar som det ska.
Snygg klocka.
Batteritiden.

Svagheter:
Buggig.
Saknar möjligheten att kunna ladda upp Gpx filer för navigering.
Dålig pulsmätning på handleden vid cykling.

Sammanfattning:
Hade en Apple klocka v 3 innan men fick byta bort appleklockan då jag köpte en android telefon till en Garmin.

I princip är Garmin sämre rakt igenom förutom på batteritiden, och att inte Apple hade stöd för live segments.

Puls mätningen är dålig på handleden, hade inga problem med Appleklockan när jag cyklade men med Garmin 735 har jag 120 i puls hela rundan. En kompis till mig hade klockan på styret och fick en realistisk pulskurva utan att ha ext puls mätning. Dvs bättre pulsmätning på styret än på din handled...😆

Strava live/favoriter funkar dåligt, synkar lite som den själv tycker. Ens favoriter kommer ibland in och ibland inte....Gamla KOM tider på segmenten dyker upp på live segmenten, verkar vara dålig synk överlag där.

Förlorar segment tidtagningen på vissa segment när andra enheter inkl andra 735xt håller segmentet så verkar som felmarginalen är snålt ställd på vissa enheter..

Klockan har gått tillbaka till engelska ex antal gg, visat fel tid på auto mode där lösningen va att starta upp en löpning utomhus för att få gps tiden tillbaka. Men va inte ngn minut utan timmar den fick för sig visa fel. Tycker den borde hämta tiden från din telefon om autofunktionen inte har tillgång till gps på några dagar.

Så den gör sin grej men har små buggar med klockan och synken som drar ner betyget.

Om jag skulle köpt ngt idag så hade jag dock köpt ngt lite dyrare som är bättre för navigering och där man kan ladda upp Gpx filer för nav. Går att ladda upp Gpx via dwMaps i 735 men pga att Garmin ger appen lite utrymme så blir Gpx filen så pass ner slimmad så det blir väldigt svårt att följa den, spec på mindre stigar och grusvägar.

Nu säger inte Garmin att klockan har stöd för detta från start så inget som klockan gör fel här, bara en funktion som jag saknar när man cyklar på nya ställen.