Nuke Proof Horizon

Nuke Proof Horizon
Märke: Nuke Proof
Nukeproof Horizon Pro platta pedaler med borstad metall på ovan och undersida, färgade på sidorna i flera olika färg alternativ

Dimensioner: 100 mm x 105 mm
Pris: 845kr
Material: 6061-T6
Vikt: 430g (uppmätt till 0,40kg)


Vad tycker du om Nuke Proof Horizon?
5
4
3
2
1
Lars-Ninja
2019-11-11
Styrkor:
Grymt bra grepp, blir nästan lurad ibland att jag har clipless på grund av hur hårt skruvarna fäster. Plus för solid metall känsla som verkar kunna hålla länge och tåla påfrestningar. Påstås vara lätt underhållna.

Svagheter:
Inte de lättaste pedalerna på marknaden. Lite svårt att omplacera foten på grund av det otroliga fästet. Kan anses dyr, men jag tror att dessa kommer betala sig i längden.

Sammanfattning:
Mycket bra pedaler som ger otroligt grepp mot sulan. Jag har testat pedalerna med ett par Five ten freerider och de är väldigt bra kompisar. Pedalerna ser fantastiska ut om man vill ha borstad metall utseende. Priset vid köp var 845 och det finns naturligtvis billigare alternativ på marknaden. Det jag inte riktigt kan förstå är varför Sam Hill varianten som har vad jag kan hittar samma spec kostar 65 spänn mer. Det som tillkommer verkar bara vara Sam Hill signaturen på pedalen.
Pro pedalen utan Sam Hill signaturen kan även väljas i flertal färger. Rätta mig gärna om jag har fel ang. specarna.
Jag labbade lite med att sänka skruvarna till ca mellanläge, för att göra omplacering av foten enklare men upptäckte att en av skruvarna var efter ett par körningar millimeter ifrån att åka av helt, den måste ha skruvat ut sig under cykling. Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med pedalerna och ser framemot att använda dem länge.

Kandidater som övervägdes att köpas:

HT PA03A
399kr
NylonComposite
345g
107 x 105 x 18 mm
Övervägde denna länge, men tänkte att jag ville köra på hållbarhet och jag hittade inte i svart och de andra färgerna skulle kosmetiskt blivit helt fel

DMR V12 Platta pedaler
455-642kr (dyrare alt. är magnesium) (finns i svensk butik)
Aluminium
430g
100 x 95
Tror att denna skulle ha för liten plattform för mina stora fötterKÖP & SÄLJ